ΕPSILON NET: Πρωτοπορεί και στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας μέσω του ΕPSILON SMART ERGANI

NEWSROOM |startupper.gr | Ιανουάριος 2023

Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας ήρθε για να αλλάξει την καθημερινότητα χιλιάδων εργαζομένων και επιχειρήσεων και να θέσει τα θεμέλια για τη δημιουργία ισότιμων και σύγχρονων χώρων εργασίας, όπου θα προσφέρονται αναβαθμισμένες υπηρεσίες που διασφαλίζουν επιχειρήσεις και λογιστές, χωρίς την ανάγκη πρόσθετων εφαρμογών.

Αναμφίβολα η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας αποτελεί μια καινοτομία στον εργασιακό τομέα, η οποία έχει στόχο να αλλάξει ριζικά την καθημερινότητα χιλιάδων εργαζομένων και επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ένας τεράστιος αριθμός επιχειρήσεων έχουν εφαρμόσει το νέο μέτρο, με αρκετές βέβαια δυσκολίες ενημέρωσης και προσαρμογής να παρατηρούνται, κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μία εταιρεία που προσφέρει τις πλέον ολοκληρωμένες λύσεις για την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου και την οποία επιλέγει η πλειοψηφία των εταιρειών για την τεχνολογική τους διασύνδεση με τα πληροφοριακά συστήματα υπολογισμού της μισθοδοσίας και με το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, είναι η EPSILON NET.

Οι πιο ολοκληρωμένες λύσεις cloud

H EPSILON HR, εταιρεία πληροφορικής και μέλος του Ομίλου EPSILON NET, που ειδικεύεται στα συστήματα Μισθοδοσίας, HRM και Ωρομέτρησης, υποστηρίζει σήμερα με τις εφαρμογές της την συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων, αναλαμβάνοντας τον υπολογισμό της μισθοδοσίας για πάνω από 1.800.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ήδη το 85% του συνόλου των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην Α’ ΦΑΣΗ εφαρμογής του μέτρου – δηλαδή 51 εταιρείες- έχουν επιλέξει και αξιοποιούν ήδη τις εφαρμογές της EPSILON HR για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας.

Μία ματιά στη λίστα των επιχειρήσεων που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στις υπηρεσίες της EPSILON NET, υποδηλώνει την εγκυρότητα και την αξιοπιστία που παρέχει η εταιρεία. Αρχικά, όλα σχεδόν τα σούπερ μάρκετ της χώρας (ΑΒ Βασιλόπουλος, Μασούτης, Κρητικός, Γαλαξίας κ.ά.), αλλά και η η πλειοψηφία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων (Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank κ.ά.) επιλέγουν το σύνολο των ολοκληρωμένων λύσεων της EPSILON NET, προκειμένου να αποστέλλονται σε πραγματικό χρόνο οι κινήσεις όλων των εργαζομένων, ενώ παράλληλα προσφέρεται μια αποκλειστική «All in One Solution» που εξασφαλίζει τη διασύνδεση της Ψηφιακής Κάρτας με τα πληροφοριακά συστήματα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του Epsilon Smart Ergani είναι πρωτίστως η διαχείριση των βασικών στοιχείων που αφορούν στον εργαζόμενο, όπως το ωράριο εργασίας και οι δικαιούμενες μέρες αδείας. Στη συνέχεια, ελέγχονται οι κινήσεις εισόδου-εξόδου των εργαζομένων, ενώ, παράλληλα, γίνεται ο προγραμματισμός των ωρών εργασίας, των υπερωριών και των τυχόν απουσιών από το σύστημα μισθοδοσίας. Ένα χαρακτηριστικό που αφορά σε όλους τους εργαζόμενους και που ρυθμίζεται χάρη στο σύστημα Epsilon Smart Ergani, είναι η ειδοποίηση για πιθανές ενστάσεις των εργαζομένων, σε περίπτωση που συμβεί κάτι στον εργασιακό χώρο. Επιπλέον, παρέχεται ένα απόλυτα εκσυγχρονισμένο site, που διευκολύνει ακόμα και όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, το οποίο περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που πρέπει ο κάθε εργαζόμενος να γνωρίζει.

Εκτός όμως από τους εργαζόμενους, το εν λόγω σύστημα προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα τόσο για τους λογιστές, όσο και για την ίδια την επιχείρηση. Όσον αφορά στους λογιστές, τους δίνεται η δυνατότητα για αυτόματη λήψη δεδομένων ωραρίων, υπερωριών, αδειών και κινήσεων εισόδου-εξόδου των εργαζομένων, απευθείας στην εφαρμογή μισθοδοσίας, ενώ πολλαπλά είναι τα οφέλη για την ίδια την επιχείρηση. Αρχικά, ενημερώνεται αυτόματα το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ 2.0 για τις κινήσεις των εργαζομένων, χωρίς χρονοτριβές. Εν συνεχεία, εξοικονομείται αρκετός χρόνος όσον αφορά στην επικοινωνία με το λογιστή για τη λήψη δεδομένων υπολογισμού μισθοδοσίας αλλά και στη σύνδεση των προϊόντων μισθοδοσίας του Ομίλου με τα συγκεντρωτικά στοιχεία ωρομέτρησης.

Τι αλλαγές φέρνει η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας ξεκίνησε από 1η Ιουλίου 2022 για τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνονταν στην Α΄ Φάση και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου (δόθηκε παράταση έως τις 20 Δεκεμβρίου) είχαν ενταχθεί σε αυτή και οι επιχειρήσεις- εργοδότες της Β’ Φάσης. Στόχος είναι το μέτρο να εφαρμοστεί στο σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας, έτσι ώστε εντός του 2023 να υπάρχει πλήρης και άμεση εικόνα, σε καθημερινή βάση, της απασχόλησης του συνόλου των εργαζομένων στην Ελλάδα.

Χάρη στο Epsilon Smart Ergani θα υπάρχει πλέον σε καθημερινή βάση και σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση του συστήματος Εργάνη ΙΙ για κάθε μεταβολή που αφορά στον χρόνο εργασίας των εργαζομένων, όπως η ακριβής ώρα έναρξης και λήξης της εργασίας και του διαλείμματος, η τυχόν υπέρβαση του νόμιμου ωραρίου εργασίας και όλων των ειδών οι άδειες και οι υπερωρίες.

Η διαδικασία θα γίνεται με τη χρήση κάρτας εργασίας σε ψηφιακό ρολόι παρουσίας προσωπικού ή τερματικό ωρομέτρησης, ενώ τα στοιχεία θα διαβιβάζονται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα ΕΡΓΑΝΗ μέσω του λογισμικού της EPSILON HR. Η EPSILON NET διαθέτει, εξάλλου, καταξιωμένα συστήματα ωρομέτρησης, τα οποία παρέχουν τις απαραίτητες λύσεις για κάθε επιχείρηση, καθώς επίσης και αυτόματη διασύνδεση με το ΕΡΓΑΝΗ 2.0, ώστε να αποστέλλονται σε πραγματικό χρόνο οι κινήσεις όλων των εργαζομένων, δίνοντας έτσι στις επιχειρήσεις όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να εναρμονιστούν ανώδυνα και με απόλυτη ασφάλεια στις απαιτήσεις της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.

Δείτε επίσης

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Η παράταση και οι αλλαγές που φέρνει το Υπουργείο - 5 SOS, 3 βήματα και 2 εργαλεία για την διασφάλιση του εργοδότη!

Ξεκίνησε επίσημα, αλλά πιλοτικά την 1η Ιανουαρίου 2024 η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και στις βιομηχανίες.

Διαβάστε περισσότερα

PYLON Hybrid: O Gamechanger των μεγάλων επιχειρήσεων!

Industry | Μάρτιος 2024

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Βιομηχανίες & Λιανεμπόριο τρέχουν να προλάβουν εν μέσω άγχους, αποριών και γκρίνιας!

Βασίλης Πρασσάς | zougla.gr | Φεβρουάριος 2024

Διαβάστε περισσότερα