v16.11.0.0 (12-12-16) - Αλλαγή του ανώτατου ορίου ασφαλιστέων αποδοχών (πλαφόν) για τον υπολογισμό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς των μισθωτών και των εργοδοτών σε 5.860,80 (με ισχύ από 1/1/2017)

Αφορά τα προϊόντα

Extra Μισθοδοσία

Σας ενημερώνουμε, ότι υπάρχει ήδη διαθέσιμη η νέα έκδοση (ver. 16.11.0.0.) του προγράμματος Extra Μισθοδοσία.

Α ΕΝΟΤΗΤΑ : ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ

1.    Αλλαγή του ανώτατου ορίου ασφαλιστέων αποδοχών (πλαφόν) για τον υπολογισμό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς των μισθωτών και των εργοδοτών σε 5.860,80 (με ισχύ από 1/1/2017).
Η αλλαγή έγινε σύμφωνα με το Ν.4387/2016 άρθρο 38 παρ.2 ο όποιος αναφέρει:

«2. α. Το ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών για τον υπολογισμό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς των μισθωτών και των εργοδοτών, συνίσταται στο δεκαπλάσιο του ποσού που αντιστοιχεί στον εκάστοτε προβλεπόμενο κατώτατο βασικό μισθό άγαμου μισθωτού, και σύμφωνα με τις ισχύουσες κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος διατάξεις, το δεκαπλάσιο του ποσού που αντιστοιχεί στο βασικό μισθό άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών.
 β. Το ανώτατο όριο της περίπτωσης α εφαρμόζεται και επί πολλαπλής μισθωτής απασχόλησης ή έμμισθης εντολής όσον αφορά στην εισφορά ασφαλισμένου.»,


και την εγκύκλιο 34 με θέμα «Γνωστοποίηση των διατάξεων της παρ.2 του άρθρου 38 του Ν.4387/2016» όπου ορίζεται ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών για τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών των φορέων Κύριας Ασφάλισης που από 1/1/2017  εντάσσονται στον ΕΦΚΑ, την εγκύκλιο 43 του ΙΚΑ και το έγγραφο 175199/18.11.2016 του ΕΤΕΑ που προσδιορίζεται ότι από 1/1/2017 το ανώτατο όριο ανέρχεται στο ποσό των 5.860,80.

Συγκεκριμένα στην εφαρμογή εκτός των ταμείων ΙΚΑ τροποποιήθηκαν τα πλαφόν και στα κάτωθι επικουρικά ταμεία σύμφωνα με οδηγίες του εκάστοτε ταμείου:
•    ΤΕΑΥΝΤΠ (ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ)
•    ΤΕΑΥΝΤΠ ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΙΩΝ
•    ΠΑΣΕΝΤ ΜΕ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ 0,25% (ΜΕ ΠΛΑΦΟΝ)
•    ΠΑΣΕΝΤ ΜΕ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ 0,35%
•    ΤΕΑΥΕΚ - ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΛΑΔΟΣ ΒΑΡΕΑ
•    ΤΕΑΥΕΚ - ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΛΑΔΟΣ ΜΙΚΤΑ
•    ΤΕΑΑΠΑΕ - (ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΗΜΕΔΑΠΕΣ) ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚ .ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ
•    ΤΕΑΑΠΑΕ - (ΠΑΡΑΓΩΓΗ) ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚ .ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ
•    ΤΕΑΑΠΑΕ  ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚ.ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΠΙΧ/ΕΩΝ
•    ΤΑΙΣΥΤ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΤΥΠΟΥ (ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΔΗΜ/ΦΟΙ)
•    ΤΑΙΣΥΤ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΤΥΠΟΥ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΔΗΜ/ΦΟΙ)
•    ΤΑΙΣΥΤ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΤΥΠΟΥ (ΧΩΡΙΣ ΚΛΑΔΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ)
•    ΤΑΙΣΥΤ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΥΠΟΥ
•    ΤΑΤΤΑ ΣΥΝΤΑΞΗ - ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
•    ΤΑΤΤΑ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
•    ΤΑΤΤΑ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
•    ΤΕΑΠΕΠ - ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΒΑΡΕΑ
•    ΤΕΑΠΕΠ - ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ
•    ΤΕΑΠΕΠ ΜΙΚΤΑ (ΠΑΛΑΙΟΙ ΕΙΔΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ) (Π 3% ΕΡΓΑΖ - 7% ΕΡΓΟΔ.)
•    ΤΕΑΠΕΠ ΠΑΛΑΙΟΙ ΒΑΡΕΑ (Π 4,25% ΕΡΓΑΖ - 5,75% ΕΡΓΟΔ.)

2.    Πλήρης κάλυψη όλων των χρηστών της εφαρμογής ανεξαρτήτου λειτουργικού συστήματος μετά την αναβάθμιση του πρωτοκόλλου ασφαλείας σε TLS 1.2. από την Γ.Γ.Π.Σ. στις 05/12/2016.
Πιο αναλυτικά μετά την αναβάθμιση του πρωτοκόλλου ασφαλείας της Γ.Γ.Π.Σ. όσα τερματικά διαθέτουν λειτουργικό σύστημα Windows XP ή Windows Vista, δεν θα μπορούν να συνδεθούν στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ. και κατ’ επέκταση δεν θα μπορούν να υποβάλουν αυτοματοποιημένα την Προσωρινή ΦΜΥ μέσα από την εφαρμογή. Με την παρούσα έκδοση εξασφαλίζεται ότι τα συγκεκριμένα τερματικά δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα στην αυτοματοποιημένη υποβολή της Προσωρινής ΦΜΥ μέσα από την εφαρμογή. Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η συγκεκριμένη αλλαγή δεν θα επηρεάσει καθόλου τους χρήστες όλων των υπόλοιπων λειτουργικών συστημάτων (ενδεικτικά αναφέρουμε Windows 7, Windows 8, Windows 10 κλπ.).
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ, σας πληροφορούμε τα λειτουργικά συστήματα /εκδόσεις των περιηγητών που υποστηρίζουν το πρωτόκολλο ασφαλείας TLS 1.2 και κατ’ επέκταση έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ.

α/α    Λειτουργικό Σύστημα / Έκδοση περιηγητή    Υποστήριξη TLS 1.2

1    Όλες οι εκδόσεις Windows με έκδοση Chrome > 22    ΝΑΙ
2    Όλες οι εκδόσεις Windows με έκδοση FireFox > 27    ΝΑΙ
3    Όλες οι εκδόσεις Windows με έκδοση Opera > 17    ΝΑΙ
4    Windows 7 & 8 με τουλάχιστον έκδοση 11 Internet Explorer    ΝΑΙ
5    Windows 7 & 8 με έκδοση <11 Internet Explorer    ΟΧΙ
6    Windows Vista με Internet Explorer    ΟΧΙ
7    Windows XP με Internet Explorer    ΟΧΙ
8    Όλες οι εκδόσεις Mac O/S με τουλάχιστον έκδοση 7 Safari    ΝΑΙ
9    Όλες οι εκδόσεις Mac O/S με έκδοση <7 Safari    ΟΧΙ

3.    Ενσωμάτωση νέας παραμέτρου «Χωρίς Πλαφόν στο ΤΣΑΥ για Δώρα/Επιδόματα». Πιο αναλυτικά, στον ορισμό παραμέτρων εταιριών ενσωματώθηκε η παραπάνω νέα παράμετρος. Με την επιλογή αυτής της παραμέτρου στις περιόδους των δώρων και του επιδόματος αδείας πραγματοποιείται ο υπολογισμός των εισφορών ΤΣΑΥ χωρίς να λαμβάνει υπόψη το πλαφόν. Η συγκεκριμένη παράμετρος ενσωματώθηκε εξαιτίας του επανυπολογισμού των εισφορών χωρίς πλαφόν που πραγματοποιείται στην ιστοσελίδα του ταμείου κατά την υποβολή του αρχείου για τις συγκεκριμένες περιόδους.

4.    Νέα δυνατότητα επιλογής εμφάνισης εργαζομένων σε διάφορες εκτυπώσεις – έντυπα φόρου. Πιο αναλυτικά, στην καρτέλα εργαζομένου, στο tab Μισθοδοτικά ενσωματώθηκε ένα button που λέγεται «Εκτυπώσεις Φόρου». Με την επιλογή του button ανοίγει μια φόρμα στην οποία εμφανίζονται οι κάτωθι εκτυπώσεις – έντυπα:
•    Βεβαίωση Αποδοχών
•    Οριστική ΦΜΥ
•    Προσωρινή ΦΜΥ
•    Εκκαθάριση Φόρου
Οι παραπάνω εκτυπώσεις είναι εξορισμού επιλεγμένες, ωστόσο δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να επιλέξει την ΜΗ εμφάνιση κάποιου εργαζόμενου σε μια ή περισσότερες από τις παραπάνω εκτυπώσεις.

5.    Νέα δυνατότητα παραλαβής αποδεικτικού επιδόσεως της γνωστοποιήσεως των όρων της ατομικής συμβάσεως εργασίας στην εκτύπωση Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου. Πιο αναλυτικά, στην φόρμα επιλογών της εκτύπωσης ενσωματώθηκε μια νέα παράμετρος που λέγεται «Γνωστοποίηση Όρων». Με την επιλογή της παραμέτρου εκτυπώνεται σε δεύτερη σελίδα το αποδεικτικό επιδόσεως της γνωστοποίησης όρων.

6.    Βελτιστοποίηση των πεδίων «Περιφέρεια», «Νομός», «Δήμος» και «Δημοτική/ Τοπική Κοινότητα».
Συγκεκριμένα, στις καρτέλες εργαζομένων όταν ο χρήστης εισάγει μια περιφέρεια τότε στους νομούς θα εμφανίσει μόνο τους νομούς της επιλεγμένης περιφέρειας. Όταν θα επιλέξει τον επιθυμητό νομό στο πεδίο «Δήμος» θα εμφανίσει μόνο τους δήμους του επιλεγμένου νομού. Τέλος, μετά την επιλογή του επιθυμητού δήμου στο πεδίο «Δημοτική/Τοπική Κοινότητα» θα εμφανιστούν μόνο αυτές οι οποίες ανήκουν στον επιλεγμένο δήμο. Τονίζεται πως για την ορθή εισαγωγή τιμών στα συγκεκριμένα πεδία η καταχώρηση θα πρέπει να γίνεται από την περιφέρεια προς την δημοτική/τοπική κοινότητα όπως περιγράφηκε παραπάνω.

7.    Ενσωμάτωση νέου φίλτρου «Εμφάνιση εργαζομένων μόνο με μηδενική μισθοδοσία» στην Μισθοδοτική Κατάσταση. Πιο αναλυτικά, στην φόρμα επιλογών της Μισθοδοτικής Κατάστασης στο tab Παράμετροι Εκτύπωσης ενσωματώθηκε μια νέα παράμετρος-φίλτρο «Μόνο με μηδενική μισθοδοσία» η οποία ενεργοποιείται όταν επιλέγεται η παράμετρος-φίλτρο «Εμφάνιση εργαζομένων με μηδενική μισθοδοσία». Με τη νέα παράμετρο-φίλτρο στην εκτύπωση εμφανίζονται μόνο οι εργαζόμενοι που έχουν μηδενική μισθοδοσία και κανένας άλλος.

8.    Νέα δυνατότητα εισαγωγής υπολογιζόμενων πεδίων στην παραμετροποίηση των εξαγώγιμων αρχείων του νέου λογιστικού άρθρου.
Πιο  αναλυτικά, στον οδηγό δημιουργίας – παραμετροποίησης των εξαγώγιμων αρχείων του λογιστικού άρθρου ενσωματώθηκε ένα νέο tab «Υπολογιζόμενες Τιμές». Στο συγκεκριμένο tab δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να δημιουργήσει νέα υπολογιζόμενα πεδία τα οποία μπορούν να βασίζονται σε οριζόμενα πεδία ή/και σε πεδία μεταβλητές/παράμετροι ή/και πεδία του ερωτήματος και οι τιμές τους να προκύπτουν από τις πράξεις πρόσθεσης, αφαίρεσης, πολλαπλασιασμού και διαίρεσης.

9.    Ενσωμάτωση νέων πεδίων στην λίστα των διαθέσιμων πεδίων της φόρμας επιλογών «Ληξιάριο Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου». Πιο αναλυτικά, στην φόρμα επιλογών της εκτύπωσης και συγκεκριμένα στην λίστα των διαθέσιμων πεδίων που εμφανίζονται μέσω του button «Επιλογή Πεδίων» ενσωματώθηκαν τα πεδία Κατάστημα, Αρ. Συμβάσεων, Ηλικία, Οικογενειακή Κατάσταση και Αριθμός Τέκνων τα οποία όμως εμφανίζονται μόνο στην εξαγωγή σε Excel.

10.    Βελτιστοποίηση του τύπου επαγγελματία «Εκπαιδευτές με ΑΚΑΓΕ» και συγκεκριμένα στην περίπτωση χρήσης του διπλού τρόπου υπολογισμού με την δυνατότητα μεταβολής των πεδίων Ημέρες Εργασίας και Ώρες Εργασίας.

11.    Ενσωμάτωση νέας τιμής «2016/INSETE/B ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑΣ  ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ (ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ)-ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ» στο πεδίο «Πρόσκληση» του υπό tab Voucher στο tab Επιθεώρηση Εργασίας, στα Στοιχεία Απασχόλησης της καρτέλας εργαζομένου.

12.    Ενσωμάτωση του πεδίου «Κρατήσεις Ο.Α.Ε.Ε.» στην λίστα των διαθέσιμων πεδίων της Σχεδιαζόμενης και Σχεδίασης Εκτυπώσεων.

13.    Βελτιστοποίηση της Ιστορικότητας με την αυτόματη ενημέρωση του πεδίου «Αιτιολογία» από το πεδίο «Παρατηρήσεις» των ασθενειών της περιόδου.

14.    Βελτιστοποίηση της εκτύπωσης «Ιστορικότητας πεδίων» με την ενσωμάτωση του πεδίου «Ημερομηνία Αποχώρησης» στην λίστα των διαθέσιμων προς εκτύπωση πεδίων.

15.    Βελτιστοποίηση της εκτύπωσης «Βεβαίωση Προϋπηρεσίας» με την παραμετρική επιλογή εμφάνισης του τμήματος που πληκτρολογεί ο χρήστης. Πιο αναλυτικά στην φόρμα επιλογών της εκτύπωσης ενσωματώθηκε μια νέα παράμετρος μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να επιλέγει την εμφάνιση ή όχι της περιγραφής τμήματος που μπορεί να πληκτρολογήσει στο αντίστοιχο πεδίο της φόρμας επιλογών.

16.    Ενσωμάτωση του πεδίου ΤΠΤΕ στην λίστα των διαθέσιμων πεδίων που εμφανίζεται με δεξί κλικ/ Επιλογή πεδίων στην λίστα των εταιριών καθώς και στο tab Έργα στην καρτέλα οικοδομοτεχνικής εταιρίας.


Β ΕΝΟΤΗΤΑ : ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ


1.    Νέα δυνατότητα υπολογισμού περιόδων προκαταβολών σε τύπους εργαζομένου «Ναυτικό» και «Ναυτικό σε γραφείο». Πιο αναλυτικά, με την επιλογή της παραμέτρου εταιριών «Εμφάνιση Προκαταβολών» στις καρτέλες εργαζομένων με τύπο ναυτικό ή ναυτικό σε γραφείο ενεργοποιείται το tab των «Περιόδων Προκαταβολών» δίνοντας τη δυνατότητα διαχείρισης προκαταβολών σε ξεχωριστή περίοδο. Επίσης, με την ίδια παράμετρο στις καρτέλες εργαζομένων, στο tab Μισθοδοτικά ενεργοποιούνται στο group των Προκαταβολών τα πεδία «Ασφαλιστικά Περιόδων Προκαταβολής» δίνοντας την δυνατότητα στον χρήστη να ορίζει τις ημέρες με τις οποίες θέλει να ανοίξει και να υπολογιστεί η προκαταβολή.

2.    Αναπροσαρμογή της ποσοτικής εισφοράς ενός συγκεκριμένου ταμείου ΠΝΟ το οποίο χρησιμοποιούνταν μόνο στις κάτωθι ομάδες ταμείων:
•    ΝΑΤ - Πλοίαρχος (Δεξαμενοπλοίων 2501-4500 τ.D.W) - ΠΝΟ
•    ΝΑΤ - Μηχανικός Α (Δεξαμενοπλοίων 2501-4500 τ.D.W) - ΠΝΟ
•    ΝΑΤ - Υποπλοίαρχος - Αξ/κός Α/Τα Α - Μηχανικός Β - Ηλεκτρολόγος (Δεξαμενοπλοίων 2501-4500 τ.D.W) - ΠΝΟ
•    ΝΑΤ - Ανθυποπλοίαρχος - Αξ/κός Α/Τα Β - Μηχανικός Γ - Μηχανικός Δ (Δεξαμενοπλοίων 2501-4500 τ.D.W) - ΠΝΟ
•    ΝΑΤ - Ναύτης (Δεξαμενοπλοίων 2501-4500 τ.D.W) - ΠΝΟ
•    ΝΑΤ - Ναυκλήρος - Ξυλουργός - Θαλαμηπόλος - Λιπαντής (Δεξαμενοπλοίων 2501-4500 τ.D.W) - ΠΝΟ
•    ΝΑΤ - Καθαριστής - Ναυτοπαίς - Βοηθός Θαλαμηπόλου (Δεξαμενοπλοίων 2501-4500 τ.D.W) - ΠΝΟ
•    ΝΑΤ - Πλοίαρχος (Δεξαμενοπλοίων 1501-2500 τ.D.W) - ΠΝΟ
•    ΝΑΤ - Μηχανικός Α (Δεξαμενοπλοίων 1501-2500 τ.D.W) - ΠΝΟ
•    ΝΑΤ - Υποπλοίαρχος - Αξ/κός Α/Τα Α - Μηχανικός Β - Ηλεκτρολόγος (Δεξαμενοπλοίων 1501-2500 τ.D.W) - ΠΝΟ
•    ΝΑΤ - Μηχανοδηγός Α - Εφαρμοστής Τορναδόρος (Δεξαμενοπλοίων 1501-2500 τ.D.W) - ΠΝΟ
•    ΝΑΤ - Μηχανοδηγός Β - Βοηθός Ηλεκτρολόγου (Δεξαμενοπλοίων 1501-2500 τ.D.W) - ΠΝΟ
•    ΝΑΤ - Ναύτης (Δεξαμενοπλοίων 1501-2500 τ.D.W) - ΠΝΟ
•    ΝΑΤ - Ναυκλήρος (Δεξαμενοπλοίων 1501-2500 τ.D.W) - ΠΝΟ
•    ΝΑΤ - Μηχανικός Β (Δεξαμενοπλοίων 1501-2500 τ.D.W) - ΠΝΟ
•    ΝΑΤ - Ανθυποπλοίαρχος - Μηχανικός Γ (Δεξαμενοπλοίων 2501-4500 τ.D.W) με ΠΝΟ



Γ ΕΝΟΤΗΤΑ : ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

1.    Λήξη υπολογισμού των αποδοχών εισφορών όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί κατά την 31-10-2011. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΑΔΑ «ΨΑΕΦΗ-ΠΟ7 5/1/2016» στην σελίδα 43 στην παράγραφο 3 αναφέρεται ότι:
«Με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 1 του ν. 4336/2015 επεκτείνεται μέχρι και την 31-12-2016 η ισχύς των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4024/2011, με τις οποίες προβλέπεται ότι η σύνταξη των υπαλλήλων του Δημοσίου, υπολογίζεται με βάση τις συντάξιμες αποδοχές τους, όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί κατά την 31-10-2011, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τυχόν μισθοδοτικές προαγωγές που θα ελάμβαναν κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα με βάση τις διατάξεις του ν. 3205/2003.
Επομένως από την ένταξη των προαναφερόμενων προσώπων στο νέο μισθολόγιο του ν.4354/2015, οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές για κύρια σύνταξη, επικουρική ασφάλιση και πρόνοια θα εξακολουθήσουν να υπολογίζονται επί των ανωτέρω συντάξιμων αποδοχών. Τα προαναφερόμενα έχουν εφαρμογή για όσους υπαλλήλους του Δημοσίου υπάγονται στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου ή συνταξιοδοτούνται με τις δημοσιοϋπαλληλικές διατάξεις.»


Στην εφαρμογή, για την λήξη των ανωτέρω συντάξιμων αποδοχών, στην καρτέλα εργαζομένου και συγκεκριμένα στο υπό tab του Δημοσίου πάνω από τον πίνακα των εισφορών ενσωματώθηκε ένα νέο πεδίο ημερομηνία λήξης με τιμή 31/12/2016. Για όλες τις περιόδους που θα ανοιχτούν μετά την ημερομηνία αυτή ο υπολογισμός των εισφορών θα πραγματοποιείται πάνω στις τρέχουσες αποδοχές και όχι πάνω στις αποδοχές όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί κατά την 31/10/2011.

2.    Δημιουργία νέου ταμείου «(Δ) - ΤΠΔΥ - ΤΠΥΝΠΔΔ (ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ 1% Ν.3986/2011)» και ενσωμάτωση του στην φόρμα «Υπολογισμός Εισφορών Ν.4002/2011» η οποία εμφανίζεται μέσω του αντίστοιχου button στο tab Ασφαλιστικά της καρτέλας εργαζομένου.

3.    Βελτιστοποίηση της Μαζικής Εισαγωγής Σταθερών Στοιχείων με την δυνατότητα μαζικής ενημέρωσης της περιόδου υπολογισμού του Ειδικού Λογαριασμού Παιδικών Κατασκηνώσεων (ΕΛΠΚ) για τους φορείς που τον πληρώνουν μέσω ΕΑΠ.




Δ ΕΝΟΤΗΤΑ : ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΩΝ

1.    Νέα δυνατότητα εμφάνισης των οικοδομοτεχνικών έργων ανά κωδικό εγκατάστασης στη μισθοδοτική κατάσταση. Πιο αναλυτικά, όταν σε μια οικοδομοτεχνική εταιρία είναι επιλεγμένη η παράμετρος «Έργα ανά Κωδ. Εγκατάστασης» από menu / Παράμετροι /Ορισμός Παραμέτρων Εταιριών τότε στη μισθοδοτική κατάσταση και εφόσον ο χρήστης επιλέξει συγκεκριμένο Υποκατάστημα στα φίλτρα (είτε στα μοναδικά είτε στα πολλαπλά) στο φίλτρο Έργο θα εμφανιστούν μόνο τα έργα που ανήκουν στο συγκεκριμένο υποκατάστημα. Στην περίπτωση όμως που δεν επιλεγεί κανένα υποκατάστημα στα φίλτρα τότε στο φίλτρο Έργο θα εμφανιστούν όλα τα έργα όλων των υποκαταστημάτων.
Όταν όμως, σε μια οικοδομοτεχνική εταιρία δεν είναι επιλεγμένη η παράμετρος «Έργα ανά Κωδ. Εγκατάστασης» τότε στη μισθοδοτική κατάσταση στο φίλτρο Έργο θα εμφανίζονται όλα τα έργα που ανήκουν στην εταιρία ανεξάρτητα από τον Κωδ. Εγκατάστασης ακόμα και αν έχει επιλεγεί συγκεκριμένο υποκατάστημα στα φίλτρα.

2.    Βελτιστοποίηση του εργαλείου «Εισαγωγή Δεδομένων Περιόδων» με την δυνατότητα ενημέρωσης των πεδίων «Περιγραφή Έργου» και «Περιγραφή Φάσεων» σε οικοδομοτεχνική εταιρία.



Ε ΕΝΟΤΗΤΑ : ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

1.    Βελτιστοποίηση της εκτύπωσης «Υπόλοιπα Ασθενειών» με την εμφάνιση της ημερομηνίας πρόσληψης καθώς και αναλυτικής εμφάνισης των ημερών ασθενείας <=3 και >3. Πιο αναλυτικά, στην παραπάνω εκτύπωση η οποία βρίσκεται από menu/ Διαχείριση/ Διαχείριση Ασθενειών με την επιλογή «Υπολοίπων» εμφανίζεται και η ημερομηνία πρόσληψης του κάθε εργαζομένου. Ενώ με την επιλογή «Αναλυτική Ληφθείσας Ασθενείας» απεικονίζονται αναλυτικά οι ημέρες ασθενείας <=3 ημερών και >3 ημερών.