PCS: Νέες λύσεις Fintech με την εγγύηση του Ομίλου Epsilon Net

Γιώργος Ξενόφος | banks.com.gr| Φεβρουάριος 2022

H
Professional Computer Services AE έγινε στα τέλη του 2021 μέλος του κορυφαίου Ομίλου Πληροφορικής Epsilon Νet και αυτό αποτέλεσε το επιστέγασμα μίας δυναμικής διαδρομής 28 ετών, στη διάρκεια της οποίας έχει αναδειχθεί σε μια από τις πλέον εξειδικευμένες και ηγετικές εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού στην Ελλάδα. Το “ταξίδι” της εταιρείας ξεκίνησε το 1993, όταν οραματιστήκαμε μία εταιρεία πληροφορικής η οποία θα παρείχε αξιόπιστες, ολοκληρωμένες λύσεις σε κάθετους τομείς του χρηματοπιστωτικού τομέα. Το 1998, οι ιδρυτές της εταιρείες, μεταβιβάζουν το 50.5% αυτής στη τότε εισηγμένη DIS AE ενώ περίπου δέκα χρόνια πριν, μέσω αντιστοίχων M&A, η PCS γίνεται μέλος του SingularLogic Group. Τον περασμένο Νοέμβριο, η Epsilon Νet αποφάσισε να επενδύσει στη PCS αγοράζοντας το 88% των μετοχών της.

Σήμερα, συνδυάζοντας τη δική της εμπειρία και εξειδίκευση στο χώρο του Fintech με την υψηλή τεχνογνωσία και την ισχυρή πελατειακή βάση του Ομίλου Epsilon Net, η PCS είναι σε θέση να διευρύνει τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, μετεξελισσόμενη παράλληλα σε Innovation Hub του Ομίλου, και εστιάζοντας στην ανάπτυξη πρόσθετων λύσεων στον τομέα Digital Services.

Η PCS αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη σχεδόν του συνόλου των τραπεζικών ιδρυμάτων και των Θεσμικών Επενδυτικών εταιριών στην Ελλάδα. Τα στελέχη μας έχουν σημαντικότατη εμπειρία στη παροχή ολοκληρωμένων λύσεων σε κάθετους τομείς του χρηματοπιστωτικού χώρου όπως Wealth Management, Αμοιβαία Κεφάλαια, Θεματοφυλακή, Συνταξιοδοτικά κλπ. ενώ έχουμε ολοκληρώσει επιτυχημένες εγκαταστάσεις συστημάτων σε 10 χώρες σε Ευρώπη & Αφρική (δηλαδή Ελλάδα, Κύπρο, Λουξεμβούργο, Κένυα, Μάλτα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Τουρκία και Πολωνία). Η PCS αναπτύσσει ολοκληρωμένα (κυρίως middle office back office) πληροφοριακά συστήματα για την καθημερινή λειτουργική υποστήριξη των εταιρειών Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων, της διάθεσης Α/Κ (είτε στο δίκτυο μια τράπεζας είτε over the web), την υποστήριξη των υπηρεσιών Θεματοφυλακής των Τραπεζών, των εταιρειών Διαχείρισης Περιουσίας (wealth management, private banking) και την παρακολούθηση του Μετοχολογίου των εισηγμένων εταιρειών σε ΧΑΑ & ΧΑΚ. Το portfolio των λύσεων μας συμπληρώνεται με την υποστήριξη των back office operation των Χρηματιστηριακών εταιρειών και τη υποστήριξη των Συνταξιοδοτικών Προγραμμάτων του 2ου και 3ου πυλώνα ασφάλισης (δηλ. Ασφαλιστικών Εταιρειών και Επαγγελματικών Ταμείων).

Με περισσότερες από 50 υλοποιήσεις σε μεγάλους οργανισμούς στην Ευρώπη και Αφρική, η PCS δίνει τη δυνατότητα σε χρηματοοικονομικά ιδρύματα να αξιοποιήσουν λύσεις προηγμένης τεχνολογίας ώστε να είναι πιο αποτελεσματικά, ευέλικτα και ικανά να ανταποκρίνονται στις επιχειρηματικές προκλήσεις. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός μέσω των λύσεων της PCS αποτιμώνται καθημερινά επενδύσεις αξίας 8.5 δις € περίπου που αντιστοιχούν στο 76% του Ενεργητικού των ΑΕΔΑΚ στην Ελλάδα (source: ethe.org.gr). Αντίστοιχη διείσδυση παρατηρείται και για τη Κυπριακή Αγορά όπου το 86% του πλήθους των UCITS Funds στη Κύπρο (source: cifacyprus.org) αποτιμώνται μέσω της πλατφόρμας PCS Fund Management.

Παράλληλα όμως επενδύουμε και σε νέα προϊόντα και λύσεις. Αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχουμε αποκομίσει, αναπτύξαμε μια μοντέρνα λύση για την επιτυχημένη διαχείριση του κύκλου εργασιών Ασφαλιστικών Εταιρειών και Ταμείων Ασφάλισης. Από έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι οι περισσότερες λύσεις που υπάρχουν σήμερα στην αγορά είναι αρκετά παλιές με περιορισμένη λειτουργικότητα, ανεπτυγμένες σε παλιές τεχνολογίες.

Η λύση PCS Pension Schemes είναι μια σύγχρονη λύση λογισμικού, η οποία καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες των παρόχων ομαδικών συντάξεων. Η πλατφόρμα διαθέτει πλούσια λειτουργικότητα που απλοποιεί τις πολύπλοκες διαδικασίες της διαχείρισης των Ατομικών Λογαριασμών Συνταξιοδότησης (IRAs), την τήρηση των κανονισμών που τους διέπουν, τον ορισμό των επενδύσεων, την παρακολούθηση των εισφορών/συναλλαγών και τη δημιουργία όλων των απαραίτητων αναφορών.

Η λύση βασίζεται σε σύγχρονες τεχνολογίες, ενσωματώνει τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, καλύπτει πλήρως όλες τις λειτουργικές προσδοκίες ικανοποιώντας κανονιστικές απαιτήσεις, ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιεί το λειτουργικό κίνδυνο και κόστος αυτοματοποιώντας χρονοβόρες και επαναλαμβανόμενες διαδικασίες.

Η πρότασή μας συμπληρώνεται κι από ένα εύχρηστο Portal που ψηφιοποιεί και υποστηρίζει όλες τις δραστηριότητες front-office και επικοινωνίας μεταξύ ταμείων ασφάλισης, ασφαλιστικών οργανισμών, αποταμιευτών, επαγγελματικών φορέων, εργοδοτών ή άλλων μερών μεγιστοποιώντας την ευκολία και την ποιότητα των υπηρεσιών.

Ανταποκρινόμενη και συντασσόμενη πλήρως με το όραμα και τον στρατηγικό σχεδιασμό του Προέδρου του Ομίλου Epsilon Net κ. Ιωάννη Μίχου για ολοκληρωμένη παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών στο χώρο του Fintech, η PCS έχει όλες τις προϋποθέσεις για ένα νέο δυναμικό κύκλο ανάπτυξης

Κύριο μέλημα της εταιρείας μας είναι η παροχή υψηλής ποιότητας λύσεων και επαγγελματικών υπηρεσιών, αποσκοπώντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας και την ικανοποίηση των προσδοκιών τους. Η συνέπεια, ο επαγγελματισμός και η άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες των πελατών μας αποτελούν βασικές αρχές της φιλοσοφίας μας. Επιδιώκουμε ειλικρινείς και καθαρές σχέσεις με τους πελάτες μας, οι οποίοι μας επιβραβεύουν (και τους ευχαριστούμε ειλικρινά για αυτό) με την πολύχρονη συνεργασία και εμπιστοσύνη τους. Η καθημερινή μηχανογραφική υποστήριξη των 4 από τους 5 μεγαλύτερους επαγγελματικές διαχειριστές (ΑΕΔΑΚ), και η συνεχής επαγγελματική σχέση για πάνω από 2 δεκαετίες με πλήθος οργανισμών (Τράπεζες) και εταιρείες του Χρηματοοικονομικού χώρου, το αποδεικνύουν με το καλύτερο δυνατόν τρόπο.

Δείτε επίσης

Δέσμευσή μας, ένα εργασιακό περιβάλλον ίσων ευκαιριών, χωρίς διακρίσεις

Δέσμευσή μας, ένα εργασιακό περιβάλλον ίσων ευκαιριών, χωρίς διακρίσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Η παράταση και οι αλλαγές που φέρνει το Υπουργείο - 5 SOS, 3 βήματα και 2 εργαλεία για την διασφάλιση του εργοδότη!

Ξεκίνησε επίσημα, αλλά πιλοτικά την 1η Ιανουαρίου 2024 η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και στις βιομηχανίες.

Διαβάστε περισσότερα

PYLON Hybrid: O Gamechanger των μεγάλων επιχειρήσεων!

Industry | Μάρτιος 2024

Διαβάστε περισσότερα