v17.1.0 (27-01-17) - Προϋπολογιστικά έντυπα 2017

Αφορά τα προϊόντα

Tax System 5 Tax System 5 Estate

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως η έκδοση 17.1.0 του προγράμματος TaxSystem είναι διαθέσιμη προς αναβάθμιση. Η αναβάθμιση του λογισμικού περιλαμβάνει τις παρακάτω προσθήκες / βελτιώσεις :

ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΣΤΟ ΟΙΚ. ΕΤΟΣ 2017

Η Epsilon Net, πάντα πιστή στο ραντεβού της με τις νέες φορολογικές υποχρεώσεις, παρέχει στους χρήστες της την δυνατότητα Υπολογισμού Αποτελεσμάτων και Φόρου Νομικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2016 μέσω της διάθεσης των προϋπολογιστικών εντύπων. Συγκεκριμένα διατίθενται τα παρακάτω έντυπα:
•    Ε2 - Αναλυτική Κατάσταση για τα Μισθώματα Ακινήτων
•    Ε3 – Κατάσταση Οικονομικών Στοιχείων από Επιχειρηματική Δραστηριότητα
•    Φ.Ε.Ν.Π. - Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Νομικών Προσώπων και Νομικών Οντοτήτων

Το άνοιγμα των νέων εντύπων εκτελείται με επιλογή Οικ. Έτους 2017 στην εφαρμογή. Σε όλα τα έντυπα πραγματοποιείται αντιγραφή των δεδομένων από το προηγούμενο έτος.

ΝΕΟ ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ

Υπόχρεοι υποβολής της Δήλωσης Αποθεμάτων Μετάταξης είναι βάσει της ΠΟΛ. 1199/2016, οι υπόχρεοι που εντάσσονται στις περιπτώσεις των παραγράφων  7, 8, 9, 10, 11 και 14 του άρθρου 41 του Ν.2859/2000. Το έντυπο πρέπει να υποβληθεί εντός (2) μηνών από την μετάταξη και είναι διαθέσιμο για δημιουργία, μέσω της κατηγορίας «Έντυπα Φ.Π.Α.» και διαθέτει τις εξής λειτουργίες :
•    Υπολογισμό του εντύπου
•    Εκτύπωση σε χαρτί Α4

ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΝΤΥΠΟΥ Ε9 ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018

Υποχρέωση υποβολής δήλωσης Ε9 Οικ. Έτους 2018 έχει κάθε Φυσικό ή Νομικό Πρόσωπο που εντός του Ημερολογιακού Έτους 2017 είχε μεταβολές στην περιουσιακή του κατάσταση. Οι μεταβολές θα πρέπει να δηλωθούν με την υποβολή δήλωσης Ε9 Οικ. Έτους 2018, εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία της μεταβολής. Το έντυπο διαθέτει τις παρακάτω  λειτουργίες:

•    Αντιγραφή Περιουσιακής Κατάστασης από την Γ.Γ.Π.Σ.
•    Αυτόματη υποβολή στο Οικ. Έτος 2018.
•    Εκτύπωση σε λευκή κόλλα Α3 & Α4.
•    Αντιγραφή από:
    o    Άλλο Ε9
    o    Από Φ.Α.Π. Ν.Π.
    o    Μεμονωμένων δικαιωμάτων

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ

•    Υποβολή του εντύπου Φ01-019 με χρήση Mozilla Firefox. Σε όσα τερματικά διαθέτουν λειτουργικό σύστημα Windows XP ή Windows Vista, λόγω της αναβάθμισης του πρωτοκόλλου ασφαλείας από την Γ.Γ.Π.Σ.. η υποβολή του εντύπου Απόδοσης παρακρατούμενου φόρου εισοδήματος εργολάβων (Φ01-019) πλέον θα πραγματοποιείται με την χρήση του Mozilla Firefox.
•    Άντληση Οφειλών Γ.Γ.Π.Σ. για τερματικά Windows XP ή Vista. Πραγματοποιήθηκε βελτίωση στην ταχύτητα της διαδικασίας Άντλησης Οφειλών από την Γ.Γ.Π.Σ., με ταυτόχρονη κάλυψη των τερματικών που διαθέτουν λειτουργικό σύστημα Windows XP ή Windows Vista.