v17.1.0.0 (31-01-17) - Αλλαγή στον υπολογισμό της παροχής σε είδος αυτοκινήτου, με αναδρομική ισχύ από 1/1/ 2016 κλπ.

Αφορά τα προϊόντα

Hyper.Axion Μισθοδοσία

Σας ενημερώνουμε, ότι υπάρχει ήδη διαθέσιμη η νέα έκδοση (ver. 17.1.0.0.) του προγράμματος Hyper Axion Μισθοδοσία.


ΕΝΟΤΗΤΑ Α: ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ

1.  Αλλαγή στον υπολογισμό της παροχής σε είδος αυτοκινήτου, με αναδρομική ισχύ από 1/1/ 2016.
Συγκεκριμένα στον N. 4446/2016 άρθρο 99 αναφέρεται ότι:

1. Η παρ. 2 του άρθρου 13 του Ν. 4172/2013, όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 44 του Ν. 4389/2016 (Α΄ 94), αντικαθίσταται ως εξής:
«2. Η αξία της παραχώρησης ενός οχήματος σε εργαζόμενο ή εταίρο ή μέτοχο από ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα, για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα εντός του φορολογικού έτους, υπολογίζεται ως ποσοστό της Λιανικής Τιμής Προ Φόρων (ΛΤΠΦ) του οχήματος ως εξής:
α) για ΛΤΠΦ από 0 έως 12.000 ευρώ ως ποσοστό τέσσερα τοις εκατό (4%) της ΛΤΠΦ ως επιπλέον ετήσιο εισόδημα,
β) για ΛΤΠΦ από 12.001 έως 17.000 ευρώ ως ποσοστό επτά τοις εκατό (7%) της ΛΤΠΦ ως επιπλέον ετήσιο εισόδημα,
γ) για ΛΤΠΦ από 17.001 έως 20.000 ευρώ ως ποσοστό δεκατέσσερα τοις εκατό (14%) της ΛΤΠΦ ως επιπλέον ετήσιο εισόδημα,
δ) για ΛΤΠΦ από 20.001 έως 25.000 ευρώ ως ποσοστό δεκαοκτώ τοις εκατό (18%) της ΛΤΠΦ ως επιπλέον ετήσιο εισόδημα,
ε) για ΛΤΠΦ πλέον των 25.001 ευρώ ως ποσοστό είκοσι δύο τοις εκατό (22%) της ΛΤΠΦ ως επιπλέον ετήσιο εισόδημα,
ανεξάρτητα αν το όχημα ανήκει στην επιχείρηση ή είναι μισθωμένο με οποιονδήποτε τρόπο στα ανωτέρω πρόσωπα. Το ανωτέρω ποσοστό καθενός οχήματος δεν επιμερίζεται σε περισσότερα του ενός πρόσωπα.
Η αξία της παραχώρησης του οχήματος μειώνεται βάσει παλαιότητας ως εξής:
i) 0-2 έτη καμία μείωση
ii) 3-5 έτη μείωση δέκα τοις εκατό (10%)
iii) 6-9 έτη μείωση είκοσι πέντε τοις εκατό (25%)
iv) Από 10 έτη και μετά μείωση πενήντα τοις εκατό (50%).
Από τις διατάξεις του παρόντος εξαιρούνται τα οχήματα που παραχωρούνται αποκλειστικά για επαγγελματικούς σκοπούς και έχουν Λιανική Τιμή Πώλησης προ Φόρων έως 12.000 ευρώ.»
Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής εφαρμόζονται για εισοδήματα που αποκτώνται από την 1 η Ιανουαρίου 2016 και μετά.

Στην εφαρμογή από menu / Παράμετροι / Ορισμός Υπολοίπων Αρχείων/ Διαχείριση Φορολόγησης Οχημάτων και εφόσον έγινε σύνδεση εργαζομένου και οχήματος για τη χρήση 2016, τότε στην φόρμα Χρήση Οχήματος στο πεδίο φορολογητέα αξία, όπως και στην βεβαίωση αποδοχών/ Αρχείο και εκτύπωση εμφανίζεται το φορολογητέο ποσό με βάση τη παραπάνω κλίμακα.
Ως ΛΤΠΦ λαμβάνεται υπόψιν το πεδίο «Εργοστασιακή τιμολογιακή αξία» και για την παλαιότητα λαμβάνεται υπόψιν η "Ημ/νία 1ης κυκλοφορίας".  
Παράδειγμα όχημα με ΛΤΠΦ – «Εργοστασιακή τιμολογιακή αξία» 20.000,00€ και «Ημ/νία 1ης κυκλοφορίας» το 2012.
ο υπολογισμός βάσει κλίμακας θα είναι ο παρακάτω:  
0 - 12.000,00 = 12.000,00 * 0.04 = 480,00
17.000,00 - 12.000,00 = 5.000,00 * 0,07 = 350,00
20.000,00 - 17.000,00 = 3.000,00 * 0,14 = 420,00
                                                        Σύνολο   1.250,00                       
με μείωση λόγω παλαιότητας = 1.250,00 * 0,1 = 125,00
Σύνολο φόρου για βεβαίωση = 1.125,00

2.    Τροποποίηση του αρχείου SEPA, διατραπεζικών συναλλαγών της τράπεζας Eurobank σύμφωνα με οδηγίες της τράπεζας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τράπεζα το πεδίο «Instruction Identification» (<Q1:InstrId>) θα πρέπει να εμφανίζει μοναδικό αριθμό ανά εργαζόμενο.

3.    Τροποποίηση του XML αρχείου της Κατάστασης Εισφορών TEAYET σύμφωνα με τις οδηγίες του ταμείου.
Συγκεκριμένα ενσωματώθηκε το πεδίο <ReplyEMailAddress> που σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του ταμείου είναι υποχρεωτικό και αφορά το Email που πρέπει να δηλώσει ο εργοδότης για να του αποσταλούν τα αποτελέσματα της αποστολής του αρχείου στο ταμείο.

4.    Νέα δυνατότητα φιλτραρίσματος και εκτύπωσης των βεβαιώσεων αποδοχών που δεν στάλθηκαν με email. Πιο αναλυτικά στην λειτουργία «Αποστολή e-mail» από τις επιπλέον ενέργειες των βεβαιώσεων αποδοχών και μετά την αποστολή τους εμφανίζονται εργαζόμενοι για τους οποίους απέτυχε η αποστολή. Στην συγκεκριμένη φόρμα ενσωματώθηκε το button "Εκτύπωση" δίνοντας την δυνατότητα στον χρήστη να εκτυπώνει τις βεβαιώσεις αυτών των εργαζομένων που δεν πραγματοποιήθηκε η αποστολή.

5.    Νέα δυνατότητα στον ορισμό διαστημάτων συλλογής προσαυξήσεων σε Επίδομα και Αποζημίωση Άδειας.
Συγκεκριμένα στον Ορισμό Παραμέτρων Εφαρμογής / Ασφαλιστικών Ημερών-Προσαυξήσεων / Προσαυξήσεων Δώρων Επιδομάτων για το
•    Επίδομα άδειας δημιουργήθηκαν δύο επιλογές:
1. Βάσει διαστήματος : παραμένει η μέχρι τώρα λειτουργία με επιλογή χρονικού διαστήματος Από - Έως και
2. Βάσει λήψης προηγούμενου επιδόματος : Με την δεύτερη επιλογή οι προσαυξήσεις θα προσμετρούνται από τον μήνα που υπολογίσθηκε το προηγούμενο ΕΑ έως και την περίοδο πριν από τον υπολογισμό του επιδόματος της χρήσης.  Επίσης στην περίπτωση της 2ης επιλογής που δεν υπάρχει προηγούμενη περίοδος ΕΑ (2,3,4,5) είτε στην τρέχουσα είτε σε προηγούμενη χρήση τότε σαν ημερομηνία, από, λαμβάνει την 1/1 του έτους (τρέχον).
•    Αποζημίωση Αδείας δημιουργήθηκαν δύο επιλογές
1. Βάσει διαστήματος : παραμένει η μέχρι τώρα λειτουργία με επιλογή χρονικού διαστήματος Από - Έως και
2. Βάσει περιόδου υπολογισμού όπου δημιουργήθηκαν δύο νέα πεδία 1ο Μήνες με επιλογή τιμών από 1 έως 12 και ένα 2ο πεδίο με τις επιλογές Πριν την περίοδο αποζημίωσης αδείας και Από την περίοδο αποζημίωσης αδείας.   

6.    Ενσωμάτωση νέας επιλογής στην λίστα του πεδίου «Πρόσκληση» της καρτέλας εργαζομένου στο tab Στοιχεία απασχόλησης / Επιθεώρηση εργασίας / Voucher.
Συγκεκριμένα ενσωματώθηκε η επιλογή:
«2016 ΥΕΚΑΠ/1/ΑΠ 6.14125/5.12090/10.11.2016 "ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΟΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ "ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΘΥΛΑΚΕΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ) Α΄ ΚΥΚΛΟΣ" (TRAINING VOUCHER)»
και έγινε σύνδεση με το αντίστοιχο πεδίο υποβολής των εντύπων Ε3.2.: Αναγγελία έναρξης / μεταβολών Θεωρητικής Κατάρτισης από πάροχο κατάρτισης ωφελούμενου από συγχρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο προγράμματα κατάρτισης ή προγράμματα απασχόλησης που συνδυάζονται με την κατάρτιση
και Ε3.3.: Αναγγελία έναρξης / μεταβολών Πρακτικής Άσκησης σε εργοδότη ωφελούμενου από συγχρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο προγράμματα απασχόλησης που συνδυάζονται με την κατάρτιση.

7.    Νέα δυνατότητα ελέγχου για το εάν πρέπει ένας εργαζόμενος με σύμβαση ορισμένου χρόνου να μετατραπεί σε σύμβαση αορίστου χρόνου με βάση το άρθρο 41 του Ν.3986/2011. Πιο συγκεκριμένα δημιουργήθηκε νέα παράμετρος εταιρειών «Έλεγχος μετατροπής ορισμένου σε αορίστου» την οποία ο χρήστης πρέπει να επιλέξει εφόσον επιθυμεί να πραγματοποιείται ο συγκεκριμένος έλεγχος. Με την επιλογή της παραμέτρου ενεργοποιείται νέο πεδίο με ονομασία «ΕΠΑ» στην καρτέλα της εταιρείας οπού ο χρήστης ορίζει εάν η εταιρεία είναι Προσωρινής Απασχόλησης ώστε να γίνεται διαφορετικός έλεγχος ανά περίπτωση.

8.    Βελτιστοποίηση της φόρμας επιλογών της εκτύπωσης «Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου» με την ενσωμάτωση νέας παραμέτρου «Εμφάνιση» του λεκτικού «Η πληρωμή των αποδοχών θα γίνεται την __ και την __ του κάθε μήνα».

9.    Βελτιστοποίηση της φόρμας επιλογών «ΛΑΕΚ» με την ενσωμάτωση νέου φίλτρου «Εξαίρεση Μελών ΔΣ». Πιο αναλυτικά στην φόρμα επιλογών ενσωματώθηκε το παραπάνω νέο φίλτρο δίνοντας την δυνατότητα εμφάνισης ή μη των Μελών ΔΣ.


10.    Βελτιστοποίηση της φόρμας «Έλεγχος Ηλικίας ΕΓΣΣΕ» με την εμφάνιση της στήλης «Παράμετροι Μείωσης» με τις τιμές: «Όχι, 22% και 32%» στην λίστα των εργαζομένων.


11.    Ενσωμάτωση υποσημείωσης με (*) αστερίσκο των υποχρεωτικών πεδίων στα στοιχεία των υποκαταστημάτων της εταιρίας για τη συμπλήρωση του εντύπου Ε3 - Αναγγελία Πρόσληψης.

12.    Νέα φόρμα «Αποστολής Παρατηρήσεων» με πιο φιλικό περιβάλλον για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας.
Πιο αναλυτικά, η φόρμα αποστολής παρατηρήσεων η οποία εμφανίζεται από menu / Internet τροποποιήθηκε έτσι ώστε η φόρμα να είναι πιο φιλική αλλά και ταυτόχρονα πιο ουσιαστική. Ο χρήστης, μέσα από την φόρμα καλείται να επιλέξει έναν από τους κάτωθι τύπους παρατηρήσεων που τον εκφράζει καλύτερα:
•    Έχω κάποια πρόταση βελτίωσης
•    Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την εφαρμογή
•    Έχω μια απορία/ερώτηση
•    Θέλω να κάνω «LIKE» σε κάτι
και στη συνέχεια να συμπληρώσει τα στοιχεία επικοινωνίας «Επώνυμο», «Όνομα», «Email» και «Τηλέφωνο», να γράψει την παρατήρηση καθώς και να επισυνάψει αρχείο εφόσον επιθυμεί να μας στείλει.


ΕΝΟΤΗΤΑ Β: ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

1.    Ενσωμάτωση νέας εκτύπωσης «Υπόλοιπα υπερωριών Δημοσίου Τομέα». Πιο αναλυτικά από μενού Διαχείριση / Διαχείριση Πρόσθετων Αποδοχών ενσωματώθηκε η παραπάνω νέα εκτύπωση μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να παρακολουθεί τις υπερωρίες των εργαζομένων ανά εξάμηνο ή συγκεντρωτικά του έτους. Συγκεκριμένα μπορεί να παρακολουθεί τις ώρες υπερωριών που λαμβάνει κάθε μήνα καθώς και τα όρια εξαμήνου και το προοδευτικό υπόλοιπο αυτών. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα να επιλέγει τις αποδοχές υπερωριών που επιθυμεί να εμφανίζονται στην εκτύπωση. Τέλος, δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη εξαγωγής των αποτελεσμάτων όλων των υπερωριών  σε αρχείο Excel.

2.    Νέα δυνατότητα εξαγωγής της μισθοδοτικής κατάστασης ΝΠΔΔ\ΝΠΙΔ σε αρχείο Excel.
Πιο αναλυτικά στην φόρμα επιλογών της εκτύπωσης «Μισθοδοτική Κατάσταση» από menu ΝΠΔΔ\ΝΠΙΔ /Μισθοδοσία ενσωματώθηκε το button «Εξαγωγή αρχείου». Με το button αυτό δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να εξάγει την μισθοδοτική κατάσταση ανά εργαζόμενο και ανά αποδοχή αναλυτικά σε Excel αρχείο.


ΕΝΟΤΗΤΑ Γ: ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ


1.    Τροποποίηση των κρατήσεων πρόνοιας ΤΑΠΑΕΝ και ΤΑΠΚΠΕΝ σε ποσοστιαίες από 1/1/2017 σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ταμείου.
Πιο αναλυτικά σε εφαρμογή των διατάξεων του αρ.35, πργ.2, εδ.β, του ν. 4387/16, οι κρατήσεις για την εφάπαξ παροχή διαμορφώνονται σε 4% επί του προσαυξημένου μισθού, όπως αυτός προκύπτει από το αρ.38, πργ.6, του ν.4387/16 (φ.ε.κ.85α'), σε συνδυασμό με το αρ.57, του ν.4445/16 (φ.ε.κ. 236α'). Συγκεκριμένα στην εφαρμογή, οι μεταβολές πραγματοποιήθηκαν στις κάτωθι ομάδες ταμείων:
•    ΝΑΤ   
•    ΝΑΤ - ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ (ΕΛΟΕΝ - ΕΣΤΙΑ - ΚΕΑΝ - ΝΑΤ - ΤΑΠΑΕΝ) ΜΕ ΠΛΑΦΟΝ
•    ΝΑΤ - ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ (Κρατήσεις επί Βασικού κ' Αποδ. Αδείας)
•    ΝΑΤ - ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ (ΕΛΟΕΝ - ΕΣΤΙΑ - ΚΕΑΝ - ΝΑΤ - ΤΑΠΑΕΝ) ΜΕ ΠΛΑΦΟΝ
•    ΝΑΤ  ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ - ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
•    ΝΑΤ (ΕΛΟΕΝ - ΚΕΑΝ - ΕΣΤΙΑ - ΤΑΠΑΕΝ - ΠΝΟ) (Ρ45 ΡΥΜΟΥΛΚΑ) ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΛΗΡΩΜΑ
•    ΝΑΤ (ΕΛΟΕΝ - ΚΕΑΝ - ΕΣΤΙΑ - ΤΑΠΑΕΝ - ΠΝΟ) (Ρ45 ΡΥΜΟΥΛΚΑ) ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΠΛΗΡΩΜΑ
•    ΝΑΤ (ΕΛΟΕΝ - ΚΕΑΝ - ΕΣΤΙΑ - ΤΑΠΑΕΝ - ΠΝΟ) ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΛΗΡΩΜΑ
•    ΝΑΤ (ΕΛΟΕΝ - ΚΕΑΝ - ΕΣΤΙΑ - ΤΑΠΑΕΝ - ΠΝΟ) ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΠΛΗΡΩΜΑ
•    ΝΑΤ (ΕΛΟΕΝ - ΚΕΑΝ - ΕΣΤΙΑ - ΤΑΠΑΕΝ) (Ρ45 ΡΥΜΟΥΛΚΑ) ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΛΗΡΩΜΑ
•    ΝΑΤ (ΕΛΟΕΝ - ΚΕΑΝ - ΕΣΤΙΑ - ΤΑΠΑΕΝ) (Ρ45 ΡΥΜΟΥΛΚΑ) ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΠΛΗΡΩΜΑ
•    ΝΑΤ (ΕΛΟΕΝ - ΚΕΑΝ - ΕΣΤΙΑ - ΤΑΠΑΕΝ) ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΛΗΡΩΜΑ
•    ΝΑΤ (ΕΛΟΕΝ - ΚΕΑΝ - ΕΣΤΙΑ - ΤΑΠΑΕΝ) ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΠΛΗΡΩΜΑ
•    ΝΑΤ (ΚΕΑΝ - ΕΛΟΕΝ - ΕΣΤΙΑ - ΤΑΠΑΕΝ) ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Α
•    ΝΑΤ (ΝΑΤ - ΕΛΟΕΝ - ΚΕΑΝ - ΕΣΤΙΑ - ΤΑΠΑΕΝ - ΤΑΠΚΠΕΝ)
•    ΝΑΤ (Χωρίς ΠΝΟ)
•    ΝΑΤ Δ/Ξ  1501-3000 ΚΟΧ ΕΝΤΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
•    ΝΑΤ Μ/Σ-Δ/Ξ  40-250 ΚΟΧ

2.    Ενσωμάτωση του μηχανισμού ελέγχου «Σύγκριση με προσωρινές ΦΜΥ» στην οριστική ΦΜΥ ναυτιλιακών. Πιο αναλυτικά στην φόρμα ελέγχου/μεταβολών των υπολογισμένων στοιχείων των βεβαιώσεων αποδοχών ενσωματώθηκε το button «Σύγκριση με προσωρινές ΦΜΥ». Μέσω του button ανοίγει μια νέα φόρμα δίνοντας στον χρήστη την δυνατότητα σύγκρισης και ελέγχου των υπολογισμένων στοιχείων των βεβαιώσεων αποδοχών με τις προσωρινές ΦΜΥ.


ΕΝΟΤΗΤΑ Δ: ΩΡΟΜΕΤΡΗΣΗ


1.    Βελτιστοποίηση της φόρμας «Ασθενειών» με την ενσωμάτωση των επιλογών «Λοχεία >3» και «Λοχεία χωρίς ασφ.». Πιο αναλυτικά στην φόρμα των ασθενειών δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη είτε να «ζωγραφίσει» είτε να εισάγει κωδικό για τις περιπτώσεις γυναικών που βρίσκονται σε λοχεία και στη συνέχεια να μεταφερθούν στην περίοδο.

2.    Ενσωμάτωση νέων φίλτρων απόκρυψης ημερών στην εκτύπωση "Κατάσταση Απουσιών". Πιο αναλυτικά, ενσωματώθηκαν τέσσερις νέες επιλογές απόκρυψης ημερών Αδειών, Ασθενειών, Ρεπό και Αργίας. Ανάλογα με την επιλογή του χρήστη δεν θα εμφανίζεται η αντίστοιχη μέρα όπου έχει γίνει ανάθεση Άδειας - Ρεπό - Ασθένειας - Αργίας για τον εργαζόμενο στην εκτύπωση.

3.    Ενσωμάτωση νέων εκτυπώσεων στην φόρμα του «Αρχείου Κινήσεων». Πιο αναλυτικά στο κάτω μέρος της φόρμας του αρχείου κινήσεων ενσωματώθηκε ένα νέο group με επιλογές για εκτύπωση όπως με εμφάνιση ή όχι της ανάλυσης ωρών, με ταξινόμηση ως προς το επώνυμο ή τον κωδικό του εργαζόμενου ή ως προς τον κωδικό των κέντρων κόστους στην περίπτωση ωρομέτρησης ανά κέντρο κόστους.


ΕΝΟΤΗΤΑ Ε: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ


1.    Βελτιστοποίηση της φόρμας επιλογών «Πρόβλεψη Αποζημίωση Αδείας» με την ενσωμάτωση νέων παραμέτρων υπολογισμού.
Πιο αναλυτικά δίνεται η δυνατότητα υπολογισμού επιπλέον ημερών (σχετικών με την κανονική) στην πρόβλεψη της αποζημίωσης. Συγκεκριμένα, στην φόρμα της Πρόβλεψης αποζημίωσης αδείας έχει προστεθεί το group «Επιπλέον Υπολογισμός» με τις επιλογές:
•    Συσχετιζόμενες άδειες (υπόλοιπο από δικαίωμα κατόπιν ενημέρωσης στο δικαίωμα του εργαζόμενου)
•    Προσθαφαίρεση (από καρτέλα εργαζόμενου)
Ανάλογα με την επιλογή του χρήστη στο τέλος των υπολογισμών των τύπων θα προστίθενται κατά περίπτωση οι αντίστοιχες τιμές των πρόσθετων αδειών.
Στη φόρμα έχει προστεθεί νέα στήλη "Συσχετ/Προσθ." όπου απεικονίζονται οι επιπλέον ημέρες υπολογισμού.

2.    Νέα δυνατότητα εκτύπωσης δανείων εργαζομένων που δεν έχουν κίνηση.
Συγκεκριμένα από menu / Διαχείριση / Διαχείριση ανταμοιβών / Διαχείριση παροχών / Εκτυπώσεις δανείων / Κατάσταση δανείων εργαζομένων ενσωματώθηκε μια νέα παράμετρος που λέγεται «Εμφάνιση δανείων χωρίς κίνηση». Μέσω της νέας αυτής παραμέτρου δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να εμφανίσει στην προεπισκόπηση της εκτύπωσης και τους εργαζομένους που έχουν δάνεια τα οποία δεν έχουν κίνηση ακόμα.

3.    Βελτιστοποίηση της εκτύπωσης «Πρόσθετες Αποδοχές» με την ενσωμάτωση νέας παραμέτρου «Ανά διεύθυνση Διαβάθμισης». Πιο αναλυτικά στην φόρμα εκτύπωσης Πρόσθετες Αποδοχές από το menu / Διαχείριση / Διαχείριση Πρόσθετων Αποδοχών / Πρόσθετες  ενσωματώθηκε μια νέα παράμετρος που λέγεται «Ανά διεύθυνση Διαβάθμισης». Με τη νέα αυτή επιλογή τα δεδομένα της εκτύπωσης ομαδοποιούνται ανά διεύθυνση διαβάθμισης.