v16.17.0 (02-12-16) - Προσθήκες για την Αλλαγή Πρωτοκόλλου (TLS 1.2) της ΓΓΠΣ

Αφορά τα προϊόντα

Tax System 5 Tax System 5 Estate

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως η έκδοση 16.17.0 του προγράμματος Tax System είναι διαθέσιμη προς αναβάθμιση. Η αναβάθμιση του λογισμικού περιλαμβάνει τις παρακάτω προσθήκες / βελτιώσεις:

ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ Γ.Γ.Π.Σ.

Η Epsilon Net, για ακόμα μια φορά αποδεικνύει έμπρακτα ότι βρίσκεται στο πλευρό του κάθε Λογιστή. Καλύπτοντας πλήρως και χωρίς κανένα επιπλέον κόστος, όλους τους χρήστες της εφαρμογής ανεξαρτήτου λειτουργικού συστήματος μετά την αναβάθμιση του πρωτοκόλλου ασφαλείας σε TLS 1.2. από την Γ.Γ.Π.Σ. στις 05/12/2016.

Μετά την αναβάθμιση της Γ.Γ.Π.Σ. όσα τερματικά διαθέτουν λειτουργικό σύστημα Windows XP ή Windows Vista, δεν θα υποστηρίζονται από τη Γ.Γ.Π.Σ. . Με τη νέα έκδοση της εφαρμογής εξασφαλίζεται ότι τα συγκεκριμένα τερματικά δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα και θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Για τον λόγο αυτό προτείνεται η αναβάθμιση στη νέα έκδοση σε όλους τους χρήστες, ειδικά σε εκείνους που χρησιμοποιούν τερματικά με τα παραπάνω λειτουργικά. Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η συγκεκριμένη αλλαγή δεν θα επηρεάσει καθόλου τους χρήστες όλων των υπόλοιπων λειτουργικών συστημάτων (ενδεικτικά αναφέρουμε Windows 7, Windows 8, Windows 10 κλπ.)

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ

•    Πληροφόρηση Δηλώσεων «Υπόχρεοι Τελών Κυκλοφορίας». Επιλέγοντας από το μενού της Πληροφόρησης Δηλώσεων την επιλογή «Υπόχρεοι Τελών Κυκλοφορίας» εμφανίζονται οι Υπόχρεοι με καταχωρημένα Ι.Χ. στο Ε1 του Οικονομικού Έτους 2016. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης των τελών κυκλοφορίας, από το μενού e-Υπηρεσίες «Γ.Γ.Π.Σ. > Τέλη Κυκλοφορίας (Χωρίς κωδικούς) ή Ειδοποιήσεις Πληρωμών (Με κωδικούς Taxis Net)».
•    Προσθήκη νέας e-Υπηρεσίας «Διάφορα > Ermis». Η Πύλη «ΕΡΜΗΣ» αποτελεί την Κεντρική Διαδικτυακή Πύλη της δημόσιας διοίκησης, παρέχοντας στους πολίτες και τις επιχειρήσεις πληροφόρηση και ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Απαραίτητη προϋπόθεση για την χρήση της υπηρεσίας, είναι η συμπλήρωση των κωδικών TAXISNET στην καρτέλα του Υπόχρεου «Στοιχεία Σύνδεσης > Στοιχεία Taxis».
•    Προσθήκη νέας e-Υπηρεσίας «Διάφορα > Ηλεκτρονικό Αστυνομικό Τμήμα». Πρόκειται για νέα διαδικτυακή πύλη της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πολιτών, επιχειρήσεων και Φορέων. Απαραίτητη προϋπόθεση για την χρήση της υπηρεσίας, είναι η συμπλήρωση των κωδικών TAXISNET στην καρτέλα του Υπόχρεου «Στοιχεία Σύνδεσης > Στοιχεία Taxis».
•    Προσθήκη νέας e-Υπηρεσίας «Ι.Κ.Α. > Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων ΕΤΕΑ». Μέσω της υπηρεσίας αυτής, δίνεται η δυνατότητα στον Υπόχρεο να ενημερώνεται σε μηνιαία βάση αναλυτικά, για το πώς διαμορφώνεται η Σύνταξη ΕΤΕΑ. Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι διαθέσιμη από τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2016 και μετά.