v16.9.0.0 (20-10-16) - Νέα δυνατότητα μαζικής εξαγωγής xml αρχείου του εντύπου Ε4 - Πίνακας Προσωπικού για όλα τα υποκαταστήματα κλπ.

Αφορά τα προϊόντα

PYLON HRM

Σας ενημερώνουμε, ότι υπάρχει ήδη διαθέσιμη η νέα έκδοση (ver. 16.9.0.0.) του προγράμματος Pylon HRM.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Στην τελευταία αναβάθμιση που πραγματοποιήθηκε στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ενσωματώθηκαν έλεγχοι σε κάποια πεδία όπως αυτά των στοιχείων της ΓΓΔΕ και όχι μόνο. Επιπλέον, ενσωματώθηκε μια φόρμα η οποία αναγράφει «Παρακαλώ Περιμένετε» έτσι ώστε να ενημερώνεται ο χρήστης ότι η διαδικασία συνεχίζεται και δεν του επιτρέπει να πατήσει κανένα button. Όλα τα παραπάνω όπως γίνεται αντιληπτό φέρουν μια καθυστέρηση στην αυτόματη διαδικασία υποβολής των εντύπων στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ η οποία σε συνδυασμό με τον φόρτο που μπορεί να έχει το ΠΣ την δεδομένη χρονική στιγμή της υποβολής καθώς και της όχι και τόσο καλής γραμμής του INTERNET η καθυστέρηση αυτή μπορεί να μην είναι αποδεκτή από τον χρήστη.
Στην περίπτωση αυτή ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ από την Επιστημονική Ομάδα η υποβολή των εντύπων να γίνεται με αρχείο στα έντυπα που δίνεται η επιλογή (Επιλογή Ομαδικών Υποβολών στην φόρμα επιλογών του εντύπου και button Εξαγωγή Αρχείου) ακόμα και όταν αφορά έναν εργαζόμενο έτσι ώστε να αποφεύγεται αυτού του είδους η καθυστέρηση.


Α. ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ

1. Νέα δυνατότητα μαζικής εξαγωγής xml αρχείου του εντύπου Ε4 - Πίνακας Προσωπικού για όλα τα υποκαταστήματα. Πιο αναλυτικά στη φόρμα επιλογών ενσωματώθηκε η επιλογή «Μαζική Καταχώρηση Στοιχείων Ε4». Με τη συγκεκριμένη επιλογή δημιουργείται ένα αρχείο xml για όλα τα επιλεγμένα υποκαταστήματα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Η υποβολή του αρχείου xml πραγματοποιείται στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ στην διαδρομή Βοηθητικά / Ομαδικές Υποβολές / Εισαγωγή Από Αρχείο. Για τις περιπτώσεις όπου απαιτείται υποβολή με επισυναπτόμενο αρχείο (Ώρες Ανά Ημ. Εργασίας Με Αρχείο) τότε ο χρήστης θα πρέπει στο tab 'Επισυναπτόμενα αρχεία να επισυνάψει για κάθε υποκατάστημα το αρχείο pdf με τις ώρες εργασίας.

2. Νέα δυνατότητα Ελέγχου Στοιχείων Εργαζομένων σύμφωνα με τα δεδομένα της ΓΓΔΕ που υπάρχουν στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Πιο αναλυτικά στη λίστα εργαζομένων ενσωματώθηκε η επιλογή «Έλεγχος Στ. Εργαζομένων (ΓΓΔΕ)» όπου κατά την εισαγωγή του αρχείου xls τότε πραγματοποιείται έλεγχος μεταξύ των καταχωρημένων στοιχείων στην καρτέλα του εργαζόμενου και των στοιχείων βάσει της ΓΓΔΕ.  Τα πεδία που γίνεται έλεγχος είναι :
•    Επώνυμο (ακριβή ταυτοποίηση)
•    Όνομα (τα 3 πρώτα ψηφία)
•    Πατρώνυμο (τα 3 πρώτα ψηφία)
•    Μητρώνυμο (τα 3 πρώτα ψηφία)
•    Ημερομηνία Γέννησης (ακριβές ταίριασμα)
Αρχικά θα πρέπει να γίνει άντληση του αρχείου xls μέσα από την ιστοσελίδα ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ (eservices.yeka.gr), από τη διαδρομή Μητρώα / Στοιχεία Προσωπικού Βάσει ΓΓΔΕ, επιλέγοντας το υποκατάστημα ενδιαφέροντος και φόρτωση του αρχείου στην φόρμα Ελέγχου Στ. Εργαζομένων (ΓΓΔΕ) από Excel.
Μετά την ανάγνωση του αρχείου στην λίστα εμφανίζονται μόνο οι εγγραφές όπου υπάρχουν διαφορετικές τιμές μεταξύ εφαρμογής και ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ σε τουλάχιστον 1 από τα 5 παραπάνω πεδία. Αριστερά εμφανίζονται τα δεδομένα της εφαρμογής και δεξιά τα στοιχεία όπως εμφανίζονται από τη ΓΓΔΕ.
Δίνεται η δυνατότητα ενημέρωσης της καρτέλας του εργαζόμενου με τα στοιχεία από τη ΓΓΔΕ για τις επιλεγμένες εγγραφές με την επιλογή «Εισαγωγή στις Καρτέλες». Ο χρήστης θα πρέπει να τσεκάρει τη στήλη «Επιλ.» για τις εγγραφές που επιθυμεί να ενημερώσει.
Προσοχή, δεν μεταφέρονται εγγραφές όπου και τα 5 πεδία είναι διαφορετικά από αυτά της ΓΓΔΕ. Αυτές οι εγγραφές θα πρέπει να ελεγχθούν από τον  χρήστη.
Κατά την εισαγωγή στην καρτέλα, ενημερώνονται 5 νέα πεδία που δημιουργήθηκαν για αποκλειστική χρήση στα έντυπα του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Τα πεδία είναι «ΓΓΔΕ Επώνυμο», «ΓΓΔΕ Όνομα», «ΓΓΔΕ Όνομα Πατέρα», «ΓΓΔΕ Όνομα Μητέρας», «ΓΓΔΕ Ημ/νια Γέννησης» και εμφανίζονται στη καρτέλα του εργαζόμενου στο tab «Σταθερά», όπου έχει δημιουργηθεί ένα νέο tab «Στοιχεία βάσει ΓΓΔΕ» κάτω από το tab «Παρατηρήσεις».

3. Νέα Δυνατότητα αυτόματης συμπλήρωσης των πεδίων Νόμιμος και Συμφ. Μισθός μερικής απασχόλησης σύμφωνα με το Εγγρ. Υπ. Εργασίας 36311/840.
Πιο αναλυτικά στο tab Εργασιακά της καρτέλας εργαζομένου στο group της Μερικής Απασχόλησης στην περίπτωση ΜΗ Καθημερινής Εργασίας ενεργοποιείται το πεδίο «Μέθοδος Υπολογισμού» με τιμές «Χωρίς ενημέρωση μισθού» και «Ενημέρωση μισθού βάσει Εγγρ.36311/840 Υπ. Εργασίας».
Με την 1η επιλογή δεν πραγματοποιείται καμία ενημέρωση των συγκεκριμένων πεδίων (ότι γινόταν ως τώρα).
Με την 2η επιλογή πραγματοποιούνται οι εξής υπολογισμοί για την ενημέρωση των συγκεκριμένων πεδίων:
•    Για έμμισθο
Ωρομίσθιο * ώρες εβδομάδα (γινόμενο ημερών ανά εβδομάδα επί ώρες ανά ημέρα) /6 *25
Παράδειγμα
Έστω εργαζόμενος όπου
Οι Ημέρες εργασίας ανά εβδομάδα είναι 2
Οι Ώρες ανά ημέρα είναι 8
Ο Σύμφ. Μισθός πλήρους απασχόλησης είναι 586,08
Το Ωρομίσθιο είναι 3,5164
Οι Ώρες ανά εβδομάδα είναι 16 (προκύπτει από τις ώρες ανά ημέρα * ημέρες ανά εβδομάδα που καταχωρεί ο χρήστης στην καρτέλα του εργαζόμενου).
Ο Υπολογισμός βάσει τύπου είναι 3,5164 * 16 / 6 * 25 = 234,43
•    Για ημερομίσθιο
Ωρομίσθιο*ώρες ανά εβδομάδα (γινόμενο ημερών ανά εβδομάδα επί ώρες ανά ημέρα)/ημέρες ανά εβδομάδα
Παράδειγμα
Έστω εργαζόμενος όπου
Οι Ημέρες εργασίας ανά εβδομάδα είναι 2
Οι Ώρες ανά ημέρα είναι 8
Το Σύμφ. Ημερομίσθιο πλήρους απασχόλησης είναι 26,18
Το Ωρομίσθιο είναι 3,927
Οι Ώρες ανά εβδομάδα είναι 16 (προκύπτει από τις ώρες ανά ημέρα * ημέρες ανά εβδομάδα που καταχωρεί ο χρήστης στην καρτέλα του εργαζόμενου).
Ο Υπολογισμός βάσει τύπου είναι 3,927 * 16 / 2 = 31,42
 
4. Βελτιστοποίηση του πεδίου «Άτομο με ειδικές ανάγκες» με τον διαχωρισμό των αναπήρων με ποσοστό 80% και άνω σύμφωνα με την ΠΟΛ.1010/2013 και την ΠΟΛ.1064/2016.
Πιο αναλυτικά στο συγκεκριμένο πεδίο ενσωματώθηκαν οι τιμές «> 80% κινητ.» και «> 80%». Με την 1η επιλογή εξαιρείται ο υπολογισμός του ΦΜΥ και της εισφοράς αλληλεγγύης και με την 2η επιλογή εξαιρείται ο υπολογισμός του ΦΜΥ αλλά θα υπολογίζεται κανονικά η ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
Στο αρχείο jl10 των βεβαιώσεων αποδοχών οι αποδοχές των εργαζομένων με την τιμή «> 80%» θα εμφανίζονται στον κωδικό 18 (κωδικοποίηση εισοδήματος) ενώ οι αποδοχές των εργαζομένων με την τιμή «> 80% κινητ.» θα εμφανίζονται στον κωδικό 19.

5. Αλλαγή του κοινοποιούμενου έντυπου Β για το πρόγραμμα «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ατόμων που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών» σύμφωνα με οδηγίες που δόθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ.

6. Βελτιστοποίηση του υπολογισμού επιδόματος αδείας εργαζομένου με καθεστώς απασχόλησης εκ περιτροπής εργασίας και ταυτόχρονα δύο ενεργών καρτελών. Πιο αναλυτικά κατά τον υπολογισμό του επιδόματος αδείας λαμβάνονται υπόψη το σύνολο των ασφαλιστικών από όλες τις ενεργές καρτέλες του εργαζόμενου.

7. Νέα δυνατότητα ελέγχου ηλικίας εργαζομένων που αμείβονται με την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. Πιο αναλυτικά στην διαχείριση εργαζομένων της εταιρίας ενσωματώθηκε το button «Έλεγχος Ηλικίας Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.». Με την επιλογή του button εμφανίζεται μια φόρμα με τους εργαζόμενους που έχουν καταχωρημένη σύμβαση εργασίας την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. στην καρτέλα τους. Στο πάνω μέρος της φόρμας ο χρήστης μπορεί να εισάγει την επιθυμητή ημερομηνία ελέγχου και τα φίλτρα των ηλικιών των εργαζομένων ώστε να ελέγξει την ορθότητα των στοιχείων τους. Τέλος, μέσω του button «Μετάβαση στο HRM» δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη ανοίγματος της φόρμας «Μαζική Διαχείριση Συμβάσεων» που υπάρχει στο HRM για την μαζική διαχείριση της σύμβασης των συγκεκριμένων εργαζομένων.

8. Ενσωμάτωση της γραμμογράφησης του xml αρχείου SEPA της τράπεζας «DEUTSCHE BANK». Πιο αναλυτικά ενσωματώθηκαν οι προδιαγραφές εξαγωγής αρχείου xml για την συγκεκριμένη τράπεζα μέσω της φόρμας «Αρχείο Πληρωμής Τραπεζών SEPA». Οι συγκεκριμένες προδιαγραφές ισχύουν και για τις διατραπεζικές συναλλαγές.

9. Νέα δυνατότητα εξαγωγής σε Excel όλων των πεδίων του επιλεγμένου προτύπου της Σχεδιαζόμενης και Σχεδίασης Μισθοδοτικής Κατάστασης. Πιο αναλυτικά, στις φόρμες επιλογών της Σχεδιαζόμενης και της Σχεδίασης Μισθοδοτικής Κατάστασης ενσωματώθηκε το button «Εξαγωγή σε EXCEL». Με την επιλογή του button, αρχικά δίνεται η δυνατότητα επιλογής της κατάληξης του αρχείου (xls ή xlsx) ανάλογα με την έκδοση του excel που διαθέτει ο κάθε χρήστης. Στη συνέχεια πραγματοποιείται η εξαγωγή του αρχείου στο οποίο ενσωματώνονται σε στήλες όλα τα πεδία που χρησιμοποιήθηκαν στο αποθηκευμένο πρότυπο ακόμα και αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στις ομαδοποιήσεις.

10. Βελτιστοποίηση της εκτύπωσης «Απόδειξη Πληρωμής» με την ενσωμάτωση νέων παραμέτρων «Εμφάνιση Περιγραφής Τμήματος Απασχόλησης», «Μισθοί\Ημερομίσθια Αποζημίωση Απόλυσης» και «Υπογραφή αρμοδίου ανά εταιρία».
Πιο αναλυτικά, στην φόρμα εκτύπωσης της Απόδειξης Πληρωμής από menu Εκτυπώσεις / Λογιστικές /Απόδειξη πληρωμής , στο tab Επιπλέον Φίλτρα/ Παράμετροι ενσωματώθηκαν οι  παραπάνω νέοι παράμετροι. Με την 1η δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να εμφανίζει την περιγραφή του τμήματος απασχόλησης στην εκτύπωση, με την 2η δίνεται η δυνατότητα εμφάνισης των μισθών / ημερομισθίων βάσει των οποίων πραγματοποιείται ο υπολογισμός της αποζημίωσης απόλυσης. Τέλος, με την 3η παράμετρο δίνεται  η δυνατότητα αποθήκευσης και εμφάνισης της υπογραφής αρμόδιου ανά εταιρία.

11. Νέα δυνατότητα «Συγχρονισμού Περιόδων» απευθείας μέσα από την καρτέλα εργαζομένου. Πιο αναλυτικά στο κάτω μέρος της καρτέλας ενσωματώθηκε το button «Συγχρονισμός Περιόδων». Η βασική λειτουργία του είναι ίδια με αυτή που υπάρχει στην λίστα εργαζομένων με την διαφορά ότι εμφανίζει μόνο τα πεδία των οποίων οι τιμές τους διαφοροποιούνται σε σχέση με την τελευταία ανοιγμένη ή υπολογισμένη περίοδο και όχι όλα αυτά που πιθανό μπορούν να συγχρονιστούν από τον μηχανισμό.

12. Νέα δυνατότητα εμφάνισης επιλεγμένων τύπων αδειών. Πιο αναλυτικά στο tab Τύποι Αδειών από menu / Παράμετροι Payroll/HR / Ορισμός Παραμέτρων Εφαρμογής στην λίστα των τύπων αδειών ενσωματώθηκε μια νέα στήλη που λέγεται «Εμφάνιση». Μέσω αυτής της στήλης δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να επιλέξει τους τύπους αδειών που επιθυμεί να εμφανίζονται σε όλες τις λίστες των αδειών της εφαρμογής.

13. Βελτιστοποίηση των εκτυπώσεων «Αναλυτική Μισθοδοτική Κατάσταση» και «Μισθοδοτική Κατάσταση» με την ενσωμάτωση της παραμέτρου «Εμφάνιση ΤΠΤΕ» στις φόρμες επιλογών των εκτυπώσεων.
Πιο αναλυτικά, με την παραπάνω νέα παράμετρο δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη εμφάνισης της ταυτότητας πληρωμής στα στοιχεία του εργοδότη.

14. Ενσωμάτωση νέου τύπου ταυτότητας «ΔΕΛΤΙΟ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ ΑΣΥΛΟ» στο αντίστοιχο πεδίο του tab Στοιχεία Ταυτότητας της καρτέλας εργαζομένου.

15. Βελτιστοποίηση της λίστας εργαζομένων του tab Μαζική Εισαγωγή των Εγγραφών Κέντρων Κόστους με τη δυνατότητα ταξινόμησης όλων των στηλών της λίστας.

16. Βελτιστοποίηση της Σχεδίασης Εκτυπώσεων και Σχεδίασης Εκτυπώσεων με Προετοιμασία με την ενσωμάτωση των πεδίων «Κωδ. Ειδικ. ΙΚΑ (Περιγραφή)» και «Σύν. Κρατ. Εργαζ + ΦΜΥ + ΕΕΑ» στην λίστα των διαθέσιμων πεδίων.


17.    Ενσωμάτωση των κάτωθι νέων ομάδων ταμείων:
•    130 - ΙΚΑ ΕΤΑΜ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΧΡΗΜΑ ΜΕ ΕΠΑΓΓ.ΚΙΝΔΥΝΟ - ΤΣΑΥ ΑΝΩ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΠΡΙΝ ΤΟ 93 (ΚΛ.ΑΣΘΕΝ. 5,00%)
•    131 - ΙΚΑ - ΑΣΘΕΝΕΙΑ - ΧΡΗΜΑ - ΤΣΜΕΔΕ ΠΡΙΝ '93 - ΑΝΩ 5ΕΤΙΑΣ (ΣΥΝΤΑΞΗ - ΚΥΤ)
•    131 - ΙΚΑ - ΑΣΘΕΝΕΙΑ - ΧΡΗΜΑ - ΤΣΜΕΔΕ (ΣΥΝΤΑΞΗ - ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ - ΕΦΑΠΑΞ - ΕΙΔ. ΠΡΟΣΑΥΞ.) ΜΕΤΑ 93 (ΚΑΤΩ - ΑΝΩ) ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ


Β. ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ


1. Νέα δυνατότητα επιλογής περισσότερων της μιας περιόδου για τον τύπο πληρωμής «06 Ετεροχρονισμένες Τακτικές». Πιο αναλυτικά στην φόρμα εξαγωγής αρχείου για την Ενιαία Αρχή Πληρωμών και για τον τύπο πληρωμών «06 Ετεροχρονισμένες Τακτικές» δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να επιλέξει διάστημα περιόδων ή ακόμα και συγκεκριμένες ετεροχρονισμένες περιόδους που ανήκουν στο επιλεγμένο διάστημα. Φυσικά η επιλογή αυτών των περιόδων μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με την επιλογή της περιόδου που αφορά τις τακτικές αποδοχές. Κατά την εξαγωγή αρχείου xml γίνεται ο διαχωρισμός των τακτικών και των ετεροχρονισμένων αποδοχών σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΕΑΠ.

2. Νέα δυνατότητα εμφάνισης των Ελ. Επαγγελματιών στην εκτύπωση «Κατάσταση Αρ. Υπαλλήλων και Δαπανών». Πιο αναλυτικά στην φόρμα επιλογών της εκτύπωσης ενσωματώθηκε μια νέα παράμετρος που λέγεται «Διαχείριση Ελ. Επαγγελματιών». Με την επιλογή αυτής της παραμέτρου εμφανίζονται και οι Ελ. Επαγγελματίες με την ανάλογη κατηγορία και το ανάλογο κόστος δαπανών.

3. Βελτιστοποίηση της Σχεδίασης Εκτυπώσεων και Σχεδίασης Εκτυπώσεων με Προετοιμασία με την ενσωμάτωση των κάτωθι νέων πεδίων στην λίστα των διαθέσιμων πεδίων:
•    Για την εμφάνιση των ωρών των υπερωριών
   o    Υπερωρίες Περίπτωσης Α
   o    Υπερωρίες Περίπτωσης Β
   o    Υπερωρίες Περίπτωσης Γ(i)
   o    Υπερωρίες Περίπτωσης Γ(ii)
   o    Υπερωρίες Περίπτωσης Δ
   o    Υπερωρίες Περίπτωσης Ε
•    Για την εμφάνιση των αποδοχών των υπερωριών
   o    Αποδ.Υπερωρ.Περίπτ.Α
   o    Αποδ.Υπερωρ.Περίπτ.Β
   o    Αποδ.Υπερωρ.Περίπτ.Γ(i)
   o    Αποδ.Υπερωρ.Περίπτ.Γ(ii)
   o    Αποδ.Υπερωρ.Περίπτ.Δ
   o    Αποδ.Υπερωρ.Περίπτ.Ε

4.    Ενσωμάτωση της κάτωθι νέας ομάδας ταμείων:
•    (Δ) - 129 - ΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΜΕ ΤΣΑΥ ΑΝΩ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ  ΠΡΙΝ ΤΟ 93 (ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΡΓΑΖ ΜΟΝΟ ΠΟΣΟΤΙΚΗ - ΑΣΘΕΝΕΙΑ 5% - ΠΡΟΝΟΙΑ - ΣΤΕΓΗ)