v16.6.1.0 (13-07-16) - Οδηγίες για την υποβολή της ΑΠΔ σύμφωνα με την εγκύκλιο 22 του ΙΚΑ στις 12/7/2016, αύξηση πλαφόν ΤΕΑΥΦΕ, ενσωμάτωση νέων ενεργειών κ.λ.π.

Αφορά τα προϊόντα

Extra Μισθοδοσία

Σας ενημερώνουμε, ότι υπάρχει ήδη διαθέσιμη η νέα έκδοση (ver. 16.6.1.0.) του προγράμματος Extra Μισθοδοσία, η οποία συνοπτικά περιλαμβάνει όλες τις ακόλουθες αλλαγές:


Α. ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ


1.    Ανακοίνωση της εγκυκλίου 22 του ΙΚΑ στις 12/7/2016 με θέμα «Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 97 του ν.4387/2016 (ΦΕΚ 85 Α΄) αναφορικά με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ Ε.Τ.Ε.Α.». Πιο αναλυτικά στην συγκεκριμένη εγκύκλιο δίνονται οδηγίες για την υποβολή ΑΠΔ για τους εργοδότες που έχουν ήδη καταβάλει για την μισθολογική περίοδο 06/2016, τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές υπέρ Ε.Τ.Ε.Α., χωρίς την προβλεπόμενη από τις ανωτέρω διατάξεις, αύξηση του ποσοστού 1%. Για τον λόγο αυτό οι ασφαλιστικές εισφορές υπέρ Ε.Τ.Ε.Α και μόνο για το ποσοστό 1%, μισθολογικής περιόδου απασχόλησης Ιουνίου (6ος) 2016, θα θεωρηθούν εμπρόθεσμες, εφόσον καταβληθούν μέχρι 30-9-2016.
Για την απεικόνιση των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ Ε.Τ.Ε.Α., μισθολογικής περιόδου απασχόλησης Ιουνίου 2016 (06/2016) και μετά, οι εργοδότες θα πρέπει να υποβάλουν Α.Π.Δ. στο ΟΠΣ/ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με τα νέα ποσοστά εισφορών σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις.
Στους εργοδότες που έχουν υποβάλει Α.Π.Δ. μισθολογικής περιόδου απασχόλησης 6/2016, με τύπο δήλωσης (01) Κανονική και Κ.Π.Κ., που δεν συμπεριλαμβάνει την αύξηση του ποσοστού εισφορών (1%) υπέρ Ε.Τ.Ε.Α. και προκειμένου να γίνει ορθή απεικόνιση των ασφαλιστικών στοιχείων των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων (για τον κλάδο ΕΤΕΑ), δίνεται η δυνατότητα υποβολής Συμπληρωματικής (04) Α.Π.Δ., έως 30-09-2016. Η εν λόγω Συμπληρωματική (04) Α.Π.Δ., θα υποβληθεί μόνο για μισθολογική περίοδο απασχόλησης 6/2016 και θα αφορά το συμπληρωματικό ποσοστό ασφαλιστικής εισφοράς 1% στον κλάδο Ε.Τ.Ε.Α.
Για την απεικόνιση στην Συμπληρωματικής (04) Α.Π.Δ. της επικουρικής ασφάλισης, θα καταχωρούνται τα πλήρη ασφαλιστικά στοιχεία των εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων, με Τύπο Αποδοχών (17), χωρίς Ημέρες Εργασίας και θα καταχωρείται το σύνολο των ασφαλιστέων αποδοχών μηνός 6/2016 (κανονική μισθοδοσία, επίδομα άδειας, υπερωρίες, κ.λ.π.).
Θα καταχωρείται ο Κ.Α.Δ. ΙΚΑ 0010 (ανεξαρτήτως Κωδικού Δραστηριότητας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στον οποίο ανήκει η επαγγελματική δραστηριότητα του εργοδότη ή του αυτοαπασχολούμενου) και οι παρακάτω
Κωδικοί Ειδικότητας και Κ.Π.Κ.:
Για Μισθωτούς

•    Κωδικός Ειδικότητας 000203, με λεκτική περιγραφή «Μισθωτοί ασφαλισμένοι στο ΕΤΕΑ-ΜΙΚΤΑ από 1-6-2016» και, Κ.Π.Κ. 993, με περιγραφή «Ασφάλιση στο ΕΤΕΑ - ΜΙΚΤΑ από 1/6/2016» και περιλαμβάνει μόνο κλάδο Ε.Τ.Ε.Α. - ΜΙΚΤΑ και έχει ποσοστό ασφάλισης 1% (0,50% ασφαλισμένου + 0,50% εργοδότη).
•    Κωδικός Ειδικότητας 000204, με λεκτική περιγραφή «Μισθωτοί ασφαλισμένοι στο ΕΤΕΑ-ΒΑΡΕΑ από 1-6-2016» και, Κ.Π.Κ. 994, με περιγραφή «Ασφάλιση στο ΕΤΕΑ - ΒΑΡΕΑ από 1/6/2016» και περιλαμβάνει μόνο κλάδο Ε.Τ.Ε.Α. - ΒΑΡΕΑ και έχει ποσοστό ασφάλισης 1% (0,50% ασφαλισμένου + 0,50% εργοδότη).
Για τους Αυτοαπασχολούμενους
•    Κωδικός Ειδικότητας 000202, με λεκτική περιγραφή «Αυτοαπασχολούμενοι ΕΤΕΑ από 1-6-2016» Κ.Π.Κ.995, με λεκτική περιγραφή «Αυτοαπασχολούμενοι ΕΤΕΑ από 1-6-2016» με ποσοστό ασφάλισης 1%.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση των ανωτέρω Κωδικών είναι η ύπαρξη Α.Π.Δ. μισθολογικής περιόδου 6ου /2016.

Διευκρινίζεται ότι το μηχανογραφικό σύστημα του ΟΠΣ/ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έχει ήδη τροποποιηθεί με τα νέα ποσοστά εισφορών και κατά συνέπεια οι Α.Π.Δ. γίνονται αποδεκτές μόνο με τα νέα ποσοστά, η Συμπληρωματική Α.Π.Δ. για τη διαφορά του ποσοστού ασφαλίστρου δύναται να υποβληθεί μέσω διαδικτύου έως την τελευταία καταληκτική ημερομηνία υποβολής Α.Π.Δ. μισθολογικής περιόδου 6ου/2016.
Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να υποβληθεί στο αρμόδιο Υποκατάστημα της έδρας του εργοδότη με μαγνητικό μέσο.

Στην εφαρμογή έχουν εισαχθεί οι νέοι κωδικοί ειδικότητας. Ο χρήστης που έχει υποβάλει ΑΠΔ για μισθολογική περίοδο 06/2016 με τα παλιά ποσοστά και υπολόγισε Αναδρομικά Εισφορών σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν στην προηγούμενη έκδοση θα πρέπει:
•    1ο Βήμα: να εισάγει τον ΚΑΔ 0010 (ανεξαρτήτως Κωδικού Δραστηριότητας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στον οποίο ανήκει η επαγγελματική δραστηριότητα του εργοδότη ή του αυτοαπασχολούμενου) στην καρτέλα εταιρίας, στο tab Ασφαλιστικά, στο grid των ΚΑΔ.
•    2ο Βήμα: μαζικά από menu / Διαχείριση / Διαχείριση Λοιπών Στοιχείων / Μαζική Εισαγωγή Σταθερών Στοιχείων για την περίοδο «Αναδρομικά Εισφορών» να εισάγει τον ΚΑΔ, Κωδικό Ειδικότητας και Πακέτο Κάλυψης ανάλογα με τις περιπτώσεις εργαζομένων που έχει και που περιγράφονται παραπάνω.
3ο Βήμα: υπολογισμός Συμπληρωματικής (04) Α.Π.Δ.


2.    Αύξηση του ανώτερου ποσού υπολογισμού εισφορών του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών ΤΕΑΥΦΕ
. Πιο αναλυτικά από 01/06/2016 το ΠΛΑΦΟΝ για τον υπολογισμό των εισφορών διαμορφώνεται σε 5.860,80 σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ταμείου με αρ. πρωτ. 8180 στις 5/7/2016.

3.    Ενσωμάτωση νέου προγράμματος ΟΑΕΔ με τίτλο «Πρόγραµµα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ατόµων που βρίσκονται σε ιδιαίτερα µειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών»
. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 15.000 νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης, με την πρόσληψη ατόμων που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα.
Για την κάλυψη του παραπάνω νέου προγράμματος δημιουργήθηκε μια νέα κατηγορία επιδοτούμενων «Ηλικίας άνω των 50 ετών».

4.    Ενσωμάτωση νέας παραμέτρου εταιριών «Μη Υπολογισμός 1/6 Αποζημίωσης Απόλυσης». Με την επιλογή της συγκεκριμένης παραμέτρου δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη το πεδίο «Προσαύξηση 1/6» στο tab Μισθοδοτικά της Αποζημίωσης Απόλυσης να παίρνει τιμή «Όχι» κατά το άνοιγμα της περιόδου έτσι ώστε να μην υπολογιστεί η προσαύξηση 1/6 κατά τον υπολογισμό της περιόδου.

5.    Νέα δυνατότητα μηχανισμού «Καταγραφής Ωρών Εργασίας Ανά Εταιρία». Πιο αναλυτικά, στην εφαρμογή ενσωματώθηκε μηχανισμός καταγραφής των ωρών εργασίας που δαπανάει ένας χρήστης ανά εταιρία. Βασική προϋπόθεση λειτουργίας του μηχανισμού είναι η ενεργοποίηση του δικαιώματος «Διαχείριση Ανά Εταιρία» που υπάρχει στο Σύστημα Διαχείρισης Χρηστών και ταυτόχρονα της παραμέτρου «Καταγραφή Ωρών Εργασίας Ανά Εταιρία». Με τις δύο αυτές παραμέτρους οι οποίες ενεργοποιούνται ανά χρήστη δίνεται η δυνατότητα καταγραφής των ωρών εργασίας ανά εταιρία. Η προβολή των χρόνων απασχόλησης ανά εταιρία και χρήστη γίνεται μέσω της συγκεντρωτικής ή αναλυτικής εκτύπωσης η οποία βρίσκεται από menu / Παράμετροι / Καταγραφή Ωρών Εργασίας Ανά Εταιρία.
Η συγκεκριμένη δυνατότητα παρέχεται μέσω του module «Καταγραφή Ωρών Εργασίας Ανά Εταιρία».

6.    Ενσωμάτωση νέου φίλτρου «Κέντρων Κόστους» στο άρθρο γενικής λογιστικής. Πιο αναλυτικά στην φόρμα προεπισκόπησης των αποτελεσμάτων του άρθρου ανά κέντρο κόστους ενσωματώθηκε το Button Κέντρο Κόστους. Μέσω του button ανοίγει φόρμα πολλαπλής επιλογής με όλα τα υπολογισμένα Κέντρα Κόστους.

7.    Βελτιστοποίηση της εκτύπωσης Βιβλίου Αδειών με την ενσωμάτωση νέας παραμέτρου «Συνυπολογισμός Προσθαφαίρεσης». Πιο αναλυτικά στην φόρμα επιλογών της εκτύπωσης Βιβλίο Αδειών από menu / Διαχείριση / Διαχείριση Αδειών ενσωματώθηκε η παραπάνω νέα παράμετρος. Με την επιλογή της παραμέτρου, στο πεδίο των δικαιούμενων ημερών αδείας συνυπολογίζεται και η τιμή του πεδίου προσθαφαίρεση της καρτέλας εργαζομένου στο tab Μισθοδοτικά.

8.    Νέα δυνατότητα παραμετροποίησης των λογαριασμών αποδοχών και εργοδοτικών εισφορών και της εμφάνισης τους στο άρθρο αναλυτικής λογιστικής. Πιο αναλυτικά στις παραμέτρους εταιριών ενσωματώθηκε μια νέα παράμετρος που λέγεται «Άρθρο Αναλυτικής Λογιστικής». Με την επιλογή αυτής της παραμέτρου στην παραμετροποίηση του κέντρου κόστους από menu / Αρχείο / Σύστημα Κοστολόγησης / Ορισμός Κέντρων Κόστους και για τα κέντρα κόστους που κινούνται ενεργοποιούνται τα πεδία για την παραμετροποίηση των λογαριασμών των αποδοχών και των εργοδοτικών εισφορών για έμμισθο και ημερομίσθιο καθώς επίσης και την περιγραφή του αντικριζόμενου λογαριασμού.

9.    Βελτιστοποίηση της εκτύπωσης «Συγκριτική Μισθοδοτική Χρήσεων» με την ενσωμάτωση  της στήλης «Παροχές Εργαζομένων» μεταξύ των στηλών Προκαταβολή και Πληρωτέο ποσό.

10.    Νέα δυνατότητα εκτύπωσης της Ιστορικότητας μέσα στην καρτέλα εργαζομένου
. Πιο αναλυτικά, στο tab Ιστορικότητα της καρτέλας εργαζομένου ενσωματώθηκε το button της εκτύπωσης. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη εκτύπωσης της ιστορικότητας των πεδίων απευθείας μέσα από την καρτέλα για τα επιλεγμένα πεδία.

11.    Ενσωμάτωση νέου πεδίου «ΑΜ ΤΑΥΦΕ» στα ασφαλιστικά στοιχεία της καρτέλας εταιριών. Πιο αναλυτικά στα στοιχεία εισαγωγής των αριθμών μητρών των λοιπών και επικουρικών ταμείων στο tab Ασφαλιστικά της καρτέλας εταιριών για το ταμείο «ΤΕΑΥΦΕ - ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ» ενσωματώθηκε το πεδίο ΑΜ ΤΑΥΦΕ για τις περιπτώσεις εργοδοτών που έχουν διαφορετικούς ΑΜ στο ΤΕΑΥΦΕ και στο ΤΑΥΦΕ.

12.    Νέα δυνατότητα αυτόματης σύνδεσης στην ιστοσελίδα του ΤΣΜΕΔΕ για την υποβολή του αρχείου εισφορών. Πιο αναλυτικά, στις παραμέτρους εταιριών δημιουργήθηκαν τα πεδία «Όνομα Χρήστη» και «Κωδικός» στα «Στοιχεία Σύνδεσης E - Υπηρεσιών». Στην φόρμα επιλογών της Κατάστασης Ασφαλίστρων ΤΣΜΕΔΕ ενσωματώθηκε το button «Υποβολή Αρχείου» μέσω του οποίου πραγματοποιείται η σύνδεση στην ιστοσελίδα του ταμείου. Όμως, λόγω του «Κωδικού Ασφαλείας» που υπάρχει στην σελίδα εισόδου του ταμείου η διαδικασία της αυτόματης εισόδου σταματάει αμέσως μετά την εισαγωγή του «Ονόματος Χρήστη» και του «Κωδικού» στα αντίστοιχα πεδία της σελίδας.
Τονίζεται ότι ο χρήστης θα πρέπει να εισάγει τον «Κωδικό Ασφαλείας» και να πατήσει το button «Login» για να πραγματοποιηθεί η εισαγωγή στην ιστοσελίδα της ηλεκτρονικής υποβολής του αρχείου των εισφορών.

13.    Νέα δυνατότητα παραμετροποίησης των λογαριασμών και των περιγραφών των προβλέψεων που εμφανίζονται στο λογιστικό άρθρο γενικής λογιστικής με την παράμετρο Επιμερισμός Προβλέψεων Δώρων/Επιδομάτων. Πιο αναλυτικά, ενσωματώθηκε μια νέα παράμετρος εταιριών «Αναλυτικός Επιμερισμός Προβλέψεων Δώρων/Επιδομάτων» μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να εμφανίζονται αναλυτικά τα είδη των προβλέψεων με τους αντίστοιχους λογαριασμούς – περιγραφές. Η παραμετροποίηση αυτών των λογαριασμών μπορεί να γίνει από το tab Τύπος Αποδοχής της παραμετροποίησης λογαριασμών γενικής λογαριασμών. Οι αποδοχές που εμφανίζονται εκεί και αφορούν τις προβλέψεις είναι οι κάτωθι:
•    Πρόβλεψη Αποδοχών Δώρου Πάσχα
•    Πρόβλεψη Αποδοχών Δώρου Χριστουγέννων
•    Πρόβλεψη Αποδοχών Επιδόματος Αδείας
•    Πρόβλεψη Εργοδ. Εισφορών Δώρου Πάσχα
•    Πρόβλεψη Εργοδ. Εισφορών Δώρου Χριστουγέννων
•    Πρόβλεψη Εργοδ. Εισφορών Επιδόματος Αδείας
•    Κλείσιμο Προβλέψεων Μισθοδοσίας Δώρου Πάσχα
•    Κλείσιμο Προβλέψεων Μισθοδοσίας Δώρου Χριστουγέννων
•    Κλείσιμο Προβλέψεων Μισθοδοσίας Επιδόματος Αδείας

14.    Βελτιστοποίηση της Μισθοδοτικής Κατάστασης με την ενσωμάτωση δύο νέων παραμέτρων στην φόρμα επιλογών. Πιο αναλυτικά, στο tab Επιπλέον Παράμετροι της φόρμας επιλογών της εκτύπωσης Μισθοδοτική Κατάσταση ενσωματώθηκαν οι παράμετροι «Συνένωση καρτελών βάσει ΑΦΜ» και «Άθροιση περιόδων βάσει ΑΦΜ». Με την 1η πραγματοποιείται συνένωση των στοιχείων βάσει ΑΦΜ και ομαδοποιεί τα αποτελέσματα ανά περίοδο ενώ με την 2η πραγματοποιείται συνένωση των στοιχείων βάσει ΑΦΜ χωρίς να γίνεται ομαδοποίηση ανά περίοδο.

15.    Βελτιστοποίηση της εκτύπωσης «Ληξιάριο Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου» με την ενσωμάτωση νέου φίλτρου και δυνατότητα επιλογής εμφάνισης πεδίων στην εκτύπωση και στην εξαγωγή σε excel. Πιο αναλυτικά στην φόρμα επιλογών της εκτύπωσης ενσωματώθηκε το φίλτρο «Απασχόληση» για την δυνατότητα χωριστής επιλογής των εργαζομένων με Πλήρη ή Μερική Απασχόληση. Επιπλέον ενσωματώθηκε το button «Επιλογή πεδίων» με το οποίο ανοίγει φόρμα με τα κάτωθι διαθέσιμα προς επιλογή πεδία: Αύξων Αριθμός (Α/Α),  Ημερομηνία Πρόσληψης και Διεύθυνση Διαβάθμισης (Περιγραφή) τα οποία εμφανίζονται στην εκτύπωση και στην εξαγωγή σε excel.

16.    Βελτιστοποίηση της εκτύπωσης «Ασφαλιστικές Εισφορές Εργαζομένων Ανά Ταμείο» με την εμφάνιση των ποσοστών των ταμείων.

17.    Βελτιστοποίηση της Διαχείρισης Χρηστών με την ενσωμάτωση νέων δικαιωμάτων και αντικατάστασης των grids.
Πιο αναλυτικά, για την εργασία «Προσωρινή ΦΜΥ» στις εκτυπώσεις ενσωματώθηκαν τα δικαιώματα Διαγραφής και Υποβολής Προσωρινής ΦΜΥ. Επιπλέον αντικαταστάθηκαν τα grids των ενοτήτων – εργασιών – ενεργειών για να δοθεί δυνατότητα ταξινόμησης και φιλτραρίσματος των δικαιωμάτων.

18.    Βελτιστοποίηση της εκτύπωσης «Ανάλυσης Αδειών» με την ενσωμάτωση της παραμέτρου «Ημέρες Αποδοχών Αδείας» στην φόρμα επιλογών. Πιο αναλυτικά, στην φόρμα επιλογών της εκτύπωσης ενσωματώθηκε η παραπάνω νέα παράμετρος μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη εμφάνισης των ημερών αποδοχών αδείας στην εκτύπωση.

19.    Βελτιστοποίηση της εκτύπωσης «Συνοδευτική Κατάσταση Προσωρινής ΦΜΥ Ελ. Επαγγελματιών» με την ενσωμάτωση της επιλογής εμφάνισης των «Επαγγελματιών με ΙΚΑ».

20.    Βελτιστοποίηση των εκτυπώσεων «Σύμβαση Εργασίας» και «Όροι ατομικής σύμβασης εργασίας μερικής απασχόλησης» με την ενσωμάτωση του φίλτρου «Επιλογή Ενεργών» στο πάνω μέρος της φόρμας επιλογών.

21.    Ενσωμάτωση του πεδίου «Εσωτερικό Τηλέφωνο» στην λίστα των διαθέσιμων πεδίων της παλιάς λίστας εργαζομένων η οποία εμφανίζεται με δεξί κλικ / Επιλογή Πεδίων
.



Β. ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ

1.    Ενσωμάτωση των κάτωθι ομάδων ταμείων:

•    ΝΑΤ - Πλοίαρχος (Μ/Σ - Φ/Γ 251-500 ΜΗ ΕΠΕΚΤ. & Θ/Γ 0-500)
•    ΝΑΤ - Ν/παις με πρ (Μ/Σ - Φ/Γ 251-500 ΜΗ ΕΠΕΚΤ. & Θ/Γ 0-500)
•    ΝΑΤ - Βοηθού Μαγείρου (Μ/Σ - Φ/Γ 251-500 ΜΗ ΕΠΕΚΤ. & Θ/Γ 0-500)



Γ. ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ


1.    Βελτιστοποίηση της εκτύπωσης «Απόδειξη Πληρωμής» με την ενσωμάτωση νέας παραμέτρου «Ανάλυση Αδειών». Πιο αναλυτικά, στην φόρμα επιλογών της Απόδειξης Πληρωμής από menu / ΝΠΔΔ/ΝΠΙΔ / Μισθοδοσία, στο tab Επιπλέον φίλτρα/Παράμετροι ενσωματώθηκε η παράμετρος «Ανάλυση Αδειών». Με την επιλογή της συγκεκριμένης παραμέτρου δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη αναλυτικής εμφάνισης των περιγραφών των τύπων αδειών.

2.    Ενσωμάτωση της κάτωθι ομάδας ταμείων:
•    (Δ) - 504 & 507 - (ΤΑΠΙΤ)ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΠΔΔ ΠΑΛΑΙΟΙ ΜΕ 508 ΣΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΕΠ. ΑΔΕΙΑΣ ΜΕ (ΤΣΑΥ ΑΝΩ 5ΕΤΙΑΣ ΠΡΙΝ 93 (ΑΣΘ.2.15%)



Δ. ΕΝΟΤΗΤΑ: ΩΡΟΜΕΤΡΗΣΗ


1.    Νέα δυνατότητα ορισμού διαστημάτων υπολογισμού ασφαλιστικών ημερών και προσαυξήσεων – υπερωριών ανά εταιρία. Πιο αναλυτικά, στην φόρμα της Κεντρικής Παραμετροποίησης από Menu / Ωρομέτρηση / Παράμετροι, στον Ορισμό Διαστήματος Περιόδων του tab Γενικές ενσωματώθηκαν τα πεδία Επιλογής Εταιρίας στο tab Προσαυξήσεων – Υπερωριών και στο tab Ασφαλιστικών Ημερών. Μέσω αυτών των πεδίων δίνεται η δυνατότητα διαφορετικής παραμετροποίησης των διαστημάτων ανά εταιρία.

2.    Νέα δυνατότητα «Μαζικής Εισαγωγής Ρεπό» στην φόρμα ανάθεσης Ρεπό της Ωρομέτρησης. Πιο αναλυτικά, στην φόρμα προστέθηκε το button «Μαζική Εισαγωγή Ρεπό» μέσω του οποίου ανοίγει μια φόρμα με τις επιλογές ανάθεσης ή καθαρισμού σε ημέρες χωρίς κινήσεις, ημέρες χωρίς ανάθεση, αργίες, κυλιόμενες μέρες και επιλεγμένες μέρες.
Συγκεκριμένα, με την κάθε επιλογή μπορεί να πραγματοποιηθούν οι εξής ενέργειες:  
•    Ημέρες χωρίς κινήσεις: δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να αναθέτει ή να καθαρίζει τα Ρεπό σε ημέρες που δεν υπάρχει εγγραφή από – έως του εργαζομένου στο αρχείο κινήσεων (Οργάνωση / Αρχείο Κινήσεων).  
•    Ημέρες χωρίς Ανάθεση: δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να αναθέτει ή να καθαρίζει Ρεπό σε ημέρες που δεν υπάρχει αναθετημένο ωράριο στον εργαζόμενο (Οργάνωση / Αρχείο Εργαζομένων).
•    Αργίες: δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να αναθέτει ή να καθαρίζει ρεπό σε ημέρες που είναι χαρακτηρισμένες ως αργίες.
•    Κυλιόμενες μέρες: δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να αναθέτει τον εβδομαδιαίο αριθμό ρεπό καθώς και την ημέρα έναρξης του 1ου ρεπό.                         
•    Επιλεγμένες μέρες: δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να αναθέτει ρεπό για τις μέρες που είναι επιλεγμένες από τον χρήστη.  
Η ανάθεση ή καθαρισμός Ρεπό πραγματοποιείται για τους επιλεγμένους εργαζόμενους και για το οριζόμενο διάστημα από - έως.   

3.    Ενσωμάτωση νέας επιλογής «Διατήρηση» στην μεταφορά αδειών στις μισθοδοτικές  περιόδους.
Πιο αναλυτικά, στο παράθυρο των αδειών από menu / Ωρομέτρηση / Παράμετροι κατά την «Μεταφορά στις Μισθοδοτικές Περιόδους» δίνεται πλέον η δυνατότητα διατήρησης των υπαρχόντων διαστημάτων αδείας που μπορεί να έχει ο εργαζόμενος στην περίοδο που μεταφέρονται τα νέα διαστήματα αδείας.

4.    Βελτιστοποίηση της εκτύπωσης «Κατάσταση Ελέγχου Χτυπημάτων» με την δυνατότητα ομαδοποίησης της εκτύπωσης ανά τμήμα απασχόλησης. Πιο αναλυτικά, στην φόρμα επιλογών της εκτύπωσης ενσωματώθηκε η επιλογή «Εκτύπωση ανά τμήμα» με την οποία ο χρήστης μπορεί να εκτυπώσει τα αποτελέσματα ομαδοποιημένα ανά τμήμα. Επιπλέον του δίνεται η δυνατότητα το κάθε τμήμα να εκτυπώνεται  σε κάθε σελίδα μέσω της αντίστοιχης επιλογής.



Ε. ΕΝΟΤΗΤΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

1.    Βελτιστοποίηση της Κατάρτισης Σεναρίων Προϋπολογισμών με την ενσωμάτωση νέων στηλών, δυνατότητα αναζήτησης στις λίστες εργαζομένων, δυνατότητα επιλογής συγκεκριμένων πρόσθετων αποδοχών από προηγούμενες χρήσεις και αντιγραφής όλων των στοιχείων (μισθοδοτικών, ασφαλιστικών κλπ) από υπάρχουσες καρτέλες εργαζομένων. Πιο αναλυτικά στην Κατάρτιση Προϋπολογισμών από menu / Διαχείριση και συγκεκριμένα στα tabs Προσαυξήσεις/υπερωρίες και Πρόσθετες αποδοχές ενσωματώθηκε το πεδίο «Κωδικός» στα grids των εργαζομένων.
Στα tabs Μεταβολή Μισθών, Προσαυξήσεις/Υπερωρίες, Πρόσθετες αποδοχές και Απολύσεις /Συνταξιοδοτήσεις ενσωματώθηκε το button «Αναζήτηση» μέσω του οποίου ανοίγει φόρμα για εύκολη και γρήγορη αναζήτηση εργαζομένου.
Επιπλέον στο tab των Πρόσθετων Αποδοχών και συγκεκριμένα κατά την εκτέλεση Μεταφοράς Αποδοχών Προηγούμενων Χρήσεων δίνεται δυνατότητα στον χρήστη να επιλέξει συγκεκριμένες πρόσθετες αποδοχές από συγκεκριμένες περιόδους των προηγούμενων χρήσεων.
Τέλος στο tab Προσλήψεις στο grid των εργαζομένων ενσωματώθηκε η στήλη «Πρότυπο». Μέσω αυτής της στήλης δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να εισάγει στο grid εργαζόμενους είτε x1, x2, κοκ είτε από προηγούμενη χρήση και να τους αντιγράψει τα στοιχεία ασφαλιστικά (τεκμαρτά, Επιδότηση ΟΑΕΔ, Επιδότηση ΙΚΑ κλπ), μισθοδοτικά (Σύμβαση, Τρόπο Υπολογισμού κλπ) που τα έχει κάποιος άλλος υπάρχον εργαζόμενος. Στην στήλη Πρότυπο εμφανίζεται ένα button μέσω του οποίου ανοίγει φόρμα επιλογής του εργαζόμενου από τον οποίο θα γίνει η αντιγραφή των στοιχείων.