Ανδρέας Γρίμπελας (Epsilon SingularLogic / Epsilon Net): «Θα κάνουμε τη διαφορά, με το μεγαλύτερο software house»

Ανδρέας Γρίμπελας | Logistics and Management | Ιανουαρίου 2022

Κύριε Γρίμπελα, πριν από ακριβώς ένα χρόνο, ο Όμιλος προχώρησε στην ίδρυση της Epsilon SingularLogic Α.Ε., αλλάζοντας το χάρτη του κλάδου της πληροφορικής στην Ελλάδα. Πώς αποτιμάτε τη συγκεκριμένη στρατηγική κίνηση σήμερα;

Το 2021 ξεκίνησε με την ίδρυση της Epsilon SingularLogic, αλλάζοντας το χάρτη του κλάδου της Πληροφορικής, όπως πολύ σωστά αναφέρετε. Απώτερο στόχο αποτέλεσε και αποτελεί η αξιοποίηση των επιχειρηματικών ευκαιριών από την πρόκληση του ψηφιακού μετασχηματισμού στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Η κεντρική παράμετρος του επιχειρηματικού μας σχεδίου είναι η αξιοποίηση των σημαντικών πλεονεκτημάτων που διέθεταν η SingularLogic και η Data Communication, σε προϊόντα, επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών και τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον της νέας εταιρίας και πού σκοπεύετε να επικεντρώσετε;

O στόχος μας είναι ξεκάθαρος: θέλουμε να ολοκληρώσουμε τη δημιουργία του μεγαλύτερου και πλέον καταξιωμένου software house ιδιοπαραγόμενου και διεθνούς λογισμικού στην Ελλάδα, με ηγετική θέση σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε συνεργασία με το μεγαλύτερο δίκτυο συνεργατών.

Στοχεύουμε στη διεύρυνση του πελατολογίου μας και στην εξασφάλιση σύγχρονων τεχνολογικά υπηρεσιών για τις επιχειρήσεις, ως ένα άκρως δυναμικό σχήμα, με τους πιο έμπειρους τεχνικούς και καταρτισμένους επαγγελματίες του χώρου. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, καθώς περίπου 400 μηχανικοί συστήματος και implementers απασχολούνται πλέον στον Όμιλο Epsilon Net, ένα εκπληκτικό νούμερο για τα δεδομένα του κλάδου, ώστε να κάνουμε τη διαφορά. Η βαθιά γνώση και εμπειρία των στελεχών μας αναμένεται να οδηγήσει στην παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης η χρήση των πιο σύγχρονων, agile μεθολογιών υλοποίησης έργων (scrum).

Στοχεύοντας στην ικανοποίηση των αναγκών όλου του φάσματος της αγοράς, είτε αφορά σε large είτε σε SME accounts, επενδύουμε σημαντικά στο δίκτυο των 500+ συνεργατών μας, όχι μόνο ενισχύοντας τα υπάρχοντα προϊόντα του Ομίλου, αλλά προσφέροντας νέες, καινοτόμες λύσεις που θα κάνουν τη διαφορά στην αγορά, μέσω των μοναδικών δυνατοτήτων τους. Τέλος, επενδύουμε στην εκπαίδευση του στελεχιακού δυναμικού του δικτύου στα προϊόντα μας, όπως για παράδειγμα με σειρά εκπαιδεύσεων που ολοκληρώθηκε πρόσφατα μέσω του Epsilon Net Training. Στόχος μας είναι τα μοντέλα υλοποίησης που ακολουθούμε στα έργα των large accounts να τηρούνται στην υλοποίηση κάθε έργου που αναλαμβάνει το δίκτυο συνεργατών μας ανά την Ελλάδα.

Ποια είναι η γκάμα των υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει στο σύγχρονο επιχειρηματία η Epsilon SingularLogic Α.Ε.;

H Epsilon SingularLogic κυριαρχεί στην ελληνική αγορά πληροφορικής προσφέροντας «360° λύσεις» ψηφιακού μετασχηματισμού και ολοκληρωμένα έργα υψηλής τεχνολογίας. Προσφέρουμε ένα πλήρες portfolio με λύσεις ERP, CRM, RETAIL WMS, MOBILE, ΒΙ, Β2Β που καθημερινά υποστηρίζουν τις ανάγκες της μεγαλύτερης εγκατεστημένης βάσης στην Ελλάδα, με πάνω από 50.000 μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και ένα πιστοποιημένο και ισχυρό δίκτυο 500 και πλέον συνεργατών.

Πραγματικά, δεν υπάρχει, πλέον, καμία επιχείρηση εγχώρια ή θυγατρική εταιρίας του εξωτερικού, που να μην μπορούμε να καλύψουμε οποιαδήποτε ανάγκη της, είτε με τις ναυαρχίδες των προϊόντων μας, PYLON και Galaxy, είτε σε συνεργασία με τη Microsoft και τις λύσεις Dynamics 365.

Πώς ανταποκρίθηκε η αγορά στο νέο σχήμα και από ποιους τομείς ενισχύθηκε περισσότερο το πελατολόγιο της Epsilon SingularLogic Α.Ε.;

Η ανταπόκριση της αγοράς υπήρξε θεαματική, όπως αναμέναμε. Ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος αναγνωρίζει την πολυετή εμπειρία και την άρτια τεχνογνωσία των στελεχών της Epsilon SingularLogic. Εξυπηρετούμε, πλέον, πάνω από 50.000 επιχειρήσεις, έχοντας ανταποκριθεί σε ιδιαίτερα σύνθετα και απαιτητικά έργα, χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες υλοποίησης που χρησιμοποιούμε. Χαρακτηριστικά παραδείγματα νέων πελατών αποτελούν οι: Microsoft, Μίνογλου-myshoe, Αττικές Διαδρομές, Colora, Navy&Green, Εθνική Πινακοθήκη, Regency Entertainment, καθώς και μεγάλες εταιρίες στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας και του retail.

Ειδικότερα για τον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας και των μεταφορών, ποιες είναι οι λύσεις που προτείνετε και σε ποιο βαθμό έχουν διεισδύσει στην ελληνική αγορά των logistics;

Ειδικά για τον τομέα της εφοδιαστική αλυσίδας και των μεταφορών απαντάμε ολοκληρωμένα με τις ERP λύσεις που προσφέρουμε. Τα σύγχρονα ERP είναι πλέον «all in one». Συγκεκριμένα, οι λύσεις ERP της Epsilon SingularLogic ενσωματώνουν σε μια ενιαία βάση δεδομένων όλες τις λειτουργίες μιας επιχείρησης όπως: Αποθήκη, Αγορές, Πωλήσεις, Παραγωγή, Financial & Accounting, Supply Chain Management, CRM, Συστήματα Αποθήκευσης, Ράφια, Αυτοματισμούς, Order & Picking Systems και WMS. Η ύπαρξη όλων των κυκλωμάτων σε μία ενιαία πλατφόρμα έλυσε παραδοσιακά προβλήματα που υπήρχαν στο χώρο απαντώντας στην ανάγκη για χρήση δύο ή τριών software, καθώς και τη προβληματική, συνήθως, διασύνδεση μεταξύ τους. Ενδεικτικό παράδειγμα ολοκληρωμένης υλοποίησης αποτελεί αυτό της Άβαξ, εταιρία με σημαντική θέση στο χώρο του επώνυμου επίπλου και του design στην Ελλάδα, ενώ και άλλα σημαντικά έργα είναι υπό εξέλιξη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όλες οι λύσεις μας είναι διασυνδεδεμένες με το Epsilon Digital, για την ομαλή εναρμόνιση με την ΑΑΔΕ και τις απαιτήσεις της myDATA.

Στο ίδιο πλαίσιο, επίσης, ο Όμιλος Epsilon Net προσφέρει το Epsilon Smart Transport, την έξυπνη web λύση ηλεκτρονικής τιμολόγησης για την εξυπηρέτηση μεταφορέων, μικρών μεταφορικών εταιριών και μικρών εταιριών μετακομίσεων, η οποία έτυχε εντυπωσιακής αποδοχής από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας της τον Ιούνιο του 2021.

Το 2020 αποτέλεσε έτος ορόσημο για την Epsilon Net Α.Ε., αφενός με την εισαγωγή της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών και, αφετέρου, με την έναρξη σειράς τεχνολογικών συμπράξεων και εξαγορών. Ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το επόμενο ορόσημο στην ιστορία της;

Όπως έχει δηλώσει και ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ομίλου, κ. Ιωάννης Μίχος, κύριος στόχος του Ομίλου Epsilon Net είναι να αποτελέσει τον στρατηγικό καταλύτη του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, στο πλαίσιο της επιτάχυνσης της αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών, η οποία διαμορφώνει την ατζέντα της επόμενης ημέρας, λόγω και της πανδημίας του COVID-19. Επιπλέον, παρακολουθούμε συστηματικά τις εξελίξεις τόσο στο επίπεδο της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογίας όσο και στο επίπεδο των νέων δυνατοτήτων χρηματοδότησης που θα προκύψουν το προσεχές διάστημα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του «Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» και του «ΕΣΠΑ 2021-2027» και ενσωματώνουμε τα best practices και trends εξελίσσοντας τις λύσεις και τις υπηρεσίες που καθημερινά παρέχουμε στο πελατολόγιό μας, συμβάλλοντας δραστικά στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του ιδιωτικού τομέα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Epsilon SingularLogic Α.Ε. ολοκλήρωσε την εξαγορά του πλειοψηφικού ποσοστού 80% της εταιρίας iQom. Σε τι αποσκοπεί και σε ποιους επιχειρηματικούς τομείς απευθύνεται η συγκεκριμένη κίνηση;

Η iQom έχει πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη ειδικών εφαρμογών τυποποιημένου επιχειρησιακού λογισμικού στον δυναμικό τομέα του software Λιανικού Εμπορίου, με περισσότερες από 1.300 εγκαταστάσεις σε περισσότερους από 550 πελάτες σε όλη την Ελλάδα.

Η συνεργασία μας στοχεύει στην ηγετική μας παρουσία στους κλάδους των: Super Market & Mini market, Καταστήματα Τροφίμων & Ποτών, Εστίαση, Καταστήματα Ένδυσης & Υπόδησης, καθώς και λοιπά καταστήματα γενικής λιανικής (περίπτερα-Ψιλικά, Παιχνίδια, Pet shop, Ανθοπωλεία κ.α.). Ήδη οι λογιστικές εφαρμογές της Epsilon Net και της Data Communication έχουν διασυνδεθεί πλήρως με τις ολοκληρωμένες λύσεις της iQom, ενώ πολύ σύντομα ολοκληρώνεται η διασύνδεση και με τα δύο κύρια ERP μας, PYLON και Galaxy.

Ποιες είναι οι λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού της Epsilon SingularLogic και τι μπορούν να προσφέρουν σε μια επιχείρηση που επενδύει στη βιωσιμότητά της;

H πανδημία έφερε στο προσκήνιο τα αδιαμφισβήτητα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού αποδεικνύοντας ότι οι επιχειρήσεις που πέτυχαν άμεση προσαρμογή στις νέες συνθήκες ήταν αυτές που είχαν εγκαίρως προβεί στην ψηφιακή τους αναβάθμιση, ενισχύοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητά τους.

Το ολοκληρωμένο portfolio του Ομίλου Epsilon Net οδηγεί τις επιχειρήσεις στο ψηφιακό μετασχηματισμό και επιτυγχάνει βέλτιστη παρακολούθηση των τάσεων της αγοράς και της συμπεριφοράς των πελατών τους, με στόχο την ενίσχυση των διαδικασιών ανάπτυξης, της ποιότητας των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και της διαφάνειας και του agile management, ενώ, παράλληλα, αποδεσμεύοντας πόρους, δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, σε ένα περιβάλλον μάλιστα, που πλέον, οι υποχρεώσεις συνεχώς αυξάνονται, πχ λόγω της απαιτούμενης εναρμόνισης με την myDATA.

Epsilon Smart και Epsilon Digital: Πώς «συνεργάζονται» και τι απήχηση έχουν;

Το Epsilon Smart, η καινοτόμα web λύση ηλεκτρονικής τιμολόγησης, σε συνδυασμό με το Epsilon Digital, την υπηρεσία πιστοποιημένου παρόχου ηλεκτρονικής τιμολόγησης της Epsilon Net, εγγυώνται την πλήρη, ασφαλή και γρήγορη εκπλήρωση των υποχρεώσεων των Ηλεκτρονικών Βιβλίων και της myDATA (ΑΑΔΕ), προσφέροντας, παράλληλα, τη δυνατότητα υπαγωγής σε όλο το πλαίσιο των φορολογικών κινήτρων που έχουν θεσπιστεί από την ΑΑΔΕ. Η ολοκληρωμένη αυτή λύση αφορά τόσο τις χονδρικές όσο και τις λιανικές πωλήσεις, δίνοντας τη δυνατότητα για πλήρη αντικατάσταση της χρήσης ταμειακής μηχανής ή φορολογικού μηχανισμού.

Είναι αξιοσημείωτο, ότι οι συνδρομές της λύσης Epsilon Smart έχουν ξεπεράσει τις 65.000 καλύπτοντας με επιτυχία τις ανάγκες πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται και σε ειδικούς τομείς (όπως για παράδειγμα ιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, μικρές μεταφορικές), ενώ το Epsilon Digital έχουν εμπιστευτεί ήδη εκατοντάδες επιχειρήσεις και οργανισμοί της ελληνικής αγοράς, από όλους τους κλάδους.

Ποιες είναι οι δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα της επιστημονικής ομάδας του Oμίλου;

Η ηγετική θέση της Epsilon Net υποστηρίζεται ολοκληρωμένα από την Επιστημονική Ομάδα του Oμίλου. Mία αποκλειστικά εξειδικευμένη ομάδα επιστημόνων που παρακολουθεί και αναλύει το νομοθετικό περιβάλλον σε θέματα φορολογίας και εργατικής νομοθεσίας, παρέχοντας άμεση και έγκυρη πληροφόρηση σε όλα τα επιμέρους τμήματα της εταιρίας. Επίσης, η ομάδα διασφαλίζει την ταχύτατη ενσωμάτωση επικείμενων αλλαγών και τροποποιήσεων στις εφαρμογές λογισμικού, ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμες σε όλο το πελατολόγιο μας.

Ο Όμιλος έχει στο ενεργητικό του πλήθος διακρίσεων και βραβεύσεων, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, για το 2021 αναμένεται θεαματική ανάπτυξη στον κύκλο εργασιών και στα κέρδη προ φόρων. Να περιμένουμε νέες επενδύσεις μέσα στο 2022; Ποια είναι τα σχέδιά σας για τη χρονιά που ξεκινά τώρα;

Πρόσφατα, ο Όμιλος Εταιριών Epsilon Net ανακοίνωσε την επιβεβαίωση της αρχικής εκτίμησης της Διοίκησης ότι το 2021 θα αποτελέσει έτος - ορόσημο στην επιχειρηματική διαδρομή του Ομίλου, αφού με βάση τα τελευταία στοιχεία της εξέλιξης των πωλήσεων κατά το δ’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, ο Κύκλος Εργασιών του Ομίλου για το 2021 θα ξεπεράσει τα 50.000.000€, με ανάλογα σημαντική επίδραση στην αύξηση της κερδοφορίας.

Παράλληλα επιτυγχάνεται καθημερινά αξιοσημείωτη ποσοτική και ποιοτική διεύρυνση της πελατειακής βάσης, η οποία είναι μια από τις βασικότερες στοχεύσεις του μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού της διοίκησης, αφού θα αποτελέσει την αφετηρία για τον νέο αναπτυξιακό κύκλο του Ομίλου, τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και στο εξωτερικό.

Πιστοί στον στρατηγικό σχεδιασμό μας, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε μέσω της “hybrid” τεχνολογίας όλες τις εφαρμογές μέσω cloud, και όχι μόνο on premise, ενισχύοντας, παράλληλα, και το κομμάτι του rental που στηρίζει ιδιαίτερα τις μικρότερες επιχειρήσεις, δίνοντας μας το πλεονέκτημα να απαντάμε «στα μέτρα» κάθε επιχείρησης.

Υποδεχόμενοι το 2022, ανακοινώσαμε τη δυναμική είσοδό μας στην αγορά του λογισμικού για φαρμακεία με την εξαγορά του 100% της εταιρίας πληροφορικής CSA. Ο Όμιλος ακολουθεί με συνέπεια και συνέχεια τον επιχειρηματικό του σχεδιασμό σε επίπεδο συνεχούς οργανικής ανάπτυξης, ενώ, παράλληλα, σχεδιάζουμε προσεκτικά τεχνολογικές και επιχειρηματικές συνεργασίες με στόχο την αύξηση των μεριδίων αγοράς και του συνόλου των οικονομικών μεγεθών μας.

Δείτε επίσης

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Η παράταση και οι αλλαγές που φέρνει το Υπουργείο - 5 SOS, 3 βήματα και 2 εργαλεία για την διασφάλιση του εργοδότη!

Ξεκίνησε επίσημα, αλλά πιλοτικά την 1η Ιανουαρίου 2024 η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και στις βιομηχανίες.

Διαβάστε περισσότερα

PYLON Hybrid: O Gamechanger των μεγάλων επιχειρήσεων!

Industry | Μάρτιος 2024

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Βιομηχανίες & Λιανεμπόριο τρέχουν να προλάβουν εν μέσω άγχους, αποριών και γκρίνιας!

Βασίλης Πρασσάς | zougla.gr | Φεβρουάριος 2024

Διαβάστε περισσότερα