Ανακοίνωση για ισόποση αυξομείωση μετοχικού κεφαλαίου με ισόποση αυξομείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών

Ανακοινώνεται από την εταιρεία EPSILON NET Α.Ε. ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 30.06.2014 αποφάσισε την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας κατά το ποσό των πεντακοσίων δύο χιλιάδων οχτακοσίων ενενήντα τεσσάρων ευρώ και ογδόντα λεπτών (502.894,80 €) με κεφαλαιοποίηση μέρους του αποθεματικού “Διαφορά από Έκδοση Μετοχών Υπέρ το Άρτιο” η οποία πραγματοποιήθηκε με αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής της εταιρείας κατά ποσό 0,09 €, ήτοι από 0,30 € σε 0,39 €.

Εν συνεχεία, η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 30.06.2014 αποφάσισε την ισόποση, ως άνω, μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας κατά το ποσό των πεντακοσίων δύο χιλιάδων οχτακοσίων ενενήντα τεσσάρων ευρώ και ογδόντα λεπτών (502.894,80 €),  με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής της εταιρείας κατά 0,09 €, ήτοι από 0,39 ευρώ σε 0,30 ευρώ και ισόποση επιστροφή μετρητών στους μετόχους ποσού 502.894,50€ ήτοι ποσού 0,09 € ανά μετοχή.

Μετά τις ως άνω αποφάσεις της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 30.06.2014, το Μετοχικό Κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου εξακοσίων εβδομήντα έξι χιλιάδων τριακοσίων δεκαέξι Ευρώ (1.676.316,00 €), διαιρούμενο σε πέντε εκατομμύρια πεντακόσιες ογδόντα επτά χιλιάδες επτακόσιες είκοσι (5.587.720) κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας της κάθε μίας τριάντα λεπτών (0,30 €).
Το Υπουργείο Ανάπτυξης με την Αριθ. Πρωτ. 7108Α/10-09-2014 απόφαση του ενέκρινε την τροποποίηση του σχετικού άρθρου του Καταστατικού της εταιρείας.

Η Διοικούσα Επιτροπή Χρηματιστηριακών Αγορών στη συνεδρίαση της 9ης Οκτωβρίου 2014 ενημερώθηκε για την αύξηση και την ισόποση μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρείας, με επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους ποσού 0,09 € ανά μετοχή.

Κατόπιν των ανωτέρω, από την 15η Οκτωβρίου οι μετοχές της εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την τελική ονομαστική αξία 0,30 € ανά μετοχή και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους ποσού 0,09 € ανά μετοχή. Από την ίδια ημερομηνία, η τιμή εκκίνησης των μετοχών της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε συνδυασμό με την υπ’ αριθ. 26 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α. όπως ισχύει.
Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. ως κάτοχοι των μετοχών κατά την 16η Οκτωβρίου 2014.

Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής της επιστροφής κεφαλαίου ορίζεται η 22η Οκτωβρίου 2014. Η καταβολή των μετρητών για το ποσό της επιστροφής του κεφαλαίου θα ξεκινήσει από την 22η Οκτωβρίου 2014 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τράπεζας Πειραιώς ως ακολούθως:
1. Από τους Χειριστές των δικαιούχων μετοχών, εφόσον τους έχει χορηγηθεί το δικαίωμα είσπραξης.
2. Μέσω πίστωσης του λογαριασμού τους στην Τράπεζα Πειραιώς, εφόσον οι μέτοχοι έχουν δηλώσει την συγκεκριμένη τράπεζα ως χειριστή στο Σ.Α.Τ.
3. Από το Δίκτυο των καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στους μετόχους που δεν έχουν ζητήσει είσπραξη από τον Χειριστή τους ή των οποίων οι μετοχές φυλάσσονται στον Ειδικό Λογαριασμό των Ελληνικών Χρηματιστηρίων ή για μετοχές που τηρούνται σε μερίδες μη εμφανισθέντων επενδυτών. Για την είσπραξη των μετρητών από το Δίκτυο καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς είναι αναγκαία η προσκόμιση του Δελτίου της Αστυνομικής τους Ταυτότητας και της εκτύπωσης στοιχείων του αριθμού Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδικός Αριθμός Μερίδας Επενδυτή στο Σ.Α.Τ.). Η πληρωμή σε τρίτο πρόσωπο πραγματοποιείται μόνον με την προσκόμιση εξουσιοδότησης, η οποία θα φέρει τα πλήρη στοιχεία τόσο του δικαιούχου μετόχου, όσο και του εξουσιοδοτούμενου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Δ.Τ. & Α.Φ.Μ), θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από Αστυνομική ή άλλη Αρχή. Η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου μέσω της Τράπεζας Πειραιώς θα είναι εφικτή μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014. Πέρα της ως άνω ημερομηνίας η επιστροφή κεφαλαίου σε μετρητά θα καταβάλλεται από τα γραφεία της εταιρείας, 17ης Νοέμβρη 79 – 543 52 – Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι κ.κ. μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στον Υπεύθυνο Επενδυτικών Σχέσεων της εταιρείας κ. Κουτκουδάκη Ιωάννη (τηλ. 2310 981700).


Δείτε επίσης

Όμιλος EPSILON ΝΕΤ: Gold και Silver διακρίσεις στα φετινά Mobile & ΙoΤ Excellence Awards!

Για ακόμη μια χρονιά ο Όμιλος EPSILON NET και η θυγατρική του Epsilon SingularLogic διακρίθηκαν στα Mobile & ΙoΤ Excellence Awards 2024!

Διαβάστε περισσότερα

Έναρξη διάθεσης λύσεων All in One & Digital Ταμειακής από την NBG Pay, την Εθνική Τράπεζα και τον Όμιλο EPSILON NET

Η NBG Pay και ο Όμιλος EPSILON NET ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους, με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, για τη διάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων στο τομέα του acquiring business, με έμφαση στις λύσεις All in One και e-commerce.

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική συνεργασία της EPSILON HOSPITALITY και της NanoSoft στον χώρο της παροχής λογισμικού για επιχειρήσεις εστίασης

H EPSILON HOSPITALITY και η Nanosoft ανακοινώνουν τη στρατηγική τους συνεργασία.

Διαβάστε περισσότερα