v16.14.0 (28-07-16) - ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2016

Αφορά τα προϊόντα

Tax System 5 Tax System 5 Estate

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως η έκδοση 16.14.0 του προγράμματος Tax System είναι διαθέσιμη προς αναβάθμιση. Η αναβάθμιση του λογισμικού περιλαμβάνει τις παρακάτω προσθήκες / βελτιώσεις:

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΕΝΤΥΠΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016

Προστέθηκε το έντυπο του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) στο Οικονομικό Έτος 2016, με ταυτόχρονη ενσωμάτωση των τελευταίων αλλαγών που επήλθαν στον Ν.4223/2013  βάσει του άρθρου 50 του Ν. 4389/2016 και της παρ. 3 του άρθρου 6 του Ν.4393/2016. Το έντυπο έχει προστεθεί στην κατηγορία «Έντυπα Φορ. Κεφαλαίου» και διαθέτει τις παρακάτω δυνατότητες :

•    Υπολογισμός Κύριου και Συμπληρωματικού Φόρου.
•    Αντιγραφή Περιουσιακής Κατάστασης του Οικ. Έτους 2016 από την Γ.Γ.Π.Σ..
•    Εύρεση Τιμών Προσδιορισμού του Φόρου μέσω της σύνδεσης με Χάρτες.
•    Εκτύπωση της Πράξης Διοικητικού Προσδιορισμού του Φόρου σε Α3 και Α4.
•    Δυνατότητα αντιγραφή από :
       o    Έντυπο Ε9 του Οικονομικού έτους 2016
       o    ΕΝ.Φ.Ι.Α. του Οικονομικού έτους 2015

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ

•    Πληροφόρηση Δηλώσεων «Δικαιούχοι Έκπτωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α.
. Εμφανίζονται οι Υπόχρεοι οι οποίοι σύμφωνα με το Άρθρο 7 του Ν.4223/2013 δικαιούνται έκπτωση 50% ή απαλλαγής 100% του ΕΝ.Φ.Ι.Α., βασική προϋπόθεση για τον σωστό υπολογισμό του δικαιώματος, είναι η καταχώρηση και Εκκαθάριση του Έντυπου Ε1 καθώς και του ΕΝ.Φ.Ι.Α. όλων των Υπόχρεων που αποτελούν προστατευόμενα μέλη του υπόχρεου.
•    Ενσωμάτωση εντύπου «Αίτηση Έκπτωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α.». Σύμφωνα  με την ΠΟΛ. 1163/2015 για την χορήγηση των εκπτώσεων, που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 7 του Ν. 4223/2013, απαιτείται η υποβολή της «Αίτησης Έκπτωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α.» στον αρμόδιο προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ.. Το έντυπο έχει προστεθεί στην κατηγορία «Διάφορα Έντυπα».
•    Προσθήκη νέας e-Υπηρεσίας «Διάφορα > Αίτηση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)». Μέσα από την νέα υπηρεσία δίνεται η δυνατότητα στον Υπόχρεο, να πραγματοποιήσει Σύνδεση / Εξουσιοδότηση μέσω των κωδικών του Taxis Net, ώστε να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».
•    Προσθήκη νέας e-Υπηρεσίας «Διάφορα > Βεβαίωση Αποδοχών ΤΕΑΠΑΣΑ». Μέσα από την νέα υπηρεσία δίνεται η δυνατότητα στον Υπόχρεο, να εκτυπώσει την Βεβαίωση Αποδοχών του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης & Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας.
•    Δυνατότητα εξαγωγής όλων των επιπρόσθετων πινάκων του Φ.Ε.Ν.Π. σε μορφή Excel. Μέσα σε όλους τους επιπρόσθετους πίνακες του Φ.Ε.Ν.Π., προστέθηκε κουμπί επιλογής Εξαγωγής των στοιχείων του πίνακα σε μορφή excel.