Η νέα ψηφιακή εποχή αλλάζει όλες τις διαδικασίες δικηγόρων & δικαστικών επιμελητών

Lawspot.gr | Μάιος 2021 |Δείτε το άρθρο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η ψηφιακή διαβίβαση των παραστατικών στο myDATA καθίσταται υποχρεωτική από την 1/7/2021. Οι κατευθύνσεις της Α.Α.Δ.Ε. για τον τρόπο τήρησης των ηλεκτρονικών βιβλίων επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των υπόχρεων και απαιτούν από όλους εγρήγορση, σωστή ενημέρωση και την επιλογή των κατάλληλων συνεργατών. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, τιμολόγια και αποδείξεις παροχής υπηρεσιών που εκδίδουν δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητές θα πρέπει να διαβιβάζονται στην πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ. Η νέα ψηφιακή εποχή αλλάζει όλες τις διαδικασίες των παραπάνω επαγγελματιών, για τη διεκπεραίωση των οποίων απαιτούνται νέα τεχνολογικά εργαλεία. Αυτά είναι, κυρίως, εφαρμογές πληροφορικής που θα βοηθήσουν τους επαγγελματίες να πραγματοποιούν τις καθημερινές τους εργασίες.

Οι νέες εφαρμογές και τεχνολογίες, εκτός από τη διαβίβαση παραστατικών στην πλατφόρμα myDATA, δίνουν στους επαγγελματίες τη δυνατότητα αυτοματοποίησης και οργάνωσης της εργασίας τους. Με αυτόν τον τρόπο δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητές αναβαθμίζουν το επίπεδο παροχής υπηρεσιών που προσφέρουν, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα και παραγωγικότητά τους, ενώ, παράλληλα, συμβάλλουν στην εξοικονόμηση του ποιοτικού τους χρόνου.



Ο Όμιλος Epsilon Net διέβλεψε έγκαιρα τις προτεραιότητες της ψηφιακής εποχής, τις οποίες η πανδημία κατέστησε κατεπείγουσες. Η Epsilon Net πρωτοπορεί τεχνολογικά και ηγείται σε τομείς κρίσιμους για την «ψηφιακή ανταγωνιστικότητα» των επιχειρήσεων. Στόχος του Ομίλου είναι να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες και αξιόπιστες λύσεις πραγματικά χρήσιμες για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, εξυπηρετώντας πολλές ειδικότητες με εξειδικευμένες λειτουργίες, προσβλέποντας στην ανάπτυξη λύσεων για την κάλυψη όλων των επιμέρους αγορών, πανελλαδικά. Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος εντόπισε την ανάγκη κάλυψης των ιδιαίτερων αναγκών που υπάρχουν στον νομικό κλάδο και επένδυσε σημαντικά σε research & development για την κάλυψή τους, υλοποιώντας τη λύση Epsilon Smart Themida.

Η νέα πρωτοποριακή εφαρμογή Epsilon Smart Themida καλύπτει τις ανάγκες διαχείρισης και λειτουργίας όλων των επαγγελματιών του νομικού κλάδου με ολοκληρωμένες λύσεις Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης για τη διασύνδεση με την πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ. Παράλληλα, η λύση αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο οργάνωσης υιοθετώντας άμεσα προηγμένες ψηφιακές πρακτικές σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους, από την οργάνωση των καθημερινών τους εργασιών, μέχρι την εύκολη εκπλήρωση των υποχρεώσεων των Ηλεκτρονικών Βιβλίων και την online διασύνδεση με το λογιστή τους.

Σχεδιασμένη ειδικά για δικηγόρους και δικαστικούς επιμελητές, το Epsilon Smart Themida είναι η πλέον ολοκληρωμένη web εφαρμογή έκδοσης παραστατικών της αγοράς με λειτουργικότητες όπως προσαρμοσμένη απόδειξη δικηγόρου, ιστορικό συναντήσεων, υπογραφή δικηγόρου, διαχείριση παρακρατήσεων και γραμματίων προείσπραξης.
Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της λύσης είναι: i) το ολοκληρωμένο περιβάλλον έκδοσης παραστατικών και διαχείρισης εξόδων και δαπανών που διαθέτει, ii) η δυνατότητα online σύνδεσης με τις λογιστικές εφαρμογές της Εpsilon Net (Εxtra - Ηyper), της Data Communication (Academia Financials) και της Singular Logic (Accountant), iii) η ευκολία χρήσης και απομακρυσμένη πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή όντας διαθέσιμο για όλες τις Android & iOS συσκευές και λειτουργώντας σε PC, laptop, tablet και Smart phone, iv) το εύχρηστο περιβάλλον εργασίας που εγγυάται άμεση διαχείριση και εύκολη εξοικείωση των χρηστών. Το σύνολο των λειτουργιών και των παροχών που προσφέρει το Epsilon Smart Themida είναι αναμφίβολα και το σημείο υπεροχής του έναντι άλλων λύσεων που προσφέρει ο ανταγωνισμός.

Mε την έναρξη χρήσης της εφαρμογής ο δικηγόρος/δικαστικός επιμελητής λαμβάνει online όλα τα δεδομένα συναλλασσόμενων και λοιπών λογαριασμών από τις λογιστικές εφαρμογές Extra, Hyper, Academia Financials και Accountant που χρησιμοποιεί ο λογιστής στο γραφείο του, ενημερώνοντας, παράλληλα, τις λογιστικές εφαρμογές με τα παραστατικά που εκδίδει ο επαγγελματίας, προσφέροντας μία win-win διασύνδεση για το δικηγορικό και το λογιστικό γραφείο.

Για την ομαλή μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή, στην έκδοση Epsilon Smart Themida παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες υποστήριξης που περιλαμβάνουν εξατομικευμένες απαντήσεις σε γραπτά ερωτήματα, 24/7 πρόσβαση σε online βοηθητικό υλικό που συνεχώς ανανεώνεται, πρόσβαση σε online help για κάθε πεδίο και κάθε λειτουργία της εφαρμογής, καθώς και ειδικά σχεδιασμένη προτυποποίηση για μηδενικό κόστος εκκίνησης. Τέλος, με κάθε συνδρομή Epsilon Smart Themida προσφέρεται 12μηνη συνδρομή Microsoft 365 με Microsoft Teams με τους 3 μήνες εντελώς ΔΩΡΕΑΝ*.

*(αφορά νέους πελάτες Microsoft 365 και ισχύει για συγκεκριμένο αριθμό πελατών που θα εξυπηρετηθούν κατά προτεραιότητα)

Lawspot.gr | Μάιος 2021 |Δείτε το άρθρο

Δείτε επίσης

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Η παράταση και οι αλλαγές που φέρνει το Υπουργείο - 5 SOS, 3 βήματα και 2 εργαλεία για την διασφάλιση του εργοδότη!

Ξεκίνησε επίσημα, αλλά πιλοτικά την 1η Ιανουαρίου 2024 η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και στις βιομηχανίες.

Διαβάστε περισσότερα

PYLON Hybrid: O Gamechanger των μεγάλων επιχειρήσεων!

Industry | Μάρτιος 2024

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Βιομηχανίες & Λιανεμπόριο τρέχουν να προλάβουν εν μέσω άγχους, αποριών και γκρίνιας!

Βασίλης Πρασσάς | zougla.gr | Φεβρουάριος 2024

Διαβάστε περισσότερα