v17.1.0 (07-03-17) - Βεβαιώσεις Αποδοχών 2016 - Ενσωμάτωση Νέων Φορμών Αντιστοίχισης Λογαριασμών ΕΓΛΣ - ΕΛΠ και Μετατροπής Εταιρίας σε ΕΛΠ

Α. ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ 2016
 
Με την νέα έκδοση, ενημερώθηκαν τα νέα είδη των Βεβαιώσεων Αποδοχών, όπως ορίζονται από την ΠΟΛ.1025/2017 και σας παρέχεται η δυνατότητα του υπολογισμού και της αυτόματης υποβολής των Βεβαιώσεων Αποδοχών από επιχειρηματική δραστηριότητα για το Φορολογικό έτος 2016, αντλώντας δεδομένα από τις καταχωρήσεις που έχουν γίνει στη λογιστική.

Β. ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΝΕΩΝ ΦΟΡΜΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΕΓΛΣ - ΕΛΠ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΕ ΕΛΠ

Η Epsilon Net, συνεχίζοντας την σειρά ενεργειών που στοχεύουν στην τεχνολογική εξέλιξη παράλληλα με τον εμπλουτισμό των υφιστάμενων λειτουργιών των εφαρμογών Λογιστικής Διαχείρισης, ενσωματώνει στη νέα έκδοση την ανασχεδιασμένη φόρμα «Αντιστοίχισης Λογαριασμών με ΕΛΠ», με την οποία πραγματοποιείται η διαδικασία αντιστοίχισης των λογαριασμών της τρέχουσας εταιρείας με τους λογαριασμούς της πρότυπης εταιρείας Epsilon Net Γενική Λογιστική(ΕΛΠ).

Με τη διάθεση της νέας φόρμας αντιστοίχισης λογαριασμών παρέχονται νέες δυνατότητες μεταξύ των οποίων:

•    Δυνατότητα αντιστοίχισης μόνο των λογαριασμών που χρησιμοποιούνται στην εταιρεία
•    Μαζική αντιστοίχιση λογαριασμών
•    Εμφάνιση δενδροειδούς ανάπτυξης των δυο λογιστικών σχεδίων, ΕΓΛΣ και ΕΛΠ

*Εφόσον η τρέχουσα εταιρεία ακολουθεί το πρότυπο ΕΓΛΣ της Epsilon Net, η αντιστοίχιση των λογαριασμών γίνεται αυτόματα μέσω της πρότυπης αντιστοίχισης.

Με την νέα έκδοση, είναι διαθέσιμη η νέα φόρμα «Μετατροπής Εταιρίας σε ΕΛΠ» με την οποία πραγματοποιείται η δημιουργία νέας εταιρείας που χρησιμοποιεί το πρότυπο λογιστικό σχέδιο ΕΛΠ της Epsilon Net με ταυτόχρονη μεταφορά του συνόλου των πληροφοριών που υπάρχουν στην ήδη υπάρχουσα εταιρεία.

**Προϋπόθεση για την εκτέλεση της διαδικασίας είναι η αντιστοίχιση του συνόλου των λογαριασμών της τρέχουσας εταιρείας με τους λογαριασμούς της πρότυπης Epsilon Net Γενική Λογιστική (ΕΛΠ) μέσω του κυκλώματος «Αντιστοίχισης Λογαριασμών με ΕΛΠ».


 Γ. ΝΕΑ ΦΟΡΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΩΝ

Η Epsilon Net κάνοντας χρήση των τελευταίων τεχνολογιών, εμπλουτίζει διαρκώς τις εφαρμογές της με νέα εργαλεία για την καλύτερη συνεργασία με τους πελάτες της. Ιδιαίτερη βαρύτητα στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας δίνεται στις προτάσεις και τις παρατηρήσεις του συνόλου των πελατών. Για το λόγο αυτό, με τη διάθεση της νέας έκδοσης, ενσωματώθηκε νέα φόρμα Αποστολής Παρατηρήσεων, όπου παρέχεται πλέον η δυνατότητα στο χρήστη να υποβάλει την παρατήρησή του κατηγοριοποιώντας την σε:

o    Πρόταση Βελτίωσης
o    Πρόβλημα με την Εφαρμογή
o    Απορία/Ερώτηση
o    Επιβράβευση

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα επισύναψης αρχείου αποστολής, έως 20Mb. Τέλος, μετά την ολοκλήρωση της αποστολής ο χρήστης λαμβάνει αυτόματα απαντητικό mail με τον «Κωδικό αναφοράς θέματος».

Δ. ΛΟΙΠΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκαν επίσης, βελτιώσεις και προσθήκες  σε επιμέρους διαδικασίες της εφαρμογής που αφορούν τα παρακάτω θέματα:

•    Προσθήκη στήλης «Διαφορά ΦΠΑ» στην εκτύπωση "Κατάσταση Εσόδων –Εξόδων"
•    Δυνατότητα εξαγωγής και υποβολής αρχείου ΜΥΦ με αρνητικά σύνολα για την Κατηγορία Λοιπών Δαπανών
•    Απεικόνιση στον λογαριασμό Γενικής Λογιστικής του συνδεδεμένου λογαριασμού Εναλλακτικού Λογιστικού Σχεδίου
•    Εμφάνιση πιστωτικών τιμολογίων  στην εκτύπωση της Διαχείρισης Πακέτου, από τη Φορολογητέα Βάση
•    Προσθήκη  λογαριασμών Αξιογράφων στην Πρότυπη Εταιρεία 99997