Retail Software & Solutions του Ομίλου EPSILON NET

Tech Channel Partner | Δεκέμβριος 2022

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από την αύξηση του ρυθμού απορρόφησης νέων τεχνολογιών που μετασχηματίζουν τη ζωή μας και αλλάζουν τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε, επιταχύνοντας το ρυθμό ψηφιοποίησης και εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεων. Οι νέες τεχνολογίες όπως το ΑΙ, το Cloud Computing, το Machine learning και το ΙοΤ σε συνδυασμό με την πανδημία άλλαξαν τον κλάδο του Retail, ο οποίος καλείται να προσαρμοστεί άμεσα στις νέες τάσεις και καταναλωτικές συνήθειες, όπως το Online Shopping, το Hybrid Retail, το Social & Omnichannel Customer Experience, το Experiential Retailing, τα Smart Stores και το Cashierless Shopping.

Στη χώρα μας ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ελληνικού επιχειρείν έχει ξεκινήσει ενεργά, με όλες τις αλλαγές της φορολογικής νομοθεσίας, την υποχρέωση της διαβίβασης στην πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ, την ηλεκτρονική τιμολόγηση αλλά και το νέο πρόγραμμα “Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ” με επιδότηση 90%, να συμβάλουν καθοριστικά στον ρυθμό επιτάχυνσης τους. Σήμερα, οι επιχειρήσεις του κλάδου λιανικής πώλησης αναζητούν ένα συνεργάτη, που θα τους προσφέρει σύγχρονες και ευέλικτες ψηφιακές λύσεις και υπηρεσίες. Απώτερος στόχος είναι η διευκόλυνση της καθημερινής λειτουργίας τους και η διασφάλιση της ενιαίας διαχείρισης όλων των σημείων πώλησης και διεπαφής με τον πελάτη.

Στον Όμιλο Epsilon Net παρακολουθούμε τις διεθνείς τεχνολογικές τάσεις στη Retail αγορά, καθώς και το εγχώριο νομοθετικό πλαίσιο και προσφέρουμε λύσεις, που εξασφαλίζουν στους πελάτες μας ολοκληρωμένη λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα. Πιο συγκεκριμένα, μέσω της Epsilon SingularLogic, μέλους του Ομίλου EPSILON NET, διαθέτουμε στη Retail αγορά ένα σημαντικό portfolio λύσεων, που ανταποκρίνεται σε όλες τις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων του κλάδου, ανεξάρτητα από το μέγεθος και τη δραστηριότητά τους, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά τους. Ενδεικτικά, μπορούμε να αναφέρουμε το PYLON Retail Hybrid μία touch εφαρμογή λιανικών πωλήσεων, βασισμένη στην πλατφόρμα PYLON Hybrid, που καλύπτει με τον πλέον σύγχρονο τρόπο, όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη αγορά της λιανικής και το Galaxy Retail, την ολοκληρωμένη λύση λιανικής, που εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία καταστημάτων και πολυκαταστημάτων, ενώ, ταυτόχρονα, συμβάλλει στη βέλτιστη αγοραστική εμπειρία για τον καταναλωτή.

Το 2021, μάλιστα, η Epsilon SingularLogic προχώρησε σε μια μεγάλη επένδυση στη Retail αγορά εξαγοράζοντας την iQom, ένα Retail Software House με πολυετή εμπειρία. H iQom εξειδικεύεται στην ανάπτυξη, παροχή και υλοποίηση ολοκληρωμένων λύσεων και υπηρεσιών πληροφορικής σε επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου. Η εξαγορά αυτή ήταν ένα σημαντικό βήμα προς το όραμα του Ομίλου EPSILON NET για μια 360ο εμπειρία εξυπηρέτησής, καθώς πλέον οι λογιστικές εφαρμογές του Ομίλου, το Epsilon Smart, καθώς και οι πλατφόρμες PYLON και Galaxy της Epsilon SingularLogic διασυνδέονται, μεταξύ άλλων, και με την εξειδικευμένη λύση λιανικών πωλήσεων iQom RetailStudio, προσφέροντας τη δυνατότητα σε καταστήματα και επιχειρήσεις λιανικής να διαχειρίζονται και να ελέγχουν μέσα από ένα ενοποιημένο περιβάλλον το σύνολο των λειτουργιών τους και να αποστέλλουν αυτόματα τα οικονομικά μεγέθη τους στην εφαρμογή του λογιστή τους, απλοποιώντας τον τρόπο λειτουργίας τους.

Παράλληλα, οι λύσεις PYLON, Galaxy & RetailStudio της Epsilon SingularLogic, έχουν σχεδιαστεί, έτσι ώστε να στηρίζουν οποιοδήποτε μοντέλο λειτουργίας των σύγχρονων καταστημάτων, μέσα από ένα ενιαίο περιβάλλον λειτουργίας! Ανεπτυγμένες να λειτουργούν ανεξάρτητα από τον εξοπλισμό που διαθέτει το κατάστημα, διαθέτουν:

  • ενσωματωμένο loyalty σύστημα
  • διασυνδέσεις με:
    • όλα τα περιφερειακά συστήματα της αγοράς
    • πλατφόρμες, eCommerce, Courier και WMS
    • τις λύσεις του Ομίλου EPSILON NET για ηλεκτρονική τιμολόγηση και διαχείριση των myDATA της ΑΑΔΕ, Epsilon Digital και myData Hub
    • τις λύσεις eCommerce (e-shop) και digital marketing που διαθέτει ο Όμιλος μέσω της θυγατρικής του DIGITAL4U

Παράλληλα, φέρνουμε την «επανάσταση» στις συναλλαγές των φυσικών καταστημάτων, με μία cloud εφαρμογή που ουσιαστικά καταργεί την παραδοσιακή ταμειακή μηχανή. Πρόκειται για την Epsilon Smart Ταμειακή, τη νέα cloud συνδρομητική εφαρμογή του Ομίλου Epsilon Net, ειδικά για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις λιανικής, που διασφαλίζει πρωτόγνωρη ταχύτητα και ευκολία στις καθημερινές συναλλαγές. Με την Epsilon Smart Ταμειακή ο έμπορος ξεχνά τις διαδικασίες “Z” και εξασφαλίζει άμεση ενημέρωση της πλατφόρμας myDATA της ΑΑΔΕ και του λογιστή του.

Οι ολοκληρωμένες λύσεις του Ομίλου EPSILON NET διασφαλίζουν τη λειτουργία «έξυπνων» καταστημάτων, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου να μπορούν να εμπλουτίσουν τις αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες τους, να ενισχύουν την αποδοτικότητα των καταστημάτων τους και να επιτυγχάνουν αύξηση των πωλήσεών τους.

Αποδεδειγμένα, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου έχουν εξελιχθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια και, πλέον, επιδιώκουν να αναδειχθούν σε «διασυνδεδεμένες εταιρίες λιανικού εμπορίου», όπου μέσα από τη διεύρυνση των καναλιών επικοινωνίας με το κοινό τους, να επιτυγχάνουν σημαντικά οφέλη. Κρίσιμος παράγοντας στην επιτυχία τους είναι να έχουν δίπλα τους ένα συνεργάτη που θα τους καθοδηγήσει με ασφάλεια στο ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού, με καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς.

Δείτε επίσης

Δέσμευσή μας, ένα εργασιακό περιβάλλον ίσων ευκαιριών, χωρίς διακρίσεις

Δέσμευσή μας, ένα εργασιακό περιβάλλον ίσων ευκαιριών, χωρίς διακρίσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Η παράταση και οι αλλαγές που φέρνει το Υπουργείο - 5 SOS, 3 βήματα και 2 εργαλεία για την διασφάλιση του εργοδότη!

Ξεκίνησε επίσημα, αλλά πιλοτικά την 1η Ιανουαρίου 2024 η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και στις βιομηχανίες.

Διαβάστε περισσότερα

PYLON Hybrid: O Gamechanger των μεγάλων επιχειρήσεων!

Industry | Μάρτιος 2024

Διαβάστε περισσότερα