Η Epsilon Net εστιάζει στην αύξηση της κερδοφορίας του Ομίλου και τη διαρκή ανάπτυξη του μεριδίου αγοράς της

Emea.gr | Φεβρουάριος 2021| Δείτε το άρθρο

Μπορεί η Epsilon Net να έχει επιδοθεί τελευταία σε μια εντυπωσιακή πορεία κινήσεων γεμάτες νόημα και ουσία στην εγχώρια αγορά, ως απόρροια μιας εντυπωσιακής ανάγνωσης των ισχυόντων δεδομένων, μα και των αναγκών της ίδιας της αγοράς, ωστόσο όπως καταδεικνύουν τα λεγόμενα του Προέδρου της, Γιάννη Μίχου, βρίσκεται σε διαδικασία περαιτέρω χαρτογράφησης, που μπορεί να καταλήξει σε μια καινούρια εξαγορά, στην διείσδυση σε νέα καθετοποιημένα τμήματα ή ακόμη και στην ενίσχυση της παρουσίας σε εκτός των συνόρων αγορές. Απώτερος σκοπός, είναι ο Όμιλος Epsilon Net να ηγηθεί της προσπάθειας ώστε η ελληνική οικονομία και επιχειρηματικότητα να γίνουν πλήρως ανταγωνιστικές στη νέα ψηφιακή εποχή και τα δεδομένα που την συνοδεύουν.

Κύριε Μίχο, η EPSILON NET ξεκίνησε το 1992 ως μια μικρή προσωπική εταιρία, το 1999 μπήκε σε μια νέα δυναμική φάση με μια μικρή ομάδα στελεχών και εργαζομένων και ακολούθησε μια περίοδος ραγδαίας ανάπτυξης, με σημαντικούς σταθμούς την εισαγωγή της στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α.) του Χρηματιστηρίου Αθηνών το 2008 και -εν μέσω πανδημίας- στην Κύρια Αγορά του ΧΑΑ τον Ιούλιο του 2020. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια αναδείχθηκε σε μια από τις 100 σημαντικότερες εταιρείες της Ευρώπης και σε πρωταγωνιστή της ελληνικής αγοράς. Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχημένης πορείας σας;

Η σωστή διάγνωση των αναγκών της αγοράς και το ομαδικό πνεύμα ήταν τα «κλειδιά» που, από τα πρώτα της βήματα, άνοιξαν στην Epsilon Net την πόρτα της επιτυχίας και της έδωσαν γρήγορα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Θα μου επιτρέψετε να πω ότι όπως και σε όλα τα business stories το μυστικό της επιτυχίας είναι ένα. Όραμα, προσήλωση στο στόχο και σκληρή δουλειά. Συνέπεια και συνέχεια. Φθάνοντας σήμερα στην ψηφιακή εποχή και την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε το όραμα και τα σχέδια μας με τους συνεργάτες, τους μετόχους, τους εργαζόμενους και τους πελάτες μας. Τα αποτελέσματα της δουλειάς μας «μιλούν» για μας. Έτσι, στην πραγματικότητα έχει γίνει «κοινό μυστικό» της επιτυχίας μας πως, εμείς στην Epsilon Net, έχουμε πάθος με την πληροφορική και την καινοτομία, δίνουμε πάντα το 100% σε όλα τα έργα μας και οικοδομούμε σχέσεις εμπιστοσύνης και αμοιβαίου οφέλους σε κάθε συνεργασία. Με πάσα ειλικρίνεια, πέρα από την ισχυρή επιχειρηματική ανάπτυξη και τα αξιόλογα οικονομικά αποτελέσματα που έχουμε επιτύχει, με ικανοποιεί βαθιά το γεγονός ότι η επιχειρηματική κοινότητα εκτιμά τους ανθρώπους και την κουλτούρα της.

Πόσο σημαντική ήταν η μετάταξη από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών για την EPSILON NET; Ποιους σκοπούς εξυπηρετούσε η συγκεκριμένη απόφασή σας;

Η είσοδός μας στην Kύρια Aγορά του Χρηματιστηρίουήταν το επιστέγασμα της πολύ πετυχημένης εικοσαετούς διαδρομής μας και, ταυτόχρονα, σηματοδότησε το άνοιγμα ενός νέου μεγάλου αναπτυξιακού κύκλου. Η άντληση κεφαλαίων μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και η εμπιστοσύνη, με την οποία το επενδυτικό κοινό περιέβαλλε εξ αρχής έως σήμερα το εγχείρημα, έδωσαν στον Όμιλο Epsilon Net νέα ισχυρά εφόδια για την ολοκλήρωση του στρατηγικού επενδυτικού του σχεδίου για το 2020 που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Συγκεκριμένα, η μετάταξη στην Kύρια Αγορά σχεδιάστηκε μεθοδικά και απέδωσε άμεσα τα αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα: Πρώτον, την ισχυροποίηση του Ομίλου μέσω στρατηγικών συνεργασιών και εξαγορών εδραιώνοντας την ηγετική του θέση σε όλους τους τομείς δραστηριότητας του, δεύτερον την αύξηση του μεριδίου αγοράς της εταιρίας και τρίτον την επέκτασή της σε νέες κάθετες αγορές. Το εξαιρετικό αποτύπωμα των επενδυτικών μας κινήσεων στην οικονομική εικόνα της εταιρίας δημιουργεί πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους μετόχους μας, δικαιώνοντας εκ νέου την επιλογή μας, όπως και τη δική τους.

Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας η EPSILON NET θεωρείται από τους κερδισμένους της ελληνικής οικονομίας. Το τελευταίο τρίμηνο του 2020 προχωρήσατε στην εξαγορά του 80% της Data Communication και στην -από κοινού με την Space Hellas – απόκτηση του 99,61% των μετοχών της εταιρείας Singular Logic από τις εταιρείες Marfin Investment Group (MIG) και Tower Techonology Holdings (Overseas). Επίσης, πριν από λίγες ημέρες ιδρύθηκε νέα εταιρεία, η «Epsilon Singular Logic ΑΕ», με βασικό στόχο τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων. Ποια είναι τα υπόλοιπα επενδυτικά σας σχέδια;

Πρώτοι στόχοι της Epsilon Net το επόμενο διάστημα, βάσει του προσεκτικά και έγκαιρα σχεδιασμένου αναπτυξιακού μας πλάνου, είναι η περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας του Ομίλου και η συνεχής ανάπτυξη του μεριδίου αγοράς. Οι στόχοι αυτοί διευρύνονται και διευκολύνονται, αφενός από την υποχρεωτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης μέσω της πλατφόρμας myDATA της ΑΑΔΕ, αφετέρου από τις νέες απαιτήσεις και ευκαιρίες ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων που δημιουργεί η πανδημία.

H εξαγορά της Data Communication, η οποία εκτός από πολύ δυναμικές λύσεις στην αγορά των λογιστικών γραφείων και μισθοδοσίαςτων επιχειρήσεων έχει επενδύσει σε CRM και ERP της Microsoft δημιουργεί οικονομίες κλίμακας για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν διεθνείς λύσεις μηχανογράφησης. Η συνεργασία μας με τη Space Hellas στην εξαγορά της SingularLogic δομήθηκε πάνω στην απόλυτη συμπληρωματικότητα των εταιριών, στοιχείο της οποίας είναι το γεγονός ότι η Epsilon Net, με την πιστοποίησή της ως Πάροχος ηλεκτρονικής τιμολόγησης καλύπτει πλήρως τις ανάγκες ολόκληρου του πελατολογίου.

Με την ίδρυση της «Epsilon Singular Logic ΑΕ» δημιουργήσαμε τον εμπορικό βραχίονα διαχείρισης του νέου διευρυμένου δικτύου συνεργατών μας, εξασφαλίζοντας ενιαία στρατηγική προώθησης του συνόλου των προϊόντων που είναι πλέον στη διάθεση των παλιών και των νέων πελατών, τόσο της Epsilon Net όσο και τη SingularLogic. Κάτω από την κοινή εταιρική «ομπρέλα» το νέο, υπερπλήρες portfolio εμπορολογιστικών, ERP, CRM και HRM λύσεων τίθεται στη διάθεση όλων των επιχειρήσεων, που στο εξής είναι πελάτες και συνεργάτες της «Epsilon Singular Logic».

Παρακολουθούμε πολύ προσεχτικά και αναλύουμε σε βάθος, όλες τις εξελίξεις στην οικονομία και τις ανακατατάξεις στην αγορά. Δεν αποκλείουμε περαιτέρω επενδύσεις, ιδιαίτερα σε κάθετες αγορές, όπως π.χ. ο κλάδος της ένδυσης. Επίσης, η εμπειρία και τεχνογνωσία, από τη μία πλευρά της Space Hellas στα ψηφιακά έργα του Δημοσίου, και από την άλλη, της Epsilon Net στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, δημιουργούν στον κοινό εταιρικό μας σχήμα σημαντικές δυνατότητες εκμετάλλευσης των ευκαιριών που θα προκύψουν τόσο μέσω των δράσεων της «Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού», όσο και αυτών που θα στηρίξουν το νέο ΕΣΠΑ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.



H EPSILON NET βρίσκεται σε μια συνεχή φάση ανάπτυξης με σταθερή αύξηση του μεριδίου αγοράς και παραγωγή νέων προϊόντων τις τελευταίες δυο δεκαετίες. Πώς έχετε κατορθώσει να αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά τις προκλήσεις των τεχνολογικών εξελίξεων, τον ανταγωνισμό και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της ελληνικής αγοράς;

Όλα αυτά τα χρόνια παραμένουμε αφοσιωμένοι στο εταιρικό μας όραμα και διατηρούμε τον ίδιο ενθουσιασμό κάτω από όλες τις περιστάσεις, μέσα από συνεχώς νέους, υλοποιήσιμους στόχους. Κατ’ αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε υψηλό βαθμό ικανοποίησης εντός και εκτός της εταιρίας. Με ανθρωποκεντρική και πελατοκεντρική προσέγγιση «χτίζουμε» την καλή φήμη της εταιρίας και προσελκύουμε επιστημονικό και τεχνολογικό προσωπικό αντάξιο των απαιτήσεων και προσδοκιών μας. Επιπλέον από τη πρώτη στιγμή δώσαμε έμφαση και στην ενημέρωση και την εκπαίδευση των επιχειρήσεων. Το έργο αυτό περνά μέσα από το portal e-forologia.gr και το Περιοδικό Epsilon7, καταξιωμένα μέσα ενημέρωσης σε θέματα φορολογίας, εργασίας, και όχι μόνο. Στο e-forologia.gr διαθέτουμε την πιο πλούσια και έγκυρη online τράπεζα φορολογικών και εργατικών πληροφοριών γι’ αυτά τα θέματα. Αποδείξαμε πως, ακόμη και στις δυσκολότερες εποχές για την ελληνική οικονομία, είχαμε σταθερή προσήλωση στον εντοπισμό νέων ευκαιριών δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για τους πελάτες, τους συνεργάτες και τους εργαζόμενους μας.

Την τελευταία δεκαετία, που η χώρα πέρασε μια από τις σημαντικότερες οικονομικές κρίσεις στην ιστορία της, η EPSILON NET διαχειρίστηκε αποτελεσματικά τις δυσκολίες και αναδείχθηκε ως μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες, μετατρέποντας τη κρίση σε «καταλύτη» ανάπτυξης. Με ποιο τρόπο αξιοποιήσατε τις επιχειρηματικές ευκαιρίες της κρίσης;

Η σταθερή επιλογή μας να αυτοχρηματοδοτούμε τις επενδύσεις μας με ιδίους πόρους – ακόμη και σε δύσκολες εποχές και η ικανότητά μας να παράγουμε προϊόντα τεχνολογίας «αιχμής» που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς μας έφεραν μπροστά από τον ανταγωνισμό. Διατηρώντας καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας την πελατοκεντρική προσέγγιση μας, λειτουργήσαμε ως ο φυσικός σύμμαχος των επιχειρήσεων και των λογιστικών γραφείων απέναντι στην κρίση. Ως φυσική ροή των πραγμάτων, ήρθε από την αγορά η αναγνώριση αρχικά ως το μοναδικό one – stop – shop για τον σύγχρονο λογιστή-φοροτεχνικό και πολύ γρήγορα ως leader σε όλη την γκάμα των εμπορολογιστικών προϊόντων, ERP/CRM, ICT λύσεων για επαγγελματίες και επιχειρήσεις και των συστημάτων μισθοδοσίας και διαχείρισης προσωπικού.

Κομβική για τον Όμιλο Epsilon Net υπήρξε το 2013 η δημιουργία της δικής μας business software πλατφόρμας Pylon, με τεχνολογίες web , cloud και mobile , οι οποίες σήμερα αποτελούν για τις περισσότερες επιχειρήσεις το Α και το Ω στην καθημερινή λειτουργία τους. Το σημαντικό είναι πως δεν επιτρέψαμε στην κρίση να δημιουργήσει εμπόδια στην επικοινωνία με τους πελάτες μας. Ακούμε τις προτάσεις τους και βλέπουμε τις ανάγκες τους καλύπτοντας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τις απαιτήσεις της νέας ψηφιακής εποχής. Γι’ αυτό και, μέσω της υβριδικής τεχνολογίας Pylon, τους παρέχουμε εξαιρετικά προϊόντα με χαμηλό κόστος που «κουμπώνουν» στις ιδιαιτερότητες του κλάδου που δραστηριοποιούνται.

Η πανδημία προσέθεσε ένα ακόμα δύσκολο χρόνο, μετά από μια μακροχρόνια περίοδο οικονομικής κρίσης που πέρασε η Ελλάδα. Πώς αντιμετωπίσατε αποτελεσματικά τις προκλήσεις της υγειονομικής κρίσης;

Οι εταιρίες πληροφορικής επέδειξαν, ως όφειλαν, τις ισχυρότερες «αντιστάσεις» και την μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες λειτουργίας, που «επιβλήθηκαν» από την επέλαση της πανδημίας, η οποία ειδικά στο «πρώτο κύμα» αιφνιδίασε το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων. Στην Epsilon Net βρεθήκαμε μάλιστα ένα βήμα μπροστά: δεν προσαρμοστήκαμε απλώς στις έκτακτες συνθήκες, τις μετατρέψαμε αμέσως σε μοχλό σημαντικής αύξησης της παραγωγικότητας. Από την αρχή της κρίσης, η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων μας εργαζόταν από απόσταση και ως σήμερα οι περισσότεροι συνεχίζουν το ίδιο μοντέλο τηλεργασίας. Η υποστήριξη των πελατών μας συνεχίζεται απρόσκοπτα και μάλιστα ακόμα πιο ολοκληρωμένα με χρήση ειδικών εργαλείων απομακρυσμένης υποστήριξης. Ο λόγος είναι ότι έχουμε εντάξει από νωρίς και πλήρως στη φιλοσοφία και εταιρική λειτουργία μας τις web τεχνολογίες, τις λύσεις για επικοινωνία και εκτέλεση συναλλαγών από απόσταση και την ανάπτυξη cloud και mobile εφαρμογών. Είναι ακριβώς το υπόδειγμα ψηφιακής επιχειρηματικής λειτουργίας που μπορεί να ισχυροποιήσει και να κάνει πιο ανταγωνιστική την κάθε επιχείρηση, το οποίο εμείς υπηρετούμε υποστηρίζοντας τις επιχειρήσεις μέσα από τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Η EPSILON NET έχει αποσπάσει στο παρελθόν δεκάδες βραβεία και διακρίσεις για προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες. Η έρευνα και η καινοτομία έχουν για την εταιρία σας το πιο σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και λύσεων;

Η καινοτομία και η τεχνολογία είναι στο DNA της Epsilon Net και συμβαδίζουν πάντα με τη σκληρή δουλειά και την προσήλωση στο αποτέλεσμα. Επενδύουμε συνεχώς στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που καθιστούν την εταιρία και τα προϊόντα της ανταγωνιστικά και ελκυστικά για κάθε επιχείρηση ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου. Είμαστε περήφανοι που η προσπάθειά μας αυτή επιβραβεύεται κάθε χρόνο με σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Χρονικά, η πιο πρόσφατή μας βράβευση είναι πριν λίγες μέρες στα βραβεία «ΧΡΗΜΑ», όπου λάβαμε το GOLD βραβείο Επιχειρηματικής Καινοτομίας 2020. Τον Δεκέμβριο είχε προηγηθεί η τετραπλή μας βράβευση στα Accounting Awards. Η σημαντικότερη όμως διάκριση που μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους και περήφανους είναι η Πιστοποίηση του Great Place to Work® που έλαβε η Epsilon Net από τον οργανισμό Great Place to Work® Hellas ακριβώς με την έναρξη της νέας χρονιάς. Αναγνωρίζεται με αυτό τον τρόπο το υψηλό επίπεδο αποδοχής του εταιρικού μας οράματος από τους εργαζόμενους και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία σε μια χρονιά, όπου οι ίδιοι συνέβαλλαν αποφασιστικά στην επίτευξη των στόχων του Ομίλου.

Η ελληνική οικονομία και η επιχειρηματικότητα (σε όλους τους κλάδους) βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σημείο, με την κυβέρνηση να δίνει προτεραιότητα στον εκσυγχρονισμό και στην ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Έχοντας τεράστια εμπειρία στις ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής, πιστεύετε ότι η Ελλάδα μπορεί να καλύψει το «τεχνολογικό χάσμα» σε σχέση με τα ευρωπαϊκά και τα διεθνή δεδομένα;

Η απόσταση που έχει να καλύψει η χώρα είναι μεγάλη, ωστόσο, η συγκυρία ευνοεί περισσότερο από ποτέ τις δράσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό κράτους και επιχειρήσεων και για την ψηφιακή κατάρτιση εργαζομένων, επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών. Ποτέ άλλοτε οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είχαν αποφασίσει να χορηγήσουν τόσο υψηλές ενισχύσεις σε αυτή την κατεύθυνση, όπως αυτές που προβλέπουν το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, από φέτος έως και τουλάχιστον το 2027.

Πολύ σύντομα, το επίπεδο ψηφιοποίησης μιας επιχείρησης θα είναι ο βασικός όρος επιβίωσης και ανάπτυξής της, καθώς και κριτήριο και για τη χρηματοδότησή της από εθνικούς ή/και κοινοτικούς πόρους. Η ανταγωνιστικότητα μιας χώρας ήδη μετριέται διεθνώς στη βάση του βαθμού ψηφιακής ωριμότητας που έχει κατακτήσει. Σε πολλά μεγάλα ψηφιακά κρατικά έργα θα απαιτηθούν συμπράξεις ευρείας κλίμακας του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα και συνέργειες επιχειρήσεων του κλάδου ΤΠΕ. Στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα η προηγμένη τεχνολογία δίνει καινοτόμες ψηφιακές λύσεις χαμηλού κόστους. Μπορούμε, λοιπόν, και πρέπει να μην αφήσουμε και αυτή την ευκαιρία να χαθεί για την Ελλάδα.

Τον Ιούλιο του 2020 η EPSILON NET απέκτησε πλειοψηφικό πακέτο μετοχών (51%) της πολωνικής εταιρείας hoteliga International. Κατέχοντας ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, περισσότερα από 75 εθνικά και διεθνή βραβεία και ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων και εφαρμογών, έχετε σχέδια για δυναμική επέκταση σε ξένες αγορές;

Διερευνούμε συστηματικά τις δυνατότητες διείσδυσης σε αγορές εκτός Ελλάδας, κυρίως στο επίπεδο των συνεργειών που θα εκμεταλλεύονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πλατφόρμαςPylon. Πρακτικά, τα συστήματα της Epsilon Net λειτουργούν ήδη με επιτυχία σε χώρες του εξωτερικού, αφού έχουν προσαρμοσθεί και παραμετροποιηθεί σε λειτουργικό και φορολογικό επίπεδο, για να υποστηρίζουν τις δραστηριότητες εκεί πολλών επιχειρήσεων – πελατών μας. Επιπλέον, μέσω της hoteliga International αποκτήσαμε ισχυρή πρόσβαση, εκτός από την Ελλάδα, σε άλλες 20 χώρες, στην αγορά του hospitality software, pms, paperless hotel systems και travel technology που εξελίσσεται ταχύτατα.

Η επένδυσή μας στη hoteliga εν μέσω της πανδημίας αναδεικνύει τη βούληση μας να στηρίξουμε την προοπτική ανάπτυξης των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, καθώς θεωρούμε ότι το comeback του τουρισμού θα είναι δυναμικό, αμέσως μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν. Προχωράμε με σταθερά και μελετημένα βήματα, χωρίς να παραγνωρίζουμε τις νέες προκλήσεις τις υγειονομικής κρίσης, παγκοσμίως. Σε κάθε περίπτωση, ο νέος αναπτυξιακός κύκλος της Epsilon Net θα περιλαμβάνει και τη διακριτή, αλλά συνεχώς αυξανόμενη παρουσία της στις ξένες αγορές.

Σε ποιους τομείς θα δώσει η EPSILON NET μεγαλύτερη βαρύτητα και σημασία τα επόμενα χρόνια;

Ο Όμιλος Epsilon Net θα ηγηθεί της προσπάθειας να γίνουν η ελληνική οικονομία και επιχειρηματικότητα πλήρως ανταγωνιστικές στη νέα ψηφιακή εποχή. Ήδη έχει διαμορφωθεί μία ολότελα νέα κατάσταση: την αναγκαιότητα των ψηφιακών αλλαγών συνειδητοποιεί, για πρώτη φορά τόσο έντονα, και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης/επιχειρηματίας. Οι επιχειρήσεις είναι αυτές που πλέον προσεγγίζουν τις εταιρίες πληροφορικής και τεχνολογίας για ψηφιακές λύσεις, και όχι το αντίστροφο. Ταυτόχρονα, προβάλλεται ως ισχυρή η βούληση και της Πολιτείας να προχωρήσει στον ψηφιακό μετασχηματισμό κρατικών δομών και υπηρεσιών.

Όπως είχαμε διαβλέψει – και με την πανδημία σε ρόλο επιταχυντή – όλα αυτά εξελίσσονται παράλληλα με την ισχυροποίηση της Epsilon Net και την εδραίωσή της σε κορυφαία θέση στην ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων. Μας συναρπάζει το γεγονός ότι το εταιρικό μας όραμα για τη δημιουργία μίας ισχυρής, ψηφιακής, καινοτόμου ελληνικής επιχειρηματικότητας καθίσταται το νέο “εθνικό project” και όραμα μιας ολόκληρης γενιάς επιχειρηματιών. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, θέτουμε ως απόλυτη εταιρική προτεραιότητα τη μεγιστοποίηση των ωφελειών της ψηφιοποίησης για τη χώρα και τις ΜμΕ. Φιλοδοξούμε ότι ο ρόλος της Epsilon Net θα αποδειχθεί καταλυτικός, ώστε όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις, από την πιο μικρή ως τη μεγαλύτερη, να κάνουν γρήγορα βήματα, με ασφάλεια, στους νέους ψηφιακούς δρόμους που ανοίγονται μπροστά τους.

Ιωάννης Μίχος | Emea.gr | Φεβρουάριος 2021| Δείτε το άρθρο

Δείτε επίσης

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Η παράταση και οι αλλαγές που φέρνει το Υπουργείο - 5 SOS, 3 βήματα και 2 εργαλεία για την διασφάλιση του εργοδότη!

Ξεκίνησε επίσημα, αλλά πιλοτικά την 1η Ιανουαρίου 2024 η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και στις βιομηχανίες.

Διαβάστε περισσότερα

PYLON Hybrid: O Gamechanger των μεγάλων επιχειρήσεων!

Industry | Μάρτιος 2024

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Βιομηχανίες & Λιανεμπόριο τρέχουν να προλάβουν εν μέσω άγχους, αποριών και γκρίνιας!

Βασίλης Πρασσάς | zougla.gr | Φεβρουάριος 2024

Διαβάστε περισσότερα