Epsilon Net: «Ώρα myDΑΤΑ» με «έξυπνες» εφαρμογές ανά κλάδο

Βασίλης Πρασσάς | Reporter.gr | Δείτε τη δήλωση

Εικόνα «εκτίναξης» στον αριθμό των εγκαταστάσεων εφαρμογών σύνδεσης με την πλατφόρμα myDATA μεταφέρουν τα στελέχη των κορυφαίων εταιριών πληροφορικής. Το νέο στοιχείο των τελευταίων εβδομάδων είναι η αυξανόμενη προτίμηση που δείχνουν χιλιάδες επαγγελματίες από διαφορετικούς κλάδους στις ειδικές εκδόσεις των εφαρμογών ηλεκτρονικής τιμολόγησης / myDATA που είναι διαθέσιμες από τις κορυφαίες εταιρίες πληροφορικής. Η πρόσφατη απόφαση μάλιστα του Υπ. Οικονομικών να δώσει έως και τρίμηνη παράταση στην υποχρεωτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης ανάλογα με τον τζίρο των επιχειρήσεων, εκτιμάται ότι θα δώσει το χρονικό περιθώριο σε όλες τις ΜμΕ και τους επαγγελματίες να επιλέξουν τη λύση διασύνδεσης που τους ταιριάζει.

Την ίδια ώρα, νέα ώθηση στην ηλεκτρονική τιμολόγηση δίνουν τα τραπεζικά ιδρύματα, που την αξιολογούν αφενός ως σημαντική φορολογική μεταρρύθμιση για τις επιχειρήσεις και αφετέρου ως απαραίτητο στοιχείο για τη ψηφιακή μετάβαση της οικονομίας. Για τους λόγους αυτούς σπεύδουν τώρα να ενσωματώσουν τις προηγμένες λύσεις σύνδεσης με την πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ στη νέα γενιά υπηρεσιών που προσφέρουν, προς τις επιχειρήσεις – πελάτες τους. Ενδεικτική είναι η συνεργασία που ανακοίνωσε η Eurobank με τον μεγάλο Όμιλο Πληροφορικής Epsilon Net, που έχει ένα ευρύτατο portfolio εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας και είναι πιστοποιημένος Πάροχος Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης. Η συνεργασία μάλιστα επικεντρώνεται στην καινοτόμο και δημοφιλή εφαρμογή Epsilon Smart που έχει ξεχωριστές εκδόσεις ανά επαγγελματικό κλάδο (Architect, Hygeia, Philoxenia, Themida και Transport), την οποία η Eurobank προσφέρει στους πελάτες της με προνομιακούς όρους.

Το τελευταίο διάστημα χιλιάδες δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί και επαγγελματίες του κλάδου υγείας πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, και άλλοι, παρακολούθησαν τα στοχευμένα ενημερωτικά σεμινάρια της Epsilon Net. Όπως μας ενημερώνειο Εμπορικός Διευθυντής του Ομίλου Epsilon Net κ. Βασίλης Πρασσάς«Βλέπουμε από τις αρχές του καλοκαιριού μία αλματώδη άνοδο στις εγκαταστάσεις του Epsilon Smart, που είναι το πιο σύγχρονο και καινοτόμο «εργαλείο» ηλεκτρονικής τιμολόγησης και μηχανογράφησης. Το έχουν επιλέξει ως τώρα 18.000 επαγγελματίες και ο αριθμός τους αυξάνεται ταχύτατα. Έχει εμπεδωθεί η πεποίθηση ότι η ηλεκτρονική τιμολόγηση αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για τις ΜμΕ».

Σημαντικό κίνητρο αποτελούν τα φορολογικά προνόμια που έχει θεσπίσει η Πολιτεία για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Από τη στιγμή που τα παραστατικά θα διαβιβάζονται αυτόματα στην πλατφόρμα myDATA θα καταστεί δυνατή και η αυτοματοποίηση των ελέγχων. Συνεπώς, άμεσες θα είναι οι επιστροφές φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ. Ανάμεσα στα «bonus» ξεχωρίζει και η έκπτωση 100% στις δαπάνες για τη λήψη υπηρεσιών Παρόχου Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης.

Βασίλης Πρασσάς |Ιούλιος 2021| Reporter.gr | Δείτε τη δήλωση

Δείτε επίσης

Tο Epsilon Smart συνδέει κάθε επιχείρηση με την ΑΑΔΕ χωρίς εγκαταστάσεις, εύκολα και γρήγορα, χωρίς περίπλοκες διαδικασίες.

Από τη δημιουργία Ηλεκτρονικών Βιβλίων και την αυτόματη σύνδεση με την πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ μέχρι και την Ηλεκτρονική Τιμολόγηση πελατών!

Διαβάστε περισσότερα

Προκλήσεις και οφέλη της ψηφιακής μετάβασης των επιχειρήσεων. Ποιοι και πώς συμβάλλουν στην ψηφιακή σας αναβάθμιση

Η συζήτηση για την 4η βιομηχανική επανάσταση μονοπωλεί εδώ και καιρό το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων, επικεντρώνοντας την προσοχή όλων στο ποιους τελικά αφορά και τι σημαίνει για αυτούς.

Διαβάστε περισσότερα

Tο Epsilon Smart σας συνδέει με την ΑΑΔΕ χωρίς εγκαταστάσεις, εύκολα και γρήγορα, χωρίς περίπλοκες διαδικασίες

Η εφαρμογή Epsilon Smart έχει ήδη ξεπεράσει τις 18.000 συνδρομές βοηθώντας τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες...

Διαβάστε περισσότερα