Epsilon Net: Συνέπεια, καινοτομία και διορατικότητα το τρίπτυχο της αναπτυξιακής μας πορείας

Βασιλική Αναγνώστου | epixeiro.gr | Δείτε το άρθρο

Εδώ και έναν χρόνο, μετά την πανδημία, αναφερόμαστε όλοι στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού. Επιβεβαιώνετε αυτήν την επιτάχυνση;

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι μόνο μία αναγκαιότητα αλλά, πολύ περισσότερο, μία σημαντική ευκαιρία για κάθε επιχειρηματικό οργανισμό που θέλει να βρεθεί πάνω στο «κύμα» των τεχνολογικών εξελίξεων και όχι να παρασυρθεί από αυτό. Η πανδημία επιτάχυνε όχι μόνο τα ψηφιακά projects, αλλά κυρίως την αλλαγή νοοτροπίας και των προτεραιοτήτων που θέτουν οι ελληνικές επιχειρήσεις. Η τηλεργασία, οι εφαρμογές web και cloud, το e-commerce και οι ηλεκτρονικές πληρωμές εντάχθηκαν από πέρυσι στην καθημερινή πρακτική χιλιάδων μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων. Η εικόνα αυτή επιβεβαιώνεται καθημερινά από την ευρεία αποδοχή που έχουν οι εφαρμογές λογισμικού PYLON και Galaxy της Epsilon SingularLogic αλλά και οι λύσεις Dynamics 365, Business Central μέσω της θυγατρικής μας Data Communication που είναι Gold partner της Microsoft.
Το πιο εντυπωσιακό είναι η προσαρμογή των μικρών επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών στον ψηφιακό μετασχηματισμό, την ηλεκτρονική τιμολόγηση και την διασύνδεση με το Mydata. Το Epsilon Smart, ένα προϊόν που απευθύνεται ειδικά σε αυτή την αγορά, έχει ήδη πάνω από 15.000 συνδρομές μέσα στους πρώτους μήνες της εμπορικής του διάθεσης. Ο ρυθμός ανάπτυξης του συγκεκριμένου προϊόντος δείχνει και την ωριμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων στα νέα τεχνολογικά δεδομένα.
Επίσης, αποτυπώνεται μεγάλο ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τιμολόγησης Epsilon Digital με την ψηφιακή πλατφόρμα myData της ΑΑΔΕ.
Σύμφωνα με νέο πλαίσιο λειτουργίας των Παρόχων Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης (Υ.ΠΑ.Η.Ε.Σ.) που θεσπίζεται με την Απόφαση 1035/2020, οι πάροχοι εκδίδουν και διαβιβάζουν με την χρήση ηλεκτρονικών μέσων τα παραστατικά κατόπιν εντολής της υπόχρεης επιχείρησης, εξασφαλίζοντας έτσι την πιστότητα και την αυθεντικότητα των δεδομένων. H Epsilon Net είναι από τις πρώτες εταιρίες που πιστοποιήθηκε ως πάροχος υπηρεσιών ΥΠΑΗΕΣ μέσω του λογισμικού Epsilon Digital, το οποίο είναι μία υπηρεσία που πραγματοποιεί την διαβίβαση παραστατικών πωλήσεων στην ΑΑΔΕ και στους τελικούς λήπτες, την αυθεντικοποίηση, αποδοχή και αρχειοθέτηση τιμολογίων/παραστατικών με αυτοματοποιημένες διαδικασίες για Επιχειρήσεις και Λογιστικά Γραφεία. Τα οφέλη για όσες επιχειρήσεις επιλέξουν τον πάροχο ηλεκτρονικής τιμολόγησης είναι πολλαπλά για αυτό στην Epsilon Net έχουμε σημαντικό αριθμό εγκαταστάσεων σε πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και ομίλους, μικρές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και λογιστικά γραφεία. Ενδεικτικά, παραθέτω τα παρακάτω:

  • Σημαντικά φορολογικά κίνητρα,
  • Κατάργηση της υποχρεωτικής σήμανσης των παραστατικών πώλησης (είτε μέσω Φορολογικού Μηχανισμού είτε μέσω Ταμειακής Μηχανής),
  • Πλήρης Αυτοματοποίηση διαδικασίας,
  • Αυτόματη Διαβίβαση στο myData της Α.Α.Δ.Ε,
  • Εξάλειψη έντυπων παραστατικών,
  • Μείωση Χρόνου και Κόστους.

Βλέπουμε να υιοθετείτε, στις λύσεις που προσφέρετε, On Premise, Rental, αλλά και χρήση σε cloud περιβάλλον. Θα λέγατε πως οδεύουμε προς ένα μέλλον όπου θα κυριαρχεί το Software as a service (SaaS);

Μέχρι σήμερα, η υπάρχουσα κατάσταση της ελληνικής αγοράς κατευθυνόταν στις On Premise εγκαταστάσεις. Υπάρχει όμως μια σημαντική διεθνής τάση για μεταφορά των υποδομών στο cloud και την χρήση είτε μοντέλων Infrastructure As A Service (IaaS) είτε μοντέλων Software As A Service (SaaS). Οι επενδύσεις που έχουν γίνει από εταιρείες κολοσσούς σε Data Centers (Microsoft, Amazon, Oracle κτλ) δείχνει σαφώς την επικράτηση αυτών των μοντέλων στο άμεσο μέλλον. Το οφέλη για τις επιχειρήσεις είναι πολλαπλά, μικρότερο κόστος επένδυσης και συντήρησης, μεγαλύτερη ευελιξία και ασφάλεια, διαθεσιμότητα από παντού μέσω laptop, tablet ή και smartphone. Τα οφέλη μεγιστοποιούνται στις προηγμένες εφαρμογές του Oμίλου Epsilon Net, που επιπλέον προσφέρουν ασυναγώνιστη εμπειρία για τον χρήστη και κορυφαία εξυπηρέτηση 24/7. Το SaaS βελτιώνει την παραγωγικότητα της επιχείρησης και θα αποτελέσει την κυρίαρχη τάση, συμβαδίζοντας με την αυξανόμενη αξιοπιστία και ταχύτητα των διαδικτυακών συνδέσεων.

Για τους παραπάνω λόγους η Epsilon Net έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις και συνεχίζει καθημερινά να προσφέρει αυτές τις λύσεις, τόσο στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και ομίλους μέσω του PYLON ERP, Galaxy ERP, Microsoft Dynamics 365 όσο και στις μικρές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με την εφαρμογή Epsilon SMART και PYLON Commercial. Ταυτόχρονα, στην ίδια κατεύθυνση είναι, για όλο το εύρος των επιχειρήσεων, το Epsilon Digital ως η λύση του Παρόχου Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης.



Ως μια επιχείρηση που αναπτύσσει λογισμικό, ποια η γνώμη σας για το ταλέντο που υπάρχει στην Ελλάδα, στην πληροφορική; Πόσο εύκολο είναι για εσάς να βρείτε τους επαγγελματίες με τα απαιτούμενα skills;

Στη χώρα μας το brain drain δεν ανέκοψε την παραγωγή νέων ταλέντων στο πεδίο της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών. Απτή απόδειξη αυτού αποτελεί το γεγονός ότι παγκόσμιοι τεχνολογικοί κολοσσοί επιλέγουν την Ελλάδα για να εγκαταστήσουν μεγάλα data centers και διεθνή κέντρα καινοτομίας, στα οποία εργάζονται πολλοί νέοι Έλληνες με υψηλά προσόντα. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος που θα διαδραματίσουν οι εταιρίες πληροφορικής τα επόμενα χρόνια στην ανάπτυξη της οικονομίας θα αυξήσει κατακόρυφα τη ζήτηση στις ειδικότητες που σχετίζονται με τεχνητή νοημοσύνη, analytics και αυτοματοποίηση, καθώς και για προγραμματιστές λογισμικού κυρίως σε τεχνολογίες .Net, web και cloud.

H Epsilon Net, από τα πρώτα κιόλας βήματά της, διαπίστωσε πως η σοβαρότερη επένδυση που θα μπορούσε να κάνει είναι αυτή σε καταρτισμένα και ικανά στελέχη για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών τεχνολογίας. Σήμερα, ο όμιλος της Epsilon Net απασχολεί πάνω από 750 εργαζόμενους, ταυτόχρονα όμως, μέσα από την ανάπτυξη μας, βρισκόμαστε σε καθημερινή αναζήτηση προσωπικού. Εφαρμόζουμε πολλά μοντέλα ανάπτυξης και εκπαίδευσης στελεχών και παράλληλα επενδύουμε στους νέους ανθρώπους μέσα από μια σειρά δράσεων. Πχ ανακοινώσαμε πρόσφατα το epsilon Net Coding School σε τεχνολογίες Web και .ΝΕΤ.

Για τις διευθύνσεις ανάπτυξης και παραγωγής των προϊόντων μας αναζητάμε στελέχη αλλά από όλη την ελληνική επικράτεια. Έχουμε επιλέξει το πετυχημένο μοντέλο τηλεργασίας για αυτά τα τμήματα, να το διατηρήσουμε και στο μέλλον, ανεξάρτητα με τον Covid 19. Το σημαντικό όμως για την διατήρηση και την ανάπτυξη στελεχών είναι η επένδυση στο εργασιακό περιβάλλον. Στην οικογένεια της Epsilon Net πρωταρχικό μας μέλημα ήταν, είναι και θα είναι οι άνθρωποι μας. Έχουμε χτίσει δεσμούς και σχέσεις εμπιστοσύνης, σχεδιάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία πάθος και χαμόγελα. Νιώθουμε πολλοί περήφανοι που για 7 συνεχόμενες χρονιές έχουμε βραβευτεί ως μια από τις εταιρίες στην Ελλάδα με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον από τον οργανισμό Great Place to Work.

Το προσεχές διάστημα θα εφαρμοστεί και η ψηφιακή κάρτα εργασίας. Πώς θα γίνει η υιοθέτηση του συγκεκριμένου μέτρου, ποιες τεχνολογικές λύσεις προτείνετε;

Στο προσεχές διάστημα, με την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, το ΕΡΓΑΝΗ II θα ενημερώνεται real-time για κάθε μεταβολή που αφορά στο χρόνο εργασίας των εργαζομένων, όπως η ώρα έναρξης και λήξης της εργασίας, το διάλειμμα, η υπέρβαση του νόμιμου ωραρίου εργασίας και κάθε είδους άδεια και υπερωρίες. Η διαδικασία αυτή θα γίνεται με τη χρήση κάρτας εργασίας σε ψηφιακό ρολόι παρουσίας προσωπικού ή τερματικό ωρομέτρησης και τα στοιχεία θα διαβιβάζονται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα. Είναι ένα νέο σημαντικό μέτρο που θα απασχολήσει το σύνολο των επιχειρήσεων. Η Epsilon HR, που σήμερα εξυπηρετεί πάνω από το 70% της ελληνικής αγοράς σε έργα ιδιωτικού τομέα, προσφέρει ολοκληρωμένη σουίτα λογισμικού με ενοποίηση των υποσυστημάτων payroll & time attendance με παράλληλη αυτόματη διασύνδεση με τερματικά ωρομέτρησης που συνεργάζονται αρμονικά, παρέχοντας στις επιχειρήσεις τα απαραίτητα εργαλεία συμμόρφωσης με το νέο νόμο, τα οποία αναβαθμίζουμε συνεχώς με διαρκή επιστημονική και τεχνολογική ανάλυση.

Τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της Epsilon Net, για το α' τρίμηνο, παρουσίασαν μια εξαιρετικά θετική εικόνα, με αύξηση 110,6% στον κύκλο εργασιών και 464% στα κέρδη προ φόρων. Που οφείλεται αυτό, κατά την γνώμη σας, και ποια η στρατηγική που θα ακολουθήσετε για περαιτέρω άνοδο;

Ο Όμιλος Epsilon Net διάγει μία έντονα δημιουργική και αναπτυξιακή περίοδο, ως αποτέλεσμα της πολύχρονης προσήλωσής μας στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, μια προσπάθεια που βασίζεται στο τρίπτυχο «Συνέπεια, Καινοτομία, Διορατικότητα». Η Συνέπεια αναφέρεται στις αξίες, στο όραμα και στον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της εταιρίας. Η Καινοτομία είναι το «dna» της εταιρικής μας λειτουργίας και αποτυπώνεται στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Η Διορατικότητα αφορά την δυνατότητα μας να αναλύουμε έγκαιρα τα δεδομένα της αγοράς και της οικονομίας και να λαμβάνουμε αποφάσεις σε επίπεδο στρατηγικής και επενδύσεων. Απορροφήσαμε γρήγορα τους κραδασμούς που προκάλεσε η πανδημία και απαντήσαμε με ανάπτυξη και επενδύσεις. Συνεχίζουμε την εξέλιξη των προϊόντων και υπηρεσιών μας με στόχο την αυξημένη λειτουργικότητα των συστημάτων μας. Τα οικονομικά αποτελέσματα του ά τριμήνου οφείλονται σε όλη αυτή την προσπάθεια. Αξίζει να επισημάνω ότι στα αποτελέσματα του Α' τριμήνου 2021 ενοποιήθηκε η Data Communication, που εντάχθηκε στον Όμιλο τον περασμένο Νοέμβριο.
Αυτά τα αποτελέσματα μας δίνουν την δύναμη και την αισιοδοξία να συνεχίσουμε στο μέλλον. Στοχεύουμε και εργαζόμαστε για την περαιτέρω άνοδο των αποτελεσμάτων μας και την αύξηση του μεριδίου αγοράς. Ολοκληρώνοντας σύντομα την πλήρη ενσωμάτωση της Singular Logic και της νεοιδρυθείσας θυγατρικής Epsilon Singular Logic στον κλάδο του επιχειρηματικού λογισμικού, αναμένουμε σημαντική περαιτέρω βελτίωση όλων των οικονομικών μεγεθών του Ομίλου Epsilon Net.

Είδαμε, τους τελευταίους μήνες, την Epsilon Net να πρωταγωνιστεί σε μερικές ημαντικές εξαγορές στην ελληνική αγορά πληροφορικής. Είναι αυτό κάτι που θα συνεχίσετε, «βλέπετε» νέες ευκαιρίες, σε Ελλάδα και εξωτερικό;

Στρατηγικός στόχος του Ομίλου Epsilon Net είναι να συμβάλλει καθοριστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και των επιχειρήσεων από ηγετική θέση, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη εταιρία πληροφορικής στον τομέα του επιχειρηματικού λογισμικού στην Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, τους τελευταίους μήνες ολοκληρώσαμε σημαντικές εξαγορές, με τις δύο μεγαλύτερες να είναι η εξαγορά της Data communication και η συμμετοχή μας στην εξαγορά της Singular Logic. Αξιολογούμε συνεχώς την ανάπτυξή μας, υπάρχουν εταιρίες εντός και εκτός Ελλάδας που μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά ως προς το αντικείμενο και το πελατολόγιο σε κάθετες αγορές ή και να ενισχύσουν περαιτέρω την εξωστρέφεια μας. Ακριβώς αυτή τη στόχευση υπηρετεί και η τελευταία μας εξαγορά, του 60% της TECHNOlife, η οποία προσθέτει στο portfolio του Ομίλου Epsilon Net περισσότερες, εξατομικευμένες λύσεις σε business ERP εφαρμογές, που καλύπτουν τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες επιχειρήσεων από πολλούς κλάδους της οικονομίας.

Βασιλική Αναγνώστου | epixeiro.gr | Ιούνιος 2021| Δείτε το άρθρο

Δείτε επίσης

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Η παράταση και οι αλλαγές που φέρνει το Υπουργείο - 5 SOS, 3 βήματα και 2 εργαλεία για την διασφάλιση του εργοδότη!

Ξεκίνησε επίσημα, αλλά πιλοτικά την 1η Ιανουαρίου 2024 η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και στις βιομηχανίες.

Διαβάστε περισσότερα

PYLON Hybrid: O Gamechanger των μεγάλων επιχειρήσεων!

Industry | Μάρτιος 2024

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Βιομηχανίες & Λιανεμπόριο τρέχουν να προλάβουν εν μέσω άγχους, αποριών και γκρίνιας!

Βασίλης Πρασσάς | zougla.gr | Φεβρουάριος 2024

Διαβάστε περισσότερα