Όμιλος Epsilon Net: Δυναμική παρουσία στο Διεθνές Συνέδριο Future of Retail 2022 της ΕΣΕΕ

Ο Όμιλος Epsilon Net συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο «Future of Retail 2022» που διοργάνωσε η ΕΣΕΕ και έλαβε χώρα το τριήμερο 27 - 29 Μαΐου στο Intercontinental, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους από 800 συνέδρους, να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις στο χώρο του λιανεμπορίου. Κύρια θεματική του συνεδρίου αποτέλεσε το πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες συγκροτούν το υπό διαμόρφωση «υβριδικό» εμπορικό κατάστημα της ψηφιακής εποχής και, παράλληλα, η εξοικείωση με έννοιες, όπως η βιωσιμότητα και οι επιπτώσεις της στο λιανικό εμπόριο, οι νέες τεχνολογίες και οι εφαρμογές έξυπνων συναλλαγών κ.α.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, εκπρόσωποι του Ομίλου Epsilon Net συμμετείχαν σε συζητήσεις αναδεικνύοντας πως θα διαμορφωθεί το μέλλον του Retail. Σύμφωνα με τις εισηγήσεις τους, βασική προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις του κλάδου αποτελεί η επιλογή των απαραίτητων ψηφιακών λύσεων, ώστε να εξασφαλίσουν την προσαρμοστικότητα, που χρειάζονται, για να συνεχίσουν να αναπτύσσονται στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Πιο αναλυτικά, στη θεματική ενότητα «Αναδυόμενες στρατηγικές λιανικής, ηλεκτρονικό εμπόριο και καινοτομία» ο Χρήστος Κωστούλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Digital4U, εξειδικευμένης θυγατρικής του Ομίλου στους τομείς του Ecommerce και του Digital Marketing, υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε στη μέση μιας ψηφιακής επανάστασης της οποίας δεν γνωρίζουμε το μέλλον. Το μόνο που είναι σίγουρο, είναι ότι η βασική αλλαγή είναι αυτή των καταναλωτικών προτύπων, με τον καταναλωτή να δέχεται έναν εξαιρετικά σημαντικό όγκο πληροφοριών που τον καθιστούν ευμετάβλητο. Ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να απορροφήσουν τη νέα πραγματικότητα και να στραφούν στην υιοθέτηση ψηφιακών λύσεων που θα τις διευκολύνουν να ανταποκριθούν με ασφάλεια στα νέα δεδομένα»

Επίσης, την τελευταία μέρα του συνεδρίου, στη θεματική ενότητα «Έξυπνες Συναλλαγές & Νέες Τάσεις στις Πληρωμές» o Πέτρος Κοραλής, Διευθυντής Πωλήσεων της Epsilon Net, τόνισε ότι η πανδημία συνετέλεσε καθοριστικά στην επέκταση της ψηφιοποίησης τόσο του λιανεμπορίου όσο και του επιχειρηματικού κόσμου γενικότερα, υποστηρίζοντας ότι η πληροφορική παράσχει λύσεις και στο χώρο των ηλεκτρονικών πληρωμών. Οι πολυκαναλικές πληρωμές, σημείωσε, είναι, πλέον, εύκολα εφαρμόσιμες, εξασφαλίζουν τη φιλικότητα προς τον πελάτη, προσφέροντάς του ενισχυμένο customer experience και, παράλληλα εξοικονομούν κόστος και χρόνο, ενώ πραγματοποιούνται με ασφάλεια. Παράλληλα, υπογράμμισε, πως η διασύνδεση με την πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ θα διευκολύνει την ψηφιοποίηση, ενώ το έργο των μικρών επιχειρήσεων μπορεί να ενισχυθεί σημαντικά με την υιοθέτηση ενός αποτελεσματικού πληροφοριακού συστήματος συνδυαστικά με υπηρεσίες Παρόχου Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης. Τέλος, τόνισε πως σήμερα είναι ακόμα πιο εύκολο για τις επιχειρήσεις να κάνουν το ψηφιακό τους βήμα, καθώς αυτή την περίοδο αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα «ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΜΕ» (vouchers) του Ταμείου Ανάκαμψης, με το όποιο ΜμΕ επιχειρήσεις μπορούν να επιδοτηθούν έως 90% για την προμήθεια ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, και για το οποίο ο Όμιλος Epsilon Net μπορεί να αποτελέσει καίριο αρωγό ολοκληρωμένης ενημέρωσης και παροχής λύσεων.

Ο Όμιλος Epsilon Net, με δυναμική παρουσία στο χώρο του Retail, παρακολουθώντας τόσο τις διεθνείς τεχνολογικές τάσεις όσο και τις εγχώριες αλλαγές, προσφέρει ένα ολοκληρωμένο portfolio λύσεων που ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των επιχειρήσεων του κλάδου, ανεξάρτητα από το μέγεθος και τη δραστηριότητά τους, εξασφαλίζοντας τους επιχειρησιακή λειτουργικότητα, αποτελεσματικότητα και ανταγωνιστικότητα.

Δείτε επίσης

Ο Όμιλος EPSILON NET διακρίθηκε ως Best Workplaces™ for Women Hellas 2023!

O Όμιλος EPSILON NET με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του Great Place to Work® ως Best WorkplacesTM for Women Hellas 2023, σε συνέχεια της συμμετοχής του στην ετήσια έρευνα εργασιακού περιβάλλοντος Trust Index©...

Διαβάστε περισσότερα

Όμιλος EPSILON NET: Δύο κορυφαίες διακρίσεις στο 25o Greek ICT Forum Greek ICT Award & ICT Jubilee

Με κριτήριο την αναπτυξιακή του πορεία και την πολυετή δραστηριότητα στον τομέα της πληροφορικής, απονεμηθήκαν στον Όμιλο EPSILON NET δύο από τις κορυφαίες διακρίσεις/βραβεύσεις του θεσμού....

Διαβάστε περισσότερα

Η Alfa Pharm A.E. υιοθέτησε επιτυχώς την νέα πλατφόρμα Galaxy Pharma από τις Epsilon SingularLogic & Epsilon CSA

Η Alfa Pharm A.E. υιοθέτησε επιτυχώς την νέα πλατφόρμα Galaxy Pharma από τις Epsilon SingularLogic & Epsilon CSA

Διαβάστε περισσότερα