v16.13.0 (29-07-16) - Ενσωμάτωση προσαρτήματος (ΕΛΠ) μικρών οντοτήτων – εισαγωγή πρότυπου ισολογισμού Β.1.1

Α. ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ (ΕΛΠ)

Η Epsilon Net έχοντας ως  προτεραιότητα  την πλήρη κάλυψη των αναγκών των πελάτων της και συνεχίζοντας τις ενέργειες για εμπλουτισμό των  εφαρμογών της, ενσωματώνει στη νέα έκδοση το «Προσάρτημα Μικρών Οντοτήτων» όπως προβλέπεται στο άρθρο 29 Ν.4308/2014

Με πολύ απλά και εύκολα  βήματα ολοκληρώνεται η δημιουργία, η αποθήκευση, η εκτύπωση αλλά και η υποβολή  στο Γ.Ε.ΜΗ του προσαρτήματος που προβλέπεται από τον νόμο για την  κάθε οντότητα.

Προσφέρεται επίσης η δυνατότητα επιλογής, ανάλογα με το  μέγεθος της οντότητάς, μόνο των παραγράφων που την αφορούν και η διαμόρφωσή τους σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης.

Επιπλέον, μέσα από τη φόρμα δημιουργίας του προσαρτήματος, παρέχεται η δυνατότητα της άμεσης πρόσβασης και στο αντίστοιχο υλικό της Φορολογικής Τράπεζας του e-forologia.

Β. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Συνεχίζοντας τον εμπλουτισμό της εφαρμογής στο κομμάτι των Οικονομικών Καταστάσεων με βάση τα  Ε.Λ.Π., προστέθηκε το πρότυπο Ισολογισμού Β.1.1 όπως  αναφέρεται στο «Παράρτημα Β: Υποδείγματα ατομικών χρηματοοικονομικών καταστάσεων» του   Ν.4308/2014.

Στο νέο υπόδειγμα, παρέχεται η δυνατότητα αντιγραφής των  παραμέτρων  ανάκτησης από τις πρότυπες εταιρίες 99995 και 99997 ή οποιαδήποτε άλλη εταιρία που ακολουθεί το ίδιο λογιστικό σχέδιο και για την οποία έχουν οριστεί παράμετροι στο νέο πρότυπο. Όπως και όλα τα προηγούμενα πρότυπα, έτσι κι αυτό μπορεί να αντιγραφεί και να διαφοροποιηθεί καλύπτοντας κάθε ιδιαίτερη περίπτωση επιχείρησης.

Γ. ΛΟΙΠΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ

•    Βελτιώθηκε η διαδικασία Εισαγωγής-Εξαγωγής Εταιριών προκειμένου να λαμβάνονται υπόψη όλοι οι νέοι πίνακες που αφορούν το κύκλωμα των Οικονομικών Καταστάσεων
•    Στις πρότυπες εταιρίες  ενημερώθηκε ο πίνακας των αντιστοιχίσεων των παραστατικών με τους κωδικούς κίνησης της Γενικής Λογιστικής με τα νέα πρότυπα παραστατικά του Pylon ERP.