v16.11.0 (01-07-16) - Νέο έντυπο ΦΠΑ – Εκτύπωση λογιστικών διαφορών – Αυτόματη σύνδεση με Γ.Ε.ΜΗ.

A. ΝΕΟ ΕΝΤΥΠΟ ΦΠΑ

Η Epsilon Net  αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ικανότητά της να ανταποκρίνεται έγκαιρα και έγκυρα στις φορολογικές εξελίξεις, ενσωματώνει ΠΡΩΤΗ το νέο «Έντυπο ΦΠΑ» για την άμεση και αυτοματοποιημένη κάλυψη των φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων.

Με την έκδοση ενσωματώνεται το νέο έντυπο Περιοδικής Δήλωσης Φ.Π.Α  για δηλώσεις που αφορούν πράξεις από 1/7/2016 και εφεξής, όπως ορίζονται  στην ΠΟΛ 1084/2016.

Επιπλέον ενσωματώθηκαν όλοι οι απαραίτητοι υπολογισμοί, προκειμένου να ενημερώνεται σωστά το πεδίο «422 Λοιπά αφαιρούμενα ποσά», σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην ΠΟΛ. 1084/2016. Πιο συγκεκριμένα, κατά την εκτέλεση του υπολογισμού, η καθαρή αξία των κινήσεων λογαριασμών με ποσοστό Φ.Π.Α. 24% ή 17%, ενημερώνει τα πεδία 303  και 306 αντίστοιχα. Η διαφορά φόρου που προκύπτει μεταξύ των παλιών και των νέων συντελεστών απεικονίζεται αυτόματα στο πεδίο «422 Λοιπά αφαιρούμενα ποσά».


Β. ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Η Epsilon Net, αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία της στην ενσωμάτωση όλων των Φορολογικών εξελίξεων και  παρέχοντας τις πλέον  εύχρηστες λειτουργίες, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει ακόμη μια λύση, αυτή την φορά στην υποχρέωση της παρακολούθησης της Λογιστικής - Φορολογικής Βάσης και αποτύπωσης των Λογιστικών Διαφορών, για όλες τις κατηγορίες των οντοτήτων.

Με την νέα εκτύπωση παρέχεται η δυνατότητα της εύκολης και άμεσης αποτύπωσης όλων των λογιστικών διαφορών που προκύπτουν από τις καταχωρήσεις λογιστικής και φορολογικής βάσης, όπως προβλέπονται στο άρθρο 3 του Ν.4308/2014.

Η εκτύπωση προσφέρει απλά και ταυτόχρονα ισχυρά φίλτρα και επιλογές για την διαμόρφωση της εκτύπωσης  και την εξαγωγή της πληροφόρησης που επιθυμεί ο χρήστης. Τα φίλτρα αυτά μπορούν να αποθηκευτούν και σε προφίλ εκτύπωσης και να χρησιμοποιηθούν στο σύνολο των εταιριών της βάσης.


Γ. ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ Γ.Ε.ΜΗ.

Συνεχίζοντας τον εμπλουτισμό των εφαρμογών μας με στόχο την αυτοματοποίηση των ενεργειών και την εξοικονόμηση χρόνου, σας προσφέρουμε  τη δυνατότητα της  αυτόματης σύνδεσης με το Γ.Ε.ΜΗ., για την άμεση και εύκολη υποβολή των οικονομικών καταστάσεων.

Στην φόρμα διαχείρισης «Κωδικοί Υπηρεσιών μέσω Internet», έχει δημιουργηθεί μια νέα κατηγορία κωδικών σύνδεσης με την ονομασία «Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.)». Με την καταχώρηση των κωδικών Γ.Ε.ΜΗ που έχετε ήδη στην κατοχή σας, μπορείτε από το μενού «Βοήθεια» και την επιλογή «Σύνδεση» να συνδεθείτε άμεσα  στη σελίδα υποβολής Οικονομικών Καταστάσεων του Γ.Ε.ΜΗ.


Δ. ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ

Με μοναδικό γνώμονα τη μεγαλύτερη δυνατή αυτοματοποίηση για περισσότερη εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου, έγιναν οι παρακάτω βελτιώσεις στο Προσάρτημα των ΕΛΠ.
•    Προσθήκη επιλογών «Κοινωνία», «Κοινοπραξία», «Συμπλοιοκτησία» και «Ατομική Επιχείρηση» στο πεδίο «Νομική Μορφή»
•    Τα πεδία «Συνεχιζόμενη Δραστηριότητα» και «Σύνταξη Καταστάσεων σύμφωνα με τον Ν. 4308/2014» είναι εξ ’ορισμού επιλεγμένα
•    Αυτόματη ενημέρωση του πεδίου «Μέγεθος Οντότητας» σε «Πολύ μικρές οντότητες 2(α) και 2(β)» εφόσον επιλεγεί σαν Νομική Μορφή κάποια εκ των τιμών «Ε.Π.Ε.», «Α.Ε.», «Ι.Κ.Ε.»

Σε επόμενη έκδοση της εφαρμογής, θα ενσωματωθούν και τα προσαρτήματα των υπόλοιπων μεγεθών  των οντοτήτων, με πρότυπα της επιστημονικής ομάδας της Epsilon Net.


Ε. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ PRO- RATA ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ

Στην τελευταία έκδοση, προστέθηκε ο υπολογισμός του ποσοστού της pro-rata οικοδομικών. Η εφαρμογή έχει αναπτύξει τους απαραίτητους μηχανισμούς και αντλεί τα δεδομένα από τα αποθηκευμένα έντυπα «Δήλωση Μεταβίβασης Ακινήτων», έτσι ώστε ο υπολογισμός του ποσοστού pro-rata να γίνεται εύκολα και άμεσα χωρίς καμία επιπλέον παραμετροποίηση.

Υπολογίζοντας το έντυπο της περιοδικής, εμφανίζονται αναλυτικά τα ποσά για τις επιμέρους ιδιοκτησίες, που ενημερώνουν το πεδίο 411.


Ζ. ΛΟΙΠΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ

•    Εκτύπωση «Λογιστικό Αποτέλεσμα» - Προσθήκη νέων ομάδων λογαριασμών και ενημέρωση των Ειδικών Λογαριασμών Εντύπων των πρότυπων εταιριών με πλήρες Λογιστικό Σχέδιο (ΕΓΛΣ και ΕΛΠ)
•    E3 – Απενεργοποίηση των κωδικών 781-786 και 789-794 του Πίνακα Κ, σύμφωνα με το έντυπο όπως εμφανίζεται και υπολογίζεται στη σελίδα της ΓΓΠΣ
•    Φόρμα Διαχείρισης Εταιριών – Αναζήτηση σε αλφαριθμητικά πεδία χωρίς διάκριση πεζών/κεφαλαίων
•    Παράμετροι Βεβαιώσεων Αποδοχών – Ενημερώθηκαν οι παράμετροι στην πρότυπη Epsilon Net Γενική Λογιστική (ΕΛΠ), προκειμένου να αντιγραφούν σε όλες τις εταιρίες με το ίδιο λογιστικό σχέδιο, για την αυτόματη ενημέρωση της «Προσωρινής Δήλωσης» αλλά και των «Βεβαιώσεων Αποδοχών»