EPSILON NET : Διπλασιασμός πωλήσεων, στόχος τα 150 εκ ευρώ στο τέλος του 2025

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας κ. Ιωάννης Μίχος κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. των μετόχων στις 30.06.2023, προχώρησε σε μια συνοπτική καταγραφή των οικονομικών επιδόσεων του Ομίλου για το 2022 και αναφέρθηκε στις σημαντικές εξελίξεις που έλαβαν χώρα, όπως η στρατηγική συνεργασία με τον Όμιλο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και οι στοχευμένες εξαγορές που υλοποίησε ο Όμιλος.

Παράλληλα διατύπωσε την εκτίμηση, ότι ο Όμιλος με βάση την υφιστάμενη δυναμική του, τα δεδομένα της αγοράς και τα αναπτυξιακά σχέδια που έχουν ήδη ξεκινήσει θα συνεχίσει να εμφανίζει ισχυρά ποσοστά αύξησης των πωλήσεων του για την τριετία 2023-2025. Μεσοπρόθεσμος στόχος της διοίκησης είναι οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου την τριετία 2023 - 2025 να διπλασιαστούν (έναντι των πωλήσεων του 2022) και να ανέλθουν στο τέλος του 2025, στα 150 εκατ. Ευρώ. Η διοίκηση του Ομίλου προβλέπει ότι θα συνεχιστεί ταυτόχρονα η επίτευξη υψηλών ρυθμών κερδοφορίας με το περιθώριο (margin) EBITDA να κινείται ετησίως σε επίπεδο άνω του 30%.

Στα πλαίσια των γενικότερων τεχνολογικών εξελίξεων σε παγκόσμιο επίπεδο και του συνεχιζόμενου ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, η επίτευξη του στόχου των πωλήσεων αναμένεται να στηριχθεί:

  • στην εξέλιξη του χαρτοφυλακίου προϊόντων και υπηρεσιών στους τομείς του Business Software & του eCommerce με ιδιαίτερη αιχμή σε λύσεις που η εταιρία κατέχει ηγετικό ρόλο όπως η εξέλιξη της ήδη θεσμοθετημένης υποχρέωσης των επιχειρήσεων για την κάρτα εργασίας (digital labor card) και των λύσεων e-invoicing μέσα από την πλατφόρμα Smart.
  • στην ενίσχυση του ολοκληρωμένου οικοσυστήματος προστιθέμενης αξίας και την παροχή «all in one solution» για τους τελικούς πελάτες
  • στην σταδιακή ανάπτυξη των εργασιών στο εξωτερικό (Κύπρος & Ρουμανία)
  • στην υλοποίηση του δυναμικού προγράμματος εξαγορών
  • στην αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων του ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ και του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027, στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού
  • στην εφαρμογή σε τεχνικό & επιχειρησιακό επίπεδο της ολοκληρωμένης στρατηγικής συμφωνίας με τον Όμιλο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ αξιοποιώντας τις καινοτόμες δυνατότητες των τεχνολογικών συστημάτων «Embedded Finance» και «Banking as a Service».

Η Διοίκηση του Ομίλου εκτιμά, ότι η επιτυχημένη εκτέλεση του επιχειρηματικού σχεδίου το 2022, τα θετικά αποτελέσματα του Α’ Τριμήνου του 2023, το δυναμικό πρόγραμμα εξαγορών και τα αναμενόμενα οφέλη από τα προϊόντα & τις υπηρεσίες που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ αποτελούν τις βάσεις για τον νέο αναπτυξιακό κύκλο του Ομίλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την περίοδο 2023-2025.

Δείτε επίσης

ΟΜΙΛΟΣ EPSILON NET: Απόκτηση των εφαρμογών λογισμικού ERP ERMIS & HR MaSter από τη LAVISOFT

O Όμιλος EPSILON NET ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε από τις εταιρίες του Ομίλου και θυγατρικές της EPSILON NET AE, Epsilon SingularLogic & EPSILON HR, η απόκτηση των εφαρμογών ERP ERMIS και HR MaSter από την εταιρία LAVISOFT A.E.

Διαβάστε περισσότερα

EPSILON HOSPITALITY | 4 Σημαντικές Διακρίσεις στα Tourism Awards 2024

Η EPSILON HOSPITALITY ξεχώρισε στη βραδιά απονομής των Tourism Awards 2024 αποσπώντας 4 σημαντικές διακρίσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Όμιλος EPSILON NET: Συμμετέχει δυναμικά στη Διεθνή Έκθεση Καινοτομίας και Τεχνολογίας, BEYOND

Ο Όμιλος EPSILON NET συμμετέχει για 2η φορά στην Διεθνή Έκθεση Καινοτομίας και Τεχνολογίας BEYOND που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως 27 Απριλίου, στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα