v16.18.0 (21-12-16) - Πόθεν Έσχες

Αφορά τα προϊόντα

Tax System 5 Tax System 5 Estate

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως η έκδοση 16.18.0 του προγράμματος Tax System είναι διαθέσιμη προς αναβάθμιση. Η αναβάθμιση του λογισμικού περιλαμβάνει τις παρακάτω προσθήκες / βελτιώσεις:  

ΝΕΟ ΕΝΤΥΠΟ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ»

Η Epsilon Net, πάντα πιστή στην κάλυψη των φορολογικών υποχρεώσεων και στην συνεχή βελτίωση των προϊόντων της, διαθέτει δωρεάν σε όλους την δυνατότητα συμπλήρωσης και υποβολής του εντύπου Πόθεν Έσχες.

Υπόχρεοι υποβολής της Δήλωσης περιουσιακής κατάστασης «Πόθεν Έσχες», είναι όλα τα φυσικά πρόσωπα που αναφέρονται στο Άρθρο 1 του Ν.3213/2003, η δήλωση θα πρέπει να περιέχει όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Υπόχρεου, της Συζύγου καθώς και των ανήλικων τέκνων του. Το έντυπο είναι διαθέσιμο για δημιουργία, μέσω της κατηγορίας «Έντυπα Ελέγχου» και διαθέτει τις εξής λειτουργίες για την άμεση και ακριβή συμπλήρωση του εντύπου  :
•    Δυνατότητα αντιγραφής των ακόλουθων στοιχείων από το Έντυπο Ε1 του Υπόχρεου καθώς και των Ανήλικων Τέκνων του:
   o    Εισοδήματα ανά Κατηγορία
   o    Αυτοκίνητα
   o    Σκάφη Αναψυχής
   o    Αεροσκάφη/Ελικόπτερα
•    Άντληση ακινήτων απευθείας από την Περιουσιακή Κατάσταση της Γ.Γ.Π.Σ. του Υπόχρεου και της Συζύγου, με αυτόματη κατηγοριοποίηση ανά κατηγορία ακινήτου όπως ζητείται από το έντυπο Πόθεν Έσχες και αναλύεται παρακάτω:
   o    Κατοχή ακινήτου από προηγούμενη χρήση
   o    Απόκτηση ακινήτου κατά την τρέχουσα χρήση
   o    Πώληση ακινήτου κατά την τρέχουσα χρήση
   o    Απόκτηση και Πώληση ακινήτου κατά την τρέχουσα χρήση
•    Καθοδήγηση του χρήστη κατά την συμπλήρωση του εντύπου με δυναμικές λίστες επιλογής δεδομένων.
•    Έλεγχος ορθότητας δεδομένων κατά την διαδικασία συμπλήρωσης και αποθήκευσης του εντύπου.

•    Πλήρως Αυτοματοποιημένη Διαδικασία Υποβολής.
•    Δυνατότητα εκτύπωσης του εντύπου.

Ως προθεσμία υποβολής για το Οικονομικό Έτος 2016 ορίζεται η 15/01/2017.


ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ

•    Προσθήκη νέας e-Υπηρεσίας «Διάφορα > Πόθεν Έσχες».
Μέσα από την νέα υπηρεσία δίνεται η δυνατότητα στον Υπόχρεο, να πραγματοποιήσει σύνδεση στην Ιστοσελίδα του Πόθεν Έσχες.
•    Δυνατότητα εξαγωγής των Αναλυτικών Αμοιβών του Εντύπου «Βεβαίωση Αποδοχών» σε Excel. Μέσα στο έντυπο, επιλέγοντας την επιλογή «Εξαγωγή σε Εxcel» πραγματοποιείται εξαγωγή των δεδομένων των Αναλυτικών Αμοιβών σε  μορφή Εxcel.
•    Υποβολή της Προσωρινής Δήλωσης (e-Ε511) με χρήση Mozilla Firefox. Σε όσα τερματικά διαθέτουν λειτουργικό σύστημα Windows XP ή Windows Vista, λόγω της αναβάθμισης του πρωτοκόλλου ασφαλείας από την Γ.Γ.Π.Σ.. η υποβολή του εντύπου πλέον θα πραγματοποιείται με την χρήση του Mozilla Firefox.