v16.10.0.0 (17-11-16) - Ενσωμάτωση νέου λογιστικού άρθρου και εργαλείου εξαγόμενων αρχείων του λογιστικού άρθρου κλπ.

Αφορά τα προϊόντα

Extra Μισθοδοσία

Σας ενημερώνουμε, ότι υπάρχει ήδη διαθέσιμη η νέα έκδοση (ver. 16.10.0.0.) του προγράμματος Extra Μισθοδοσία.

Στα πλαίσια αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των εφαρμογών μισθοδοσίας, σας ενημερώνουμε πως στην παρούσα έκδοση ενσωματώθηκε το νέο υποσύστημα λογιστικού άρθρου που περιλαμβάνει νέα παραμετρική φόρμα προεπισκόπησης και εξαγωγής του άρθρου, νέα σύγχρονη και ευέλικτη φόρμα παραμετροποίησης των λογαριασμών καθώς και νέο εργαλείο στο οποίο δίνεται η δυνατότητα ορισμού της παραμετροποίησης – γραμμογράφησης του εξαγώγιμου αρχείου του άρθρου.


Α ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ


1. Ενσωμάτωση νέου λογιστικού άρθρου για την κάλυψη και των πιο εξειδικευμένων αναγκών. Πιο αναλυτικά, το νέο λογιστικό άρθρο βασίζεται σε μια νέα, σύγχρονη λογική η οποία βασίζεται στο «χτίσιμο» λογαριασμών και όχι στην παραμετροποίηση στατικών λογαριασμών, που σημαίνει μεγάλο όγκο δεδομένων και κατ’ επέκταση μεγαλύτερο χρόνο παραμετροποίησης. Το νέο υποσύστημα δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας πολλών λογιστικών σχεδίων και σύνδεσής τους με εταιρία/ες, με εύκολο φιλτράρισμα στην περίπτωση δημιουργίας πολλών λογιστικών σχεδίων. Για την παραμετροποίηση των λογαριασμών δημιουργήθηκε ένα νέο φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον, παρέχοντάς του τη δυνατότητα:
•    επιλογής των βαθμών ανάπτυξης
•    επιλογής του διαχωριστικού των βαθμών
•    ανάπτυξης λογαριασμών σε οποιοδήποτε επίπεδο επιθυμεί, υποκατάστημα, διεύθ. Διαβ. Υποδιεύθ. Διαβ. Τμήμα, επιπλέον διαβ. κλπ
•    μεμονωμένης ή μαζικής ενημέρωσης των λιστών
•    αντιγραφής κωδικού τμήματος, διεύθυνσης διαβ. Κλπ σε κωδικό ΓΛ
•    αντιγραφής περιγραφής τμήματος, διεύθυνσης διαβ. Κλπ σε κωδικό ΓΛ
•    αντιγραφής παραμετροποίησης από λογιστικό σχέδιο
•    μαζικής ενημέρωσης τιμών κωδικών ΓΛ και περιγραφών ΓΛ
•    ορισμού φίλτρων στο λογιστικό σχέδιο
•    ορισμού παραμέτρων στο λογιστικό σχέδιο
•    εισαγωγή οριζόμενων τιμών και χρήση αυτών σε οποιονδήποτε βαθμό και είδος λογαριασμού επιθυμεί
•    παραμετροποίηση λογαριασμών για οποιαδήποτε κατηγορία εργαζομένου π.χ. Μέλη Δ.Σ.
•    μεταβολή οποιουδήποτε λογαριασμού επιθυμεί π.χ. λογαριασμός 74 των επιδοτήσεων ΟΑΕΔ.
Η φόρμα εκτύπωσης του λογιστικού άρθρου, η οποία περιλαμβάνει όλα τα πιθανά φίλτρα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτύπωση του άρθρου. Στο πάνω μέρος ο χρήστης μπορεί να επιλέξει από τα διαθέσιμα λογιστικά σχέδια ενώ στις επιλογές εμφάνισης έχουν ενσωματωθεί όλες οι δυνατότητες του παλιού αλλά και κάποιες νέες. Πιο αναλυτικά, το πεδίο «Επιλογές εμφάνισης» περιλαμβάνει όλες τις κάτωθι επιλογές:
•    Ανά Εταιρεία
•    Ανά Εργαζόμενο (Ομάδ. Α.Φ.Μ.)
•    Ανά Εργαζόμενο (Ομάδ. Κωδικού)
•    Ανά Είδος Εργαζομένου
•    Ανά Υποκατάστημα
•    Ανά Τμήμα Απασχόλησης
•    Ανά Διεύθυνση Διαβάθμισης
•    Ανά Υποδιεύθυνση Διαβάθμισης
•    Ανά Μισθ.Περίοδο
•    GRADATION1 (Επιπλέον διαβάθμιση 1 εφόσον είναι επιλεγμένη από τις παραμέτρους)
•    GRADATION2 (Επιπλέον διαβάθμιση 2 εφόσον είναι επιλεγμένη από τις παραμέτρους)
•    GRADATION3 (Επιπλέον διαβάθμιση 3 εφόσον είναι επιλεγμένη από τις παραμέτρους)
•    GRADATION4 (Επιπλέον διαβάθμιση 4 εφόσον είναι επιλεγμένη από τις παραμέτρους)
•    Ανά Κέντρο Κόστους
•    Ανά Κέντρο Κόστους (Συγκεντρωτική Πίστωση)
•    Ανά Διεύθυνση / Υποδιεύθυνση
•    Ανά Εργαζόμενο Και Κέντρο Κόστους
•    Ανά Έργο (Αφορά τα οικοδομοτεχνικά έργα)
•    Ανά Εργαζόμενο Και Κέντρο Κόστους (Συγκεντρωτική Πίστωση)
•    Ανά Κέντρο Κόστους - Προβλέψεις & Αντιλογισμοί (ορατό με το module "Προβλέψεις-Αντιλογισμοί")
Τέλος, στην εφαρμογή ενσωματώθηκε η δυνατότητα «χτισίματος» και της γραμμογράφησης των εξαγόμενων αρχείων του λογιστικού άρθρου από το χρήστη. Η υλοποίησή του γίνεται μέσω ενός οδηγού (wizard) στον οποίο ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το ερώτημα βάσει του οποίου θα εξάγονται τα δεδομένα, τον τύπο του αρχείου, θα ορίζει τα ονόματα των πεδίων του ερωτήματος, τα διαχωριστικά και γενικά ό,τι απαιτείται για το «χτίσιμο» της γραμμογράφησης ενός αρχείου που θα εξάγεται από τη φόρμα του λογιστικού άρθρου.

2. Βελτιστοποίηση του υπολογισμού των ημερών ασφάλισης εργαζομένων με καθεστώς 5ήμερης μερικής καθημερινής απασχόλησης με πλαφόν τις 22 ημέρες. Πιο αναλυτικά, στις παραμέτρους εταιριών δημιουργήθηκε μια νέα παράμετρος «Πλαφόν ασφαλ. σε 5ημερη μερική καθημερινή απασχ». Με την επιλογή της και στην περίπτωση εργαζομένου 5ήμερης μερικής καθημερινής απασχόλησης, οι ημέρες ασφάλισης θα παίρνουν την τιμή 22 στην περίπτωση που η περίοδος θα άνοιγε με περισσότερα από 22 ασφαλιστικά. Διαφορετικά θα παίρνει τα ασφαλιστικά του μήνα (20,21,22).

3. Βελτιστοποίηση της παραμέτρου «Άδεια σε 7μερη απασχόληση με 2 ρεπό» των παραμέτρων εταιριών
. Συγκεκριμένα, με την επιλογή της από τις παραμέτρους εταιριών, στην καρτέλα του εργαζόμενου στο tab Μισθοδοτικά στο group Άδειες ενσωματώθηκε ένα νέο πεδίο (ίδιο με αυτό των παραμέτρων εταιριών) με τις επιλογές ΝΑΙ και ΟΧΙ ώστε να επιλέγεται η χρήση της ανά εργαζόμενο.

4. Νέα δυνατότητα αποστολής email στο υποκατάστημα της απόδειξης πληρωμής. Πιο αναλυτικά, στη φόρμα επιλογών αποστολής email, η οποία εμφανίζεται μέσω της αντίστοιχης παραμέτρου στη φόρμα επιλογών της εκτύπωσης (tab Παράμετροι Εκτύπωσης), ενσωματώθηκε η επιλογή «E-mail Υποκαταστήματος». Με τη συγκεκριμένη επιλογή οι αποδείξεις πληρωμής των εργαζομένων αποστέλλονται στο email των υποκαταστημάτων στα οποία ανήκουν οι εργαζόμενοι.

5. Νέα δυνατότητα αποστολής email της εκτύπωσης «Ασφαλιστικές Εισφορές ανά Ταμείο». Πιο αναλυτικά, στη φόρμα της εκτύπωσης ενσωματώθηκε το button «Αποστολή E-mail» μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να αποστείλει την εκτύπωση στο email της εταιρείας, το οποίο έχει προηγουμένως εισάγει στην καρτέλα της «1.Βασικά Στοιχεία».

6. Νέα δυνατότητα εκτύπωσης «Αίτησης Εργοσήμου» μέσω των ΕΛΤΑ
. Πιο αναλυτικά, στη φόρμα επιλογών της εκτύπωσης Κατάσταση Εργοσήμου από menu/ Εκτυπώσεις/ Λοιπές ενσωματώθηκε το κουμπί «Αίτηση ΕΛΤΑ», μέσω του οποίου εκτυπώνεται η αίτηση εργοσήμου σύμφωνα με τις προδιαγραφές των ΕΛΤΑ.

7. Νέα δυνατότητα επιλογής εργαζομένων με μηδενική μισθοδοσία για περιόδους πέραν του 12μήνου. Πιο αναλυτικά, στη φόρμα υπολογισμού μισθοδοσίας κάτω από τη λίστα εργαζομένων ενσωματώθηκε το button «Επιλογή Μηδενικής Μισθ.». Με το button επιλέγονται εργαζόμενοι που στην περίοδο έχουν μηδενικές μεικτές αποδοχές. Η συγκεκριμένη επιλογή ενεργοποιείται μόνο για τις ενέργειες Διαγραφή, Οριστικοποίηση και Αποοριστικοποίηση περιόδου και μόνο για περιόδους πέραν του 12μήνου εκτός των περιόδων αναδρομικών εισφορών.

8. Νέα δυνατότητα αυτόματης μετάφρασης στις περισσότερες εκτυπώσεις της εφαρμογής. Πιο αναλυτικά, στις φόρμες επιλογών των περισσότερων εκτυπώσεων και συγκεκριμένα στη μπάρα που κρύβει τις παραμέτρους της φόρμας, όπως για παράδειγμα την παραμετροποίηση λογοτύπου, ενσωματώθηκε το πεδίο «Αυτόματη Μετάφραση». Επιλέγοντας την τιμή Ναι η εφαρμογή θα μεταφράσει αυτόματα το αποτέλεσμα της εκτύπωσης.
Η συγκεκριμένη ενέργεια διατίθεται ΜΟΝΟ με το module «Ξενόγλωσσο Report».

9. Νέα δυνατότητα απόκρυψης ομάδων ταμείων από το tab Ασφαλιστικά της καρτέλας εργαζόμενου. Πιο αναλυτικά, στη φόρμα Διαχείριση Ταμείων από menu / Παράμετροι/ Ορισμός Κύριων Αρχείων/ Ταμεία ενσωματώθηκε το button "Εμφανιζόμενες Ομάδες".  Με την επιλογή του button εμφανίζεται φόρμα στην οποία ο χρήστης μπορεί να αποκρύψει τις ομάδες που δε χρησιμοποιούνται. Επιπλέον, υπάρχει το κουμπί "Απόκρυψη μη χρησιμοποιούμενων ομάδων" όπου αυτόματα επιλέγονται οι ομάδες ταμείου που δε χρησιμοποιούνται στην εφαρμογή. Ο χρήστης με το πλήκτρο F2 μπορεί να κάνει αναζήτηση όλων των ομάδων ταμείων στη καρτέλα του εργαζόμενου στο tab Ασφαλιστικά, και σε περίπτωση επιλογής μη ορατού ταμείου τότε αυτόματα η ομάδα ταμείου γίνεται ορατή.

10. Βελτιστοποίηση του εξαγόμενου αρχείου Excel της απλής Μισθοδοτικής Κατάστασης με την ενσωμάτωση των στηλών «Τρόπος Πληρωμής» και «Τράπεζα».

11. Βελτιστοποίηση του Συγχρονισμού Περιόδων μέσα από την καρτέλα εργαζομένου με τη δυνατότητα συγχρονισμού και των παροχών
. Πιο αναλυτικά, στη φόρμα του συγχρονισμού μέσα από την καρτέλα και όταν η εφαρμογή εντοπίσει διαφορά σε στοιχεία παροχών μεταξύ καρτέλας και περιόδου, τότε εμφανίζεται λίστα με την περιγραφή των παροχών που έχουν διαφορές. Μετά το συγχρονισμό, ο χρήστης θα πρέπει να εκτελέσει οπωσδήποτε εκ νέου υπολογισμό της περιόδου.

12. Ενσωμάτωση νέου φίλτρου εργαζομένων στη φόρμα της μαζικής αντιγραφής εργαζομένων. Πιο αναλυτικά, στη διαχείριση των εργαζομένων της εταιρίας με την επιλογή της μαζικής αντιγραφής δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να φιλτράρει τους εργαζόμενους με βάση την τελευταία ενεργή καρτέλα.

13. Ενσωμάτωση της τράπεζας LCL BANK στα πεδία της λίστας των διαθέσιμων τραπεζών.


Β ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΤΩΝ

1.  Βελτιστοποίηση της εκτύπωσης «Ασφαλιστικές Εισφορές ανά Ταμείο» με την ενσωμάτωση νέας παραμέτρου «Διαχωρισμός οικοδομοτεχνιτών». Πιο αναλυτικά, στη φόρμα επιλογών της εκτύπωσης ενσωματώθηκε η παραπάνω νέα παράμετρος μέσω της οποίας πραγματοποιείται εμφάνιση των εργαζομένων με ταμεία ΕΛΔΕΟ σε ξεχωριστή σελίδα.

2.  Νέα δυνατότητα εμφάνισης των στοιχείων «Όνομα Χρήστη» και «Κωδικός» στα Στοιχεία Αυθεντικοποίησης Αποστολής ΑΠΔ στα Στοιχεία Εργοδότη για ΑΠΔ στην καρτέλα της εταιρίας στο tab Έργα.


Γ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

1. Νέα δυνατότητα κατάταξης εργαζομένων ορισμένου χρόνου με αναγνωρισμένη συνολική προϋπηρεσία 7 ετών και άνω. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το έγγραφο με Αρ. Πρωτ. 2/14537/ΔΕΠ, οι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου θα πρέπει να καταταχθούν με αναγνωρισμένα 7 έτη προϋπηρεσίας και με βάση τα χρόνια από 1/11/2011 έως την ημερομηνία 31/12/2015. Για την κάλυψη των παραπάνω, έχουν δημιουργηθεί 2  νέα πεδία στην καρτέλα του εργαζομένου στο υπό tab Δημόσιο στα Εργασιακά. Με τα συγκεκριμένα πεδία δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να ορίσει αν ο εργαζόμενος έχει καλύψει τα 7 έτη προϋπηρεσίας και την ημερομηνία έναρξης ορισμένου χρόνου που θα προσμετράει τον επιπλέον χρόνο προϋπηρεσίας. Με βάση τα παραπάνω, πραγματοποιείται η κατάταξη της συγκεκριμένης κατηγορίας εργαζομένων στο ενιαίο μισθολόγιο.


Δ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ

1. Ενσωμάτωση νέου τύπου εργαζομένου «Ναυτικός σε Γραφείο». Πιο αναλυτικά, ενσωματώθηκε ο παραπάνω νέος τύπος εργαζομένου, ο οποίος είναι ορατός σε Ναυτιλιακή εταιρία. Η λειτουργικότητά του είναι ακριβώς ίδια με αυτή του Ναυτικού με τη διαφορά ότι στο συγκεκριμένο τύπο δίνεται η δυνατότητα επιλογής του τρόπου υπολογισμού του φόρου.


Ε ΕΝΟΤΗΤΑ: ΩΡΟΜΕΤΡΗΣΗ

1. Νέα δυνατότητα μεταφοράς αποτελεσμάτων ωρομέτρησης σε περίοδο προκαταβολών
. Πιο αναλυτικά, στη φόρμα της Ωρομέτρησης από menu/ Ωρομέτρηση/ Οργάνωση στο tab «Παράμεροι μεταφοράς στην περίοδο» ενσωματώθηκε η παράμετρος «Μεταφορά σε περίοδο προκαταβολών» η οποία είναι ορατή μόνο στις εταιρίες όπου έχουν ενεργή την παράμετρο εταιριών «Εμφάνιση Προκαταβολών». Με την επιλογή της νέας παραμέτρου μεταφοράς, ενεργοποιείται το πεδίο προκαταβολή για να επιλέξει ο χρήστης τον αύξοντα αριθμό περιόδου προκαταβολής που επιθυμεί να μεταφερθούν τα αποτελέσματα της ωρομέτρησης.

2. Βελτιστοποίηση της παραμέτρου «Χωρίς ανάλυση Προσαυξήσεων - Υπερωριών» στη φόρμα επιλογών της εκτύπωσης «Κατάσταση Κατανομής Ωρών» με τη διάσπαση της
. Πιο αναλυτικά, η συγκεκριμένη παράμετρος αντικαταστάθηκε από τις παραμέτρους «Χωρίς Ανάλυση Προσαυξήσεων» και «Χωρίς Ανάλυση Υπερωριών». Έτσι δίνεται μεγαλύτερη ευελιξία στο χρήστη δίνοντάς του τη δυνατότητα να επιλέξει αν θέλει να αποκρύψει μόνο τις προσαυξήσεις ή μόνο τις υπερωρίες ή και τα δύο.


ΣΤ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

1. Νέα δυνατότητα απόκρυψης της στήλης «Καταβαλλόμενες Αποδοχές» στο Βιβλίο Αδειών.
Πιο αναλυτικά, στη φόρμα επιλογών του Βιβλίου Αδειών στο group «Απόκρυψη στηλών» ενσωματώθηκε η νέα παράμετρος «Καταβ. Αποδοχές».  Με τη συγκεκριμένη παράμετρο, δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να επιλέγει αν θέλει να εμφανίζονται ή όχι οι καταβαλλόμενες αποδοχές στην προεπισκόπηση του εντύπου.

2. Βελτιστοποίηση του Βιβλίου Αδειών με προεπιλεγμένη ταξινόμηση των εγγραφών ανά ημερομηνία έναρξης άδειας.

3. Βελτιστοποίηση της λίστας εργαζομένων του tab Πρόσθετες Αποδοχές στην Κατάρτιση Σεναρίων Προϋπολογισμών.
Πιο αναλυτικά, στα σενάρια κατάρτισης προϋπολογισμών και συγκεκριμένα στο tab Πρόσθετες Αποδοχές αντικαταστάθηκε η λίστα εργαζομένων, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα φιλτραρίσματος μεμονωμένων και πολλαπλών εγγραφών σε όλες τις στήλες καθώς και γρήγορη εύρεση τιμών.