Ενημερωτικές Ημερίδες της ΕΣΕΕ και του Ομίλου EPSILON NET για τις Δράσεις ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ του Νέου ΕΣΠΑ

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και ο Όμιλος EPSILON NET, στο πλαίσιο ενεργειών, που διεξάγουν, με στόχο την ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τις δυνατότητες αξιοποίησης αναπτυξιακών προγραμμάτων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, διοργάνωσαν ενημερωτικές ημερίδες σχετικά με τη Δέσμη Δράσεων για τον «Ψηφιακό Μετασχηματισμό των ΜμΕ», του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Σκοπός της Δέσμης των συγκεκριμένων Δράσεων είναι η ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων στην υιοθέτηση και ενσωμάτωση σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικό ενδιαφέρον για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις συγκεντρώνει η 1η Δράση, με την επωνυμία «Βασικός Ψηφιακός Μετασχηματισμός», η οποία στηρίζει επιχειρήσεις, που δεν έχουν ακόμα ενσωματώσει σημαντικές Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) στη λειτουργία τους και στοχεύουν στη ψηφιακή αναβάθμιση τους μέσα από την κάλυψη βασικών αναγκών σε λογισμικό, υπηρεσίες και εξοπλισμό.

Στη συγκεκριμένη Δράση το ύψος της επιδότησης κυμαίνεται σε ποσοστό 50% έως 60%, ανάλογα με τη περιφέρεια που δραστηριοποιείται η επιχείρηση, αφορά επιχειρήσεις με 3 ΕΜΕ (Ετήσιες Μονάδες Εργασίες) και άνω για το 2022 και επιχειρηματικά σχέδια προϋπολογισμού από 18.000€ έως 30.000€ για την απόκτηση ψηφιακών εργαλείων και σχετικών υπηρεσιών.

Κρίσιμος παράγοντας για την ενεργοποίηση των δυνητικών δικαιούχων/επιχειρήσεων,προκειμένου να επωφεληθούν από τις συγκεκριμένες δράσεις είναι η έγκαιρη και στοχευμένη ενημέρωση τους.

Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, διεξήχθη με ιδιαίτερη επιτυχία η διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα, η οποία απευθυνόταν σε ιδιοκτήτες και στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέλη εμπορικών συλλόγων και συνδέσμων, που υπάγονται στην ΕΣΕΕ, καθώς και σε φοροτεχνικούς και στελέχη λογιστηρίων.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, στο πλαίσιο της στρατηγικής της συνεργασίας με την EPSILON NET, παρουσιάζοντας τα αναπτυξιακά χρηματοδοτικά προγράμματα και τις εξειδικευμένες υπηρεσίες της για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών ΜμΕ.

Η θεματολογία της ενημερωτικής παρουσίασης επικεντρώθηκε:

  • στη συγκριτική παρουσίαση των 3 Δράσεων του Ψηφιακού Μετασχηματισμού
  • στη διαδικασία και την ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων
  • στην αναλυτική περιγραφή της Δράσης 1- Βασικός Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ
  • στις κατηγορίες των επιλέξιμων δαπανών και τα κριτήρια ένταξης των επιχειρήσεων

ενόσω, παράλληλα, έγινε ενημέρωση σχετικά με τη δυνατότητα αξιοποίησης:

  • των ολοκληρωμένων προτάσεων για την ψηφιακή μετάβαση των επιχειρήσεων, μέσω των επιχειρήσεων του Ομίλου EPSILON NET, και
  • ενός ολοκληρωμένου πλαισίου αναπτυξιακών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, εργαλείων & υπηρεσιών καθώς και συμβουλευτικής καθοδήγησης, που έχει σχεδιάσει και προσφέρει η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ για την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων

Τέλος, έγινε και μια συνοπτική ενημέρωση σχετικά με τις Δράσεις του προγράμματος της Πράσινης Μετάβασης και ειδικότερα:

  • στις βασικές προϋποθέσεις ένταξης των επιχειρήσεων
  • στα κύρια χαρακτηριστικά των Δράσεων
  • και στις κατηγορίες επιλέξιμων δαπανών

Τις εισηγήσεις σχετικά με τις Δράσεις του Νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 και τις ολοκληρωμένες λύσεις επιχειρηματικού λογισμικού, ηλεκτρονικής τιμολόγησης, εργαλείων collaboration και E-commerce, καθώς και για τα εργαλεία χρηματοδότησης, που παρέχει η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ στις επιχειρήσεις, πραγματοποίησαν οι:

  • Φώτης Ρωμούδης, Διευθυντής Ανάπτυξης του Ομίλου EPSILON NET
  • Πέτρος Κοραλής, Sales Director της EPSILON NET
  • Νικόλαος Κάρλοβιτς, Επικεφαλής Τομέα Πελατών Βusiness Banking, Διεύθυνση Business Banking & Key Accounts Segments, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Την Ημερίδα συντόνισε ο κ. Μανόλης Μανιούδης, Οικονομικός Αναλυτής του ΙΝΕΜΥ – ΕΣΕΕ.

Χορηγοί επικοινωνίας της Ημερίδας ήταν τα ενημερωτικά portals e-forologia.gr και taxheaven.gr.

Σε συνέχεια των ενημερωτικών ενεργειών, την Τετάρτη 03/05/2023 η ΕΣΕΕ και ο Εμπορικός & Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας σε συνεργασία με τον Όμιλο Epsilon Net διοργάνωσαν ενημερωτική ημερίδα με αντίστοιχη θεματολογία στην Χαλκίδα, η οποία έλαβε σημαντικά θετική ανταπόκριση από ιδιοκτήτες εμπορικών επιχειρήσεων – μέλη Εμπορικού & Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας, καθώς και από φοροτεχνικούς και στελέχη λογιστηρίων της Χαλκίδας.

Η θεματολογία σε αυτήν την ημερίδα εστίασε:

  • Στην αναλυτική παρουσίαση της 1ης ΔΡΑΣΗΣ του προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός»
  • Στην διαδικασία των αιτήσεων και στις κατηγορίες επιλέξιμων δαπανών
  • Στις ολοκληρωμένες ψηφιακές λύσεις που προσφέρει ο Όμιλος EPSILON NET για την ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων
  • Σε συνοπτική παρουσίαση των Δράσεων για το πρόγραμμα «Πράσινη Μετάβαση»

Τις σχετικές εισηγήσεις πραγματοποίησαν οι:

  • Φώτης Ρωμούδης, Διευθυντής Ανάπτυξης του Ομίλου EPSILON NET
  • Ανδρέας Φασόλης, Sales Team Manager της EPSILON NET

Ο Όμιλος EPSILON NET σε συνεργασία με θεσμικούς φορείς των ελληνικών επιχειρήσεων, συνεχίζει και το επόμενο διάστημα τον προγραμματισμό ενημερωτικών δράσεων με στόχο την ολοκληρωμένη πληροφόρηση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων σχετικά με τις δυνατότητες αξιοποίησης των αναπτυξιακών χρηματοδοτικών προγραμμάτων για την ενίσχυση του ψηφιακού τους μετασχηματισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Δράσεις του ΕΣΠΑ 2021-2027 και μελλοντικές ενημερωτικές ημερίδες, μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο https://espa.epsilonnet.gr.

Δείτε επίσης

Όμιλος EPSILON ΝΕΤ: Gold και Silver διακρίσεις στα φετινά Mobile & ΙoΤ Excellence Awards!

Για ακόμη μια χρονιά ο Όμιλος EPSILON NET και η θυγατρική του Epsilon SingularLogic διακρίθηκαν στα Mobile & ΙoΤ Excellence Awards 2024!

Διαβάστε περισσότερα

Έναρξη διάθεσης λύσεων All in One & Digital Ταμειακής από την NBG Pay, την Εθνική Τράπεζα και τον Όμιλο EPSILON NET

Η NBG Pay και ο Όμιλος EPSILON NET ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους, με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, για τη διάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων στο τομέα του acquiring business, με έμφαση στις λύσεις All in One και e-commerce.

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική συνεργασία της EPSILON HOSPITALITY και της NanoSoft στον χώρο της παροχής λογισμικού για επιχειρήσεις εστίασης

H EPSILON HOSPITALITY και η Nanosoft ανακοινώνουν τη στρατηγική τους συνεργασία.

Διαβάστε περισσότερα