Δέσμευσή μας, ένα εργασιακό περιβάλλον ίσων ευκαιριών, χωρίς διακρίσεις

Νάσια Σκούτζου | HR Professional | Απρίλιος 2024

Η Νάσια Σκούτζου, Group HR Director της Epsilon Net, εξηγεί πώς μέσω της υιοθέτησης πολιτικών, της υλοποίησης συγκεκριμένων πρακτικών και της καλλιέργειας μίας κουλτούρας σεβασμού και συμπερίληψης, ο Όμιλος βρέθηκε στην κορυφή του βάθρου στη λίστα των Best Workplaces™ for Women Hellas 2024.



HR Professional: Για 2η συνεχόμενη χρονιά αναδεικνύεστε ως Best Workplace for Women. Τι σημαίνει αυτό για εσάς;


Νάσια Σκούτζου: Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά να βρίσκεται ο Όμιλος EPSILON NET στη λίστα των Best Workplaces for Women Hellas 2024, κατακτώντας μάλιστα την 1η θέση. Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας στην ανάπτυξη ενός εργασιακού περιβάλλοντος ίσων ευκαιριών, χωρίς διακρίσεις. Ο σεβασμός στην συμπερίληψη και τη διαφορετικότητα είναι μία από τις βασικές αξίες της EPSILON NET. Καθημερινό μας μέλημα είναι η διατήρηση ενός εργασιακού περιβάλλοντος που διέπεται από πολυπολιτισμικότητα, διαφάνεια και ομαδικότητα. Στόχος μας όλα τα στελέχη να αισθάνονται ασφαλή, ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία ή την καταγωγή τους.

Οι συνεχόμενες βραβεύσεις μας, μας ενθαρρύνουν να προχωρήσουμε μπροστά. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις γυναίκες που εργάζονται στον Όμιλό μας για την πολύτιμη συμβολή τους και την αστείρευτη ενέργειά τους και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να εξελισσόμαστε, θέτοντας ολοένα και υψηλότερους στόχους, διασφαλίζοντας ότι κάθε γυναίκα που περνάει τις πόρτες μας θα βρει όχι απλώς έναν χώρο εργασίας, αλλά ΜΙΑ υποστηρικτική κοινότητα, όπου η φωνή της θα ακούγεται, η συνεισφορά της θα αναγνωρίζεται και τα όνειρά της θα πραγματοποιούνται.

Πώς δημιουργείται ένα ασφαλές και ίσο περιβάλλον;

Μέσω σαφών πολιτικών, συγκεκριμένων πρακτικών και της καλλιέργειας μίας κουλτούρας σεβασμού και συμπερίληψης, διασφαλίζουμε πως όλοι οι εργαζόμενοι νιώθουν ασφαλείς, αξιολογούνται με βάση τα προσόντα τους και έχουν ίσες ευκαιρίες εξέλιξης.

Συνεχής Δέσμευση στην Ισότητα των Φύλων: Η διαφορετικότητα αποτελεί πηγή δύναμης και η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών σε όλα τα επίπεδα της οργάνωσης είναι απαραίτητη για την επιτυχία μας. Το 46% του εργατικού μας δυναμικού αποτελείται από ταλαντούχες γυναίκες, ενώ το 44% των ηγετικών θέσεων κατέχεται από γυναίκες. Επιπλέον, το 97% των εργαζομένων μας επιβεβαιώνει ότι τους αντιμετωπίζουμε δίκαια, ανεξαρτήτως φύλου. Αυτά τα στατιστικά υπογραμμίζουν την αφοσίωσή μας στη δημιουργία ενός εργασιακού χώρου χωρίς αποκλεισμούς, ενθαρρύνοντας παράλληλα περισσότερες γυναίκες να εισέλθουν στον τομέα της πληροφορικής, έναν ανδροκρατούμενο, για πολλά χρόνια κλάδο.

Υποστήριξη και Ισορροπία Εργασιακής και Προσωπικής Ζωής: Είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία και την παραγωγικότητα των εργαζομένων. Για αυτό, προσφέρουμε μία σειρά από προγράμματα και πολιτικές, που βοηθούν τους εργαζόμενους να επιτύχουν αυτή την ισορροπία, όπως ευέλικτα ωράρια εργασίας, τηλεργασία, άδειες μητρότητας και πατρότητας, μία σειρά από προγράμματα ευεξίας για την βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας, κ.ά.

Προτεραιότητα στη Διαφάνεια: Θεμελιώδης αρχή του Ομίλου είναι η δημιουργία πολιτικών και πρακτικών διαφάνειας που έχουν ως στόχο όλα μας τα στελέχη να τυγχάνουν δίκαιης μεταχείρισης και αντιμετώπισης. Η συμβολή όλων στην επιτυχία της εταιρείας αναγνωρίζεται και ανταμείβεται με τον ίδιο τρόπο, βασισμένη τόσο σε ποιοτικά όσο και ποσοτικά κριτήρια. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η ίση αμοιβή για ίση εργασία, η αντικειμενική αξιολόγηση της απόδοσης, οι ίσες ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης, κ.ά.

Δείτε επίσης

Ψηφιακή Καινοτομία: Το κλειδί της επιτυχίας | Διαμορφώνοντας τις τάσεις του αύριο στο επιχειρηματικό λογισμικό

Ανδρέας Γρίμπελας | Capital| Απρίλιος 2024

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Η παράταση και οι αλλαγές που φέρνει το Υπουργείο - 5 SOS, 3 βήματα και 2 εργαλεία για την διασφάλιση του εργοδότη!

Ξεκίνησε επίσημα, αλλά πιλοτικά την 1η Ιανουαρίου 2024 η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και στις βιομηχανίες.

Διαβάστε περισσότερα

PYLON Hybrid: O Gamechanger των μεγάλων επιχειρήσεων!

Industry | Μάρτιος 2024

Διαβάστε περισσότερα